Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kjūbans piedāvā "play-off" cīņu formātu ar 20 komandām

Kjūbans piedāvā "play-off" cīņu formātu ar 20 komandām
Marks Kjūbans
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans piedāvājis jaunu izslēgšanas spēļu kārtību, kas ļautu "play-off" cīņās piedalīties 20 komandām.

NBA klubu īpašnieku sanāksmē Marks Kjūbans ar "Clippers" "galvu" Stīvu Balmeru pārrunājis neseno Deandrē Džordana "sāgu", kas abu īpašnieku starpā radīja nedaudz saspīlētas attiecības (viss gan beidzies laimīgi, un abi šķīrušies kā draugi), kā arī izteica jaunas izslēgšanas spēļu sistēmas izspēles kārtību. Proti, Kjūbans piedāvā "play-off" cīņās iesaistīt regulārā turnīra 20 labākās vienības (pa desmit no katras konferences) esošo 16 vietā.

Izspēles kartība būtu sekojoša:
Pirmā kārta 1.) savā starpā tiekas katras konferences septītās vietas īpašniece ar desmitās. 2.) savā starpā tiekas konferences astotā spēcīgākā vienība ar devīto.
Otrā kārta 1.) konferences uzvarētāja tiekas ar pirmās kārtas pirmā pāra uzvarētāju. 2.) konferences otrā spēcīgāka vienība tiekas ar pirmās kārtas otrā pāra uzvarētāju.
Tālāk seko jau ierastā secība - konferences trešās vietas īpašniece cīnās pret sestās, ceturtā pret piektās. Konferenču pusfinālu, finālu, kā arī NBA finālu izspēles kārtība paliktu nemainīga.

Kjūbana ideja ir interesanta, taču jaunajam "play-off" formātam būtu gan savi plusi, gan mīnusi. Palielinātais komandu skaits noteikti nāks par labu spēcīgajai rietumu konferencei, kurā katru gadu "aiz borta" paliek vismaz divas "play-off" cienīgas vienības. Pretēja aina būtu vērojama austrumos - šīs konferences izslēgšanas spēļu dalībnieku pulku, papildinot ar vēl diviem vājiem klubiem, padarītu pavasara cīņas vēl neskatāmākas.

Iespējams, pateicoties lielākai iespējai iekļūt "play-off" cīņās retāka parādība būtu tādu vienību kā Filadelfijas "76ers", Ņujorkas "Knicks" vai Minesotas "Timberwolves" cenšanās regulārā turnīra beigās izcīnīt iespējami mazāk uzvaras, lai šiem klubiem būtu lielākas cerības iegūt augstu izvēles tiesību numuru NBA draftā ("tanking").

NBA apskatnieki izteikušies, ka Kjūbanam šāda izslēgšanas spēļu ideja varētu būt radusies, jo Dalasas "Mavericks", starpsezonā neiegūstot jau minēto Džordanu, iespējams, būtu viena no šīm komandām, kas, visticamāk, regulārā turnīra beigās paliktu tieši aiz "play-off" dalībnieču skaita spēcīgajā rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
probasketballtalk.nbcsports.com

  +2 [+] [-]

, 2015-07-16 19:02, pirms 9 gadiem
Nav slikta ideja,it īpaši,ja paņem šo gadu. Thunder dēļ traumām palika 1 uzvaras attālumā no playoff. Gan jau austrumi nebūtu pagaidām super aizraujoši,bet rietumi būtu skatāmi.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 19:19, pirms 9 gadiem
Liekas jocīgi, ka 12 labākajām komandām būtu 1,5-2 nedēļu dīkstāve. Tad jau drīzāk lai rīko analogu KHL Gagarina kausam.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-16 19:27, pirms 9 gadiem
Tas nebūtu godīgi, jo 7-10vietai būtu vairāk spēļu un ienākumu, tad 6 vieta apzināti zaudētu, lai pēc tam dabūtu lielākus ienākumus! Varbūt vispār nespēlēt PO un kronēt čempionu pēc futbola tipa, bet tas neuzkurinātu fanus kā po. Lai paliek kā ir tikai, ja Rietumu 9,10 vietai ir vairāk uzvaru par Austrumu 7,8 , tad vnk varētu viņus ielikt Austrumu zarā!

  +3 [+] [-]

, 2015-07-16 19:32, pirms 9 gadiem
Vai vēl man liekās godīgāk būtu ja play off komandas dalītu nevis konferencēs, bet vērtētu visu vienā tabulā, jo no austrumiem ir relatīvi vieglāk tikt lielajā finālā, kamēr rietumi sitās kā dulli un tad varētu kronēt īsto uzvarētāju...

  +3 [+] [-]

, 2015-07-16 19:35, pirms 9 gadiem
20 no 30 komandām tad būs plejoffos? kāda tad no viņiem jēga, drīzāk jāiet otrā virzienā un jāsamazina PO komandu skaits, nevis jāpalielina vai vēl labāk jāņem nost tās stulbās konferences un lai vienkārši labākās 16 komandas spēlē PO neatkarīgi no ģeogrāfijas

  +2 [+] [-]

, 2015-07-16 19:38, pirms 9 gadiem
Nu ja,play off tiek 16 ar labaako bilanci. speele 1.pret 16.!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 20:42, pirms 9 gadiem
A jēga?
Lai dotu iespēju, aiz strīpas palikušajiem? Tad kāda jeģa regulārajai sezonai? Par play-off ir jācīnās un tas notur tai spēlei jebkādu interesi pēdējā sezonas mēnesī.. Citādi līderi vispār nespēlētu...
Kur nu vēl, ja domā par spē''lu skaita samazināšanu...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 21:18, pirms 9 gadiem
Esošā, pastāvošā NBA playoff kārtība ir bezmaz ideāla. Priekš kam vēl vajag kaut ko traucēt, izdomāt un mainīt? Vai kāds domā, ja šogad spēlētu pēc šīs kārtības, finālā tāpat nebūtu Warriors pret Cavaliers, vai kas? Neko jau tas nemainītu galaiznākumam. Tikai Kjūbana vēlme nopelnīt par ieejas biļetēm uz šīm nesvarīgajām spēlēm starp 8. un 9.komandu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 21:29, pirms 9 gadiem
Tak lai tās konferences un dīvizijas paliek, bet līgas tabulu taisīt kopējo un labākās 16, lai tiek play-off. Savādāk jau entos gadus konferences kā bija nevienlīdzīgas tā joprojām ir

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 22:18, pirms 9 gadiem
jocker rakstīja: Tak lai tās konferences un dīvizijas paliek, bet līgas tabulu taisīt kopējo un labākās 16, lai tiek play-off. Savādāk jau entos gadus konferences kā bija nevienlīdzīgas tā joprojām ir
Pilnigi piekritu, playoff butu jabut 16 specigakajam ligas komandam. Un lai pectam spele 1vieta ar 16, otra ar 15 utt.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-16 23:47, pirms 9 gadiem
Cik var malt šito tēmu. Izspēles kārtība nav vainīga, ka austrumi sūkā. Sistēmai viss ir ok, ja vien paši austrumu menedžeri nelažotu.

Tāda WSH, NYK.... lielpilsētas. A kur rezultāti?!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-17 10:11, pirms 9 gadiem
Varētu jau apvienot abas konferences un spēlēt ka play offos spēlē 1 pret 16 vietu , bet pret savas konferences komandām spēlē vairāk spēļu nekā pret pretējām. Tieši tāpēc konferences ir nevis godīgi sadalītas komandu grupas , bet ģeogrāfiskais sadalījums, lai pret tām komandām pret kurām jāspēlē 4 nevis 2 spēles sezonā nebūtu jālido ntie tūkstoši km un jāpielāgojas tik lielām laika atšķirībām un tāpēc konf ir konf , lai vairāk spēļu būtu tuvāk nekā tālāk. vismaz man tā liekas

  -1 [+] [-]

, 2015-07-17 14:42, pirms 9 gadiem
@BrooklynNets Ko tu te b**ģ runā? Pilnīgi ne par tēmu un lietas, ko, nu, jebkuram vajadzētu kaut cik saprast šajā portālā. Vislabākā ideja, protams, būtu atstāt konfereņču sistēmu, bet tālāk tiktu top16, kā jau te visi teica. Jo, pēc manām domām, Kavalieri west'ā nemaz nebūtu tikuši līdz conf. finālam, kas neskaitās īsti godīgi, jo kāpēc gan finālā netikties divām labākajām komandām, nevis divām konfereņču labākajām komandām. Manuprāt, šogad viscienīgākais fināls būtu bijis GSW pret HOU/LAC, varbūt SAS.