Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bijušais Kuruca treneris Feldmanis: "Rodionam šī ir jauna iespēja sevi parādīt"

Bijušais Kuruca treneris Feldmanis: "Rodionam šī ir jauna iespēja sevi parādīt"
Rodions Kurucs pret Džeimsu Hārdenu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nonākšana Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Hjūstonas "Rockets" latvietim Rodionam Kurcam ir jauna iespēja sevi parādīt, sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica bijušais spēlētāja treneris Raimonds Feldmanis.

Pirms pāris dienām notika vērienīgākais darījums šajā NBA sezonā, kura ietvaros Bruklinas "Nets" ieguva neapmierināto Džeimsu Hārdenu, bet vairāku spēlētāju darījumā "Rockets" klubā nonāca iepriekš "Nets" spēlējušais Kurucs.

Latvijas basketbolistam jaunā "Nets" galvenā trenera Stīva Neša vadībā šosezon bija atvēlēta ļoti simboliska loma, Kurucam laukumā kopumā pavadot tikai 16 minūtes.

"No vienas puses Kuruca aizmainīšana man bija pārsteigums, jo nezinājām, ka šāds pavērsiens notiks. Jāatceras, ka NBA ir bizness. Reiz Rikijs Ruvio intervijā teica, ka tas ir "nothing personal, just a business" (no angļu val. – "Tas nav nekas personisks, tikai bizness"). Nevari apvainoties, ka tevi aizmaina – tāda ir NBA dzīve," norādīja Feldmanis, kurš ar Kurucu savulaik strādāja "VEF Rīga" sistēmā un jauniešu izlasēs.

"Tā kā Rodionam noteikti nav jāapvainojas. Man šķiet, viņam šis ir jauns sākums un jaunas iespējas sevi parādīt. Atceramies, ka pirmajā sezonā ar "Nets" viņš spēlēja ap 20 minūtēm, pēc tam ap 16, bet šajā sezonā spēles laiks bijis daudz mazāks, kam arī varētu būt savi blakusapstākļi, kāpēc tas tā notika. Hjūstona jau tāpat vien Rodionu pie sevis neņemtu, ja neuzskatītu viņu par interesantu," uzsvēra treneris.

Feldmanis arī izteicās, ka pēdējā laika "Nets" un "Rockets" zvaigžņu uzvedība likusi domāt, ka tās pieprasījušas veikt darījumu. Piemēram, Kairija Ērvinga pēkšņā distancēšanās no Bruklinas kluba, Hārdena publiskie izteikumi par Hjūstonas komandas potenciāla trūkumu un uzvedība treniņos. Feldmanis neslēpa, ka tādās līgās kā NBA pirmajā vietā tomēr ir spēlētāji.

"Ir jāizpatīk zvaigžņu untumiem. Tāpēc Ērvinga un Hārdena uzvedības var tulkot tieši šī notikuma kontekstā. Iespējams, viņi tieši gribēja spēlēt trijatā [ar Kevinu Durentu]. Mēs situāciju gan varam vērtēt no malas un nezinām, kas galvās bija ģenerālmenedžeriem un spēlētājiem," pauda Feldmanis, kurš piebilda, ka jebkurā gadījumā šis darījums esot pārdomāts no visu iesaistīto klubu puses, jo NBA liela loma ir analītikai.

Plašāku sarunu ar Feldmani un viņa pieredzi NBA klubā Ņūorleānas "Pelicans" klausies šovakar plkst.21:45 "Sportacentrs.com TV" kanālā raidījumā "Sports tuvplānā". Tajā sāpīgo neveiksmi Strasbūrā pārrunāsim ar "VEF Rīga" galveno treneri Jāni Gailīti, kā arī vērtēsim jaunās Nacionālās hokeja līgas sezonas sākumu.

     [+] [-]

, 2021-01-15 16:03, pirms 3 gadiem
nu sliktāk jau nebūs https://www.youtube.com/watch?v=j7d...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-15 17:15, pirms 3 gadiem
nu un ko tad pid@r treners nedeva to iespēju savā NETS komandā!? marinēja puisi uz soliņa, atmetot reizēm graša minūtes.

     [+] [-]

, 2021-01-15 18:45, pirms 3 gadiem
Chelubejs rakstīja: nu un ko tad pid@r treners nedeva to iespēju savā NETS komandā!? marinēja puisi uz soliņa, atmetot reizēm graša minūtes.
Vai ne, Kuruca ļoti limitētajam talantam un progresa trūkumam noteikti ar to nebija nekāda sakara, ka nespēlēja!