Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dumarss atkāpjas no "Pistons" ģenerālmenedžera amata

Andrejs Siliņš

Dumarss atkāpjas no "Pistons" ģenerālmenedžera amata
Džo Dumarss (pa labi) 2002. gada vasarā parakstīja līgumu ar Čonsiju Bilapsu, kas bija priekšnoteikums, lai divus gadus vēlāk izcīnītu čempiontitulu.
Foto: AP/Scanpix

Pēc 14 sezonu darba no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Detroitas "Pistons" ģenerālmenedžera amata atkāpies savulaik izcilais aizsargs Džo Dumarss, kurš iekļauts Basketbola Slavas zālē Sprīngfīldā.

Dumarss savulaik no 1985. līdz 1999. gadam spēlēja Detroitas "Pistons", kas 1985. gada draftā izvēlējās Maknīzas štata universitātes absolventu ar 18. kārtas numuru. Dumarss izcīnīja divus NBA čempiontitulus kā spēlētājs (1989, 1990), 1989. gadā kļūstot par finālsērijas MVP, piedalījās sešās Visu zvaigžņu spēlēs, četras reizes tika iekļauts sezonas simboliskajā aizsardzības spēlētāju pieciniekā.

1994. gadā Dumarss ar ASV izlasi uzvarēja pasaules čempionātā, bet 1996. gadā saņēma pirmo NBA "Sportsmanship" balvu, ko pasniedz spēlētājam, kurš laukumā demonstrē lielākos sportista ideāla paraugus. Kopš tā laika balva iesaukta par "Džo Dumarsa trofeju".

Par "Pistons" ģenerālmenedžeri Dumarss kļuva 2000. gadā un trīs sezonas vēlāk saņēma labākā līgas ģenerālmenedžera balvu. 2004. gadā Dumarsa izveidotā komanda kļuva par NBA čempioni. 14 gadu laikā Dumarsa veidotās komandas sešas reizes spēlējusi Austrumu konferences finālos, no tiem divos arī uzvarēts. Izcīnītas 595 uzvaras un piedzīvoti 536 zaudējumi, bet izslēgšanas mačos tikts pie 73 panākumiem.

"Ir laiks pāršķirt lapu lieliskai nodaļai un sākt rakstīt jaunu," komentēja pats Dumarss, kura komanda šosezon palika ārpus izslēgšanas spēļu turnīra. "Man bijis gods strādāt ar brīnišķīgiem cilvēkiem pēdējos 29 gadus gan kā spēlētājam, gan ģenerālmenedžerim. Man gods par mūsu sasniegumiem."

"Džo Dumarss ir lielisks čempions, kurš šim klubam un sabiedrībai nozīmējis tik daudz," komplimentus Dumarsa virzienā raidīja kluba īpašnieks Toms Gors. "Pāršķiram šo lapu ar milzīgu cieņu pret to, ko viņš sasniedzis kā spēlētājs un ģenerālmenedžeris, tāpat kā persona, kas pārstāvējusi komandu un NBA ar ārkārtēju godu."

Kluba vadība sakās uzsākusi jauna ģenerālmenedžera meklējumus, taču ar šo uzdevumu netikšot sasteigts. 50 gadus vecais Dumarss paliks klubā kā padomdevējs.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +1 [+] [-]

, 2014-04-14 21:04, pirms 10 gadiem
Beidzot. Vajag tur smagas pārmaiņas Pistons, šī gada vasaras darījumi vnk izgāšanās, playoffos austrumos netikt ar tādu sastāvu. Un vasara vēl jāizšķiras,ko darīt ar Monroe.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-14 21:06, pirms 10 gadiem
Iespējams, pareizs solis, taču neuzskatu, ka tieši Dumarss bija iemesls neveiksmīgajam šīs sezonas iznākumam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-04-14 21:35, pirms 10 gadiem
Beidzot ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-04-15 17:28, pirms 10 gadiem
Vecais_Nazis rakstīja: Dumārs paveica labu darbu, manuprāt, vainīgi ir treneri, kas nespēj tikt galā ar spēlētājiem, - neprata izveidot saspēlētu sastāvu, jo komandas sastāvs bija iespaidīgs, daudz iespaidīgāks par to pašu Atlantu, Charloti un Raptoriem.

tas, ka tur pilns ar savtīgajiem spēlētājiem, to pierāda stati, bet uzskatu, ka Treneris bija nespējīgs!

Smits iepriekš ar Atlantu, bija top! tas pats Jennings, pazuda, protams, iekš Bukiem daudz meta, bet arī vilka to komandu, te atkal visādi mazie naži, kas noraka sezonu.
Smits ar Atlantu arī nebija nekas īpašs. Diezgan savtīgs spēlētājs(likšu vienā maisā ar Antonu, kam titulu neredzēt kā savas ausis), kas lādē truļus un pustālos kaut gan pašam ir skaidrs, ka tā ne tuvu nav viņa stiprākā puse...