Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Haslems kļūs par piekto NBA vēsturē, kurš aizvadījis 19 sezonas vienā komandā

Rolands Eliņš

Haslems kļūs par piekto NBA vēsturē, kurš aizvadījis 19 sezonas vienā komandā
Judonis Haslems. Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs Maiami "Heat" oficiāli noslēdzis jaunu līgumu ar komandas veterānu Judoni Haslemu, kurš "Heat" rindās aizvadīs savu 19. sezonu basketbolista statusā.

Līdz šim tikai četri NBA spēlētāji var lepoties ar aizvadītām vismaz 19 sezonām vienas komandas sastāvā. Dirks Novickis 21 sezonu nospēlēja "Mavericks" rindās, Kobem Braientam ir 20 sezonas ar "Lakers", bet Tims Dankans un Džons Stoktons nospēlēja 19 sezonas attiecīgi "Spurs" un "Jazz" komandās.

Šīm četrām NBA leģendām šosezon pievienosies Judonis Haslems, kurš savā ilgajā spēlētāja karjerā tā arī ne reizi nav spēlējis Zvaigžņu spēlē vai ieguvis citas individuālās balvas. Taču "Heat" ļoti augstu vērtē viņa ieguldījumu komandā un arī šovasar noslēgusi ar viņu jaunu līgumu.

Tas ir desmitais līgums ar "Heat" Haslema karjerā. 41 gadu vecais basketbolists to noslēdzis uz vienu sezonu un par 2.8 miljoniem dolāru. Haslems jau iepriekšējā sezonā bija pārliecinoši vecākais spēlētājs līgā, bet šosezon viņš varētu kļūt par septīto visu laiku vecāko basketbolistu, kurš piedalījies NBA spēlē.

Haslema loma laukumā pēdējos gados gan palikusi arvien mazāka, un iepriekšējās divās sezonās viņš aizvadījis tikai piecas spēles. Taču "Heat" treneris Eriks Spolstra viņu uzskata par svarīgu komandas sastāvdaļu un līderi ģērbtuvēs.

Haslems savā NBA karjerā aizvadījis 859 spēles, vidēji iemetot 7.6 punktus un trīs reizes kopā ar "Heat" kļūstot par NBA čempionu. Viņa individuāli labākā sezona bija 2007./08. gadā, kad viņš vidēji mačā iemeta 12 punktus un savāca 9.0 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-08-16 09:15, pirms 3 gadiem

Pagājušā sezonā jau praktiski vairs nespēlēja.
Bet prieks, ka komanda paliek lojāla.

     [+] [-]

, 2021-08-16 09:38, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja:
Pagājušā sezonā jau praktiski vairs nespēlēja.
Bet prieks, ka komanda paliek lojāla.
Netīrie darījumi zem galda. Haslems savā prime laikā pie Heat spēlēja par mazākām naudām nekā vajadzēja. Viņam tagad tiek atmaksāts par to un viņš vispār nespēlē.

     [+] [-]

, 2021-08-16 12:53, pirms 3 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Netīrie darījumi zem galda. Haslems savā prime laikā pie Heat spēlēja par mazākām naudām nekā vajadzēja. Viņam tagad tiek atmaksāts par to un viņš vispār nespēlē.
Tāda tipa spēlētāji kā Haslems, nekad nav no tiem, kuri saņem lielos algas čekus. Šeit tiešām ir vairāk runa par cieņu pret organizācijai lojālu čali, kurš komandai gājis cauri gan priekos, gan bēdās. Pie tam, domāju, šobrīd viņš pamatā darbojas kā mentors jaunajiem čaļiem + tiek gatavots pilnai pārejai uz treneru korpusu.