Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

NBA rietumi: "Lakers" pret sevi un pārējiem

NBA rietumi: "Lakers" pret sevi un pārējiem
Rons Ārtests un Kobe Braients
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajās Basketbola Asociācijā (NBA) šodien starts tiks dots "play-off" jeb izslēgšanas spēlēm. Sākumā jau ieskatījāmies Austrumu konferences dueļos, bet tagad laiks apskatīties, kas gaidāms Rietumos.

1. Sanantonio "Spurs" (61-21) - 8. Memfisas "Grizzlies" (46-36)

Pirms sezonas par Sanantonio spējām nebija īstas skaidrības – bija uzskati, ka šīs komandas kodols savas labākās spēlēs jau parādījis, kamēr bija arī runas, ka "Spurs" vēl ir iekšā. Izrādījās tā, ka "Spurs" pārsteidza gandrīz vai paši sevi, ieņemot pirmo vietu Rietumu konferencē. Uz sezonas pēdējām spēlēm "Spurs" varēja dot atpūtu līderiem, bet pašā pēdējā spēlē galvenais treneris Gregs Popovičs nolēma sūtīt laukumā savus labākos spēkus. Pirmās minūtes neveiksmīgas izrādījās argentīnietim Manu Džinobili, kurš guva elkoņa savainojumu un viņa dalībā pirmajā spēlē ir uz jautājuma zīmes. Pārējie labākie spēki būs ierindā, ko nevar teikt par Sanantonio pretiniekiem Memfisas "Grizzlies". Jau vairākas nedēļas zināms, ka šosezon vairs nespēlēs uzbrucējs Rūdijs Gejs, kurš ir viens no komandas līderiem.

Tomēr Grizzlies atrada citus veidus, kā saglabāt panākumus un uzvaras, spējot iekļūt play-off pirmo reizi kopš 2006. gada. Pašās sezonas beigu daļās "Grizzlies" gan īpaši necentās uzvarēt, tādējādi acīmredzot izvēloties vislabāk spēlēt pret Sanantonio. Iespējams, tieši pieredzējusī komanda atlētiskajiem memfisiešiem ir krietni parocīgāka.

Pagaidām pirms sērijas "Grizzlies" spēlētāji vārdos izklausās apņēmīgi reāli cīnīties par uzvaru ne tikai vienā spēlē. „Jebkura komanda izslēgšanas spēlēs ir spējīga uzvarēt otru komandu visā sērijā. Pašreiz uzvarēt četras spēlēs pret vienu komandu ir grūti, bet ne neiespējami,” tā "Grizzlies" treneris Laionels Holinss. Pieredzējušie "Spurs" basketbolisti savos izteikumos pirms spēlēm ir piesardzīgi.

2. Losandželosas "Lakers" (57-25) - 7. Ņūorleānas "Hornets" (46-36)

Pēdējo divu sezonu NBA čempioni pēc trīs gadiem Rietumu konferences pirmajā vietā noslīdējuši par pozīciju zemāk uz otro vietu, bet diez vai tas mazina komandas spēku. Sezonas pirmā puse pēc Rona Ārtesta vārdiem aizvadīta pusaizmigušiem, tad sekojošajā All-Star pārtraukumā "Lakers" pamodās un sāka spēlēt patiešām iespaidīgi – 17 uzvaras no 18 spēlēm. Bija pat parādījusies iespēja paņemt pirmo vietu, kas sezonas vidū nešķita reāli, bet tad "Lakers", šķiet, atkal sadomājās un piedzīvoja piecus zaudējumus pēc kārtas, noslēdzot sezonu otrajā vietā.

"Lakers" galvenais treneris Fils Džeksons dažus zaudējumus norakstīja uz nepietiekamu koncentrēšanos un slinkumu, kam piekrita arī spēlētāji. Lamārs Odoms pēc pirmspēdējās sezonas spēles skaidri pateica, ka vairāki zaudējumi piedzīvoti pašpārliecinātības un iedomības dēļ. Tomēr uz play-off šādas vaļības netikšot pieļautas. Skaidrs, ka pret Ņūorleānas "Hornets" ar Krisu Polu vajadzēs noskaņoties, lai arī regulārajā sezonā visās savstarpējās spēlēs uzvaras guva Lakers. Runājot par "Hornets", tad sezonu komandu sāka labi, pārsteidzot daudzus. Ar kāpumiem un kritumiem savāktas 46 uzvaras un vieta play-off. Kriss Pols jau izteicies, ka galvenais bija iekļūt play-off, kur viss var notikt. Sezonas laikā visās četrās savstarpējās spēlēs virsroku guva "Lakers", kam Ņūorleāna necenšas pievērst lielu vērību. „Nav svarīgi, kā izskatījāmies vai kas mēs tagad esam, mums jāiet un jāspēlē,” savas komandas domu gājienu nosauc Pols.

Pirms dažām nedēļām savainojuma dēļ sezona priekšlaicīgi beidzās "Hornets" rezultatīvākajam spēlētājam Deividam Vestam, kura vietu sākumsastāvā ieņēmis Kārls Lendrijs. Lai arī Lendrijs ar paaugstinājumu ticis galā veiksmīgi un savu darbu padara, viņš tomēr nav Vesta līmenī. Pārējie spēlētāji būs ierindā un pieejami Montijam Viljamsam, kurš savā debijas sezonā kā galvenais treneris aizvedis Ņūorleānu uz izslēgšanas mačiem. Losandželosā sezonas izskaņā ceļgala savainojumu guva centrs Endrjū Bainams, bet tas nav liedzis jau piektdien trenēties kopā ar komandu. Savukārt pirmajā spēlē nāksies iztikt bez rezerves saspēles vadītāja Stīva Bleika, kurš saslimis ar vējbakām. Nelieli savainojumi ir arī "Lakers" uzbrucējiem Ronam Ārtestam un Metam Bārnsam, bet viņi visticamāk būs ierindā uz pirmo spēli.

Jādomā, ka "Lakers" būs noskaņojušies pietiekami spēlēm pret "Hornets" un tāpēc grūti saredzēt šo sēriju izvēršamies īpaši ilgu.

3. Dalasas "Mavericks" (57-25) - 6. Portlendas "Trail Blazers" (48-34)

Dalasas komandai šī bija kārtējā solīdā sezona – jau 11. pēc kārtas, kurā sasniegtas vismaz 50 uzvaras. Komandas atslēgas spēlētājs joprojām ir Dirks Novickis, ap kuru galvenais treneris Riks Kārlails veido visu spēli. Kad uz dažām nedēļām sezonas vidū no ierindas izkrita Novickis, pajuka arī Dalasas spēle. Uz izslēgšanas spēļu sākumu Vācijas basketbolists ir apņēmības pilns beidzot tikt pie savas pirmā NBA čempiontitula, bet šogad ceļš uz to nebūs vieglāks kā iepriekšējos gadus. It īpaši tāpēc, ka jau pirmajā kārtā pretī stāsies Portlendas komanda, kas domā tikai par to kā iekost Dalasai un pārsteigt to visā sērijā.

"Trail Blazers" galvenajam trenerim Neitam Makmilanam arī šogad visas sezonas garumā nācās pielāgoties regulārām izmaiņām sastāvā, jo savainoti bija vairāki nozīmīgi spēlētāji. Potenciālais pamatsastāva centrs Gregs Odens vispār šosezon nav devies un arī nedosies laukumā. Viņa vietu ieņēmis pieredzes bagātais Markuss Kembijs, ar kuru kopā groza apakšu veido Lamarkuss Aldridžs – iespējams, spēlētājs, kurš visvairāk bija pelnījis iekļūt All-Star sastāvā, bet tomēr netika. Starp citu, Aldridžs dzimis Dalasā, bet atklāja, ka "Mavericks" sākotnēji nešķiet pats labākais variants: „Nav tā, ka var teikt – „opā, mums ir Dalasa”. Viņi ir patiešām ļoti, ļoti labi. Būs sarežģīts uzdevums.”

Lai arī favorīti ir "Mavericks", tieši šī ir viena no tām sērijām, kurā tiek pieļauta lielākā iespējamība pārsteigumam - "Trail Blazers" pārākumam. Vai tāds patiešām briest? Redzēsim pavisam drīz, jo šī būs pirmā no Rietumu konferences play-off sērijām, kas sāksies sestdienas vakarā. Starp citu, pašā sezonas sākumā Dalasas nometnē pabija arī Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis, kurš pazīstams kā laimes nesējs...

4. Oklahomsitijas "Thunder" (55-27) - 5. Denveras "Nuggets" (50-32)

Iespējams, šajā duelī ies viskarstāk. Divas komandas, kas spēkos ir ļoti līdzvērtīgas un sezonas beigu daļā rādīja ļoti labu sniegumu. Dažādas vārdu kaujas sākušās jau pirms sērijas un jādomā, ka kļūs tikai karstāk. No Denveras puses nākuši izteikumi, ka Oklahomsitijas komanda ir iedomīga. "Thunder" līderis Kevins Durents tam nepiekrīt: „Nedomāju, ka esam tādi. Nesakām, ka gribam spēlēt tieši pret Denveras "Nuggets", jo domājam, ka varam uzvarēt viņus. Respektējam viņus kā komandu.”

Regulārās sezonas pēdējās nedēļas laikā abas komandas tikās divreiz, abās pārākiem esot "Thunder" basketbolistiem. Spēlē Denverā un pēc tās starp abām komandām izvērtās asāka vārdu pārmaiņa, kas "Nuggets" komandai esot labi atmiņā. „Zinām, ko viņi teica pēc tās spēles. Neteikšu to publiski, bet mēs zinām. Tas nonāk pie mums. Mums ir bumbu padevēji ģērbtuvēs, mūsu spēlētājiem ir vairāki kopīgi aģenti ar viņu spēlētājiem. Zinām to, kas notiek,” tā "Nuggets" galvenais treneris Džordžs Kārls. Vēl nezinot, ka nākamā tikšanās būs izslēgšanas spēlēs, "Nuggets" saspēles vadītājs Reimonds Feltons izteica cerību spēlēt tieši pret "Thunder", kas piepildījusies. Otrs "Nuggets" saspēles vadītājs Tajs Lavsons uzskata, ka „esam parādā viņiem.” Līdz šim "Thunder" nav bijusi pazīstama kā komanda, kas varētu šķist iedomīga.

"Thunder" līdz šim nav bijusi komanda, kas varētu šķist iedomīga, bet to, iespējams, izmainījis Kendriks Pērkinss, kurš pievienojās komandai pirms dažiem mēnešiem. „Tu nevari būt pārāk jauks šajā līgā,” atgādina Durents. Pareizākais Oklahomsitijai būtu nesaistīties liekās diskusijās, uz ko norādījis "Thunder" snaiperis Deikons Kuks, atzīstot, ka vienkārši jādodas laukumā un jāspēlē.

Sezonas vidū nozīmīgu spēlētāju maiņu veica "Nuggets", aizsūtot prom Karmelo Entoniju. Tā vietā tika iegūti vairāki meistarīgi spēlētāji, kas salīdzinoši ātri atraduši kopīgu valodu. Tomēr grūti pateikt, vai spēlēšana ar daudziem labiem spēlētājiem nesīs augļus, kādi tie varētu būt ar kādu zvaigzni sastāvā (kā līdz tam ar Entoniju). "Thunder" sastāvā ir izteikts līderis Kevins Durents, kuram piebalso Rasels Vestbrūks. Lielākā daļa prognozē spraigu sēriju, bet komandu, kas tiks tālāk, nosauc "Thunder". Jāatceras, ka tas var būt mānīgs priekšstats – "Thunder" vēl ir jauna un salīdzinoši mazpieredzējusi komanda, kas ar šo modeli vēl nav uzvarējusi nevienā play-off sērijā, atstājot izredzes "Nuggets". Tikpat labi "Thunder" ir pa spēkam uzvarēt ne tikai šo sēriju, bet tas viss noskaidrosies tuvākajā laikā.

Kura sērija visvairāk interesēs tev?

  • 11

  • 79

  • 26

  • 126



, 2011-04-16 19:18, pirms 13 gadiem
Nu Grizzlies pat bez geja ir lieliski, pietam pret Spurs viņiem veicās pat ļoti labi.
Nu lai Nuggets stāv klāt viss kas var palīdzēt viņiem, nav tas labākais pretinieks pirmajā kārtā. Lai veicas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-16 19:21, pirms 13 gadiem
DAL-POR un OKC-DEN būs ļoooti interesantas sērijas. Domāju tālāk tiks Portlenda un Denvera. Grizzlies varbūt pacels beidzot savu pirmo play-off uzvaru, bet neko vairāk. Un Leikeri saliks NOH 4-0.
, 2011-04-16 19:40, pirms 13 gadiem
nu, ko
par Nuggets jau 3. gadu pēc kārtas!!!
, 2011-04-16 20:17, pirms 13 gadiem
Domāju, ka visneinteresantākā sērija būs Lakers - Hornets, jo tomēr, Lakers ir uz cita pakāpiena salīdzinoši. Savukārt Memfisa labi ir spēlējusi pret Spurs un viņiem ir svaigums vairāk kā Spurs visticamāk. Portlandu pārāk nenovērtē, jo arī viņiem manuprāt ir visas iespējas pārsteigt Dalasu. Thunder jau gan vajadzētu pietikt spēkam un talantam tikt galā ar Nuggets.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-17 11:44, pirms 13 gadiem
Man liekas Lakers šogad arī uzvarēs kausu .
Kristaps Porziņģis un Breds Stīvenss. Foto: AP/Scanpix

Porziņģi iemainījušais Stīvenss tiek atzīts par NBA sezonas labāko menedžeri

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" basketbola daļas prezidents Breds Stīvenss saņēmis apbalvojumu kā sezonas labākais menedžeris. Starpsezonā viņš iemainīja Kristapu Porziņģi un Drū Holideju.
Deriks Vaits. Foto: AFP/Scanpix
2

Ceturtās spēles varonis Vaits: "Teicu Porziņģim, ka piesegsim viņu"

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" svinēja otro panākumu izbraukumā, ar 102:88 pārspējot Maiami "Heat", un pirmās kārtas sērijā panāca 3-1. Divarpus minūtes līdz pirmā puslaika beigām savainojuma dēļ spēle priekšlaikus beidzās latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim, kurš laukumu pameta pie 16 punktu pārsvara.
Džamals Marejs. Foto: AFP/Scanpix
19

Marejs danko pāri Lebronam un ar uzvaras metienu izslēdz "Lakers", tālāk arī "Thunder"

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferencē noskaidrotas jau trīs no četrām otrās kārtas dalībniecēm – tālāk tikušas arī Oklahomsitijas "Thunder" un Denveras "Nuggets", izslēdzot Ņūorleānas "Pelicans" (4-0) un Losandželosas "Lakers" (4-1).