Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņš starp labākajiem

Andrejs Siliņš

Biedriņš starp labākajiem
Andris Biedriņš
Foto: AP

Kamēr Latvijas labākais basketbolists Andris Biedriņš turpina atgūties no savainojuma un Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) brīvdienas izbauda lielākās līgas zvaigznes, piedāvājam ielūkoties statistikas ailēs, kā tad latviešu centram gājis līdz Visu zvaigžņu spēles pārtraukumam.

Zvaigžņu spēles pārtraukums parasti ir laiks, kad Ziemeļamerikā basketbola apskatnieki mīl pavilkt svītru un atskatīties uz aizvadīto sezonu, lai novērtētu, kam tad atlikušajā - svarīgākajā - sezonas daļā ir labākās izredzes. Mēs šoreiz ieskatīsimies BIedriņa statistikā un novērtēsim, kā Andris spēlējis līdz šim. Protams, vēl jau pastāv teorētiska iespēja, ka latviešu centrs tiek aizmainīts, taču gribētos ticēt, ka Biedriņš paliks "Warriors" rindās līdz pat sezonas beigām.

Biedriņš līdz šim aizvadījis 50 no komandas 54 spēlēm un ar šo rādītāju ir tikai dalītā otrajā vietā komandā, jo Sīdžejs Vatsons aizvadījis par spēli vairāk. Kalena Azubuike nospēlējis tikpat, cik Andris. Protams, pēc šī rādītāja būtu visai muļķīgi izdarīt kādus secinājumus, jo tāpat skaidrs, ka tās četras nespēlētās spēles ir tikai savainojumu dēļ. Tomēr komandā, ka sirgst ar "lazaretes sindromu", nospēlēt 50 no 54 spēlēm ir solīds rādītājs.

Šajās 50 spēlēs vidēji laukumā Biedriņš pavadījis 31,0 minūtes, kas daudziem latviešu basketa mīļotājiem allaž izraisījis nepatiku, jo pastāv uzskats, ka Biedriņš netiek izmantots pietiekami ilgi. Šajās minūtēs mūsu centrs vidēji iemetis 13 punktus, un tas ir sestais labākais rādītājs komandā. Visā līgā starp savas pozīcijas spēlētājiem tas Andrim dod desmito pozīciju, taču izteikti vairāk ir tikai pirmajam četriniekam.

Joprojām statistikā palicis Biedriņa vienīgais it kā izpildītais trīspunktu metiens, taču tā esot kļūda. Ar 56,8 procentiem realizētu metienu no spēles Biedriņš ir pārliecinošs komandas labākais spēlētājs šajā rādītājā, bet starp centriem visā līgā tā ir ceturtā vieta. Arī kopumā līgā tā pati ceturtā vieta ar šādu procentu, jo, kā jau ierasts, tieši garā gala spēlētāji ir tie, kas met visprecīzāk. Būtībā tāpēc, ka izmet no vistuvākās distances. Pie tam Biedriņš ir spēlētājs, kurš visā līgā izmet metienus vistuvāk grozam, otrais ir Dvaits Hovards un trešais Šakils O'Nīls.

Esam ievērojuši, ka Biedriņš uzlabojis savu soda metienu, taču stabilitātes vēl joprojām trūkst. Līdz ar to iemesti kopumā 56 procenti izdarīto soda metienu. Tas dod 19. rezultātu starp centriem. Šakam 16. vieta, bet pirmais ir ķīniešu milzis Jao Mins ar neticamiem 87,3 procentiem.

Tiktāl par mešanu. Ķeramies klāt pārējām ailēm. Protams, Biedriņa nozīmi zem groziem neviens nevar pārvērtēt - vidēji spēlē 11,8 izcīnītas atlēkušās bumbas, no kurām četras devušas iespēju uzbrukt otro reizi viena uzbrukuma laikā. Visā līgā, tai skaitā loģiski arī starp centriem, atlēkušo bumbu rādītājā Biedriņš piekāpjas vien Dvaitam Hovardam (14,1) un Markusam Kembijam (12,7). Starp izcīnītajām bumbām tikai uzbrukumā Andrim otrā vieta aiz Hovarda (4,4).

Pēc punktiem un bumbām ātri pieķeramies "double-double" meistaru listei. Te Biedriņš starp centriem ir ceturtais ar 25 "double-double" pagaidām. Tiesa, Jao ir tikai par vienu mazāk. No otras puses - arī Andrim tikai par vienu mazāk nekā trešajā vietā esošajam Emekam Okaforam. Starp visiem līgas spēlētājiem 24 "double-double" latvietim dod devīto pozīciju.

Vidēji divas rezultatīvas piespēles ik maču uz visas līgas fona nav nekas ārkārtējs, taču starp centriem ir labs rādītājs - otrais līgā. Tiesa, starp tiem, kas aizvadījuši vismaz 44 spēles, jo ar 43 spēlēm pārliecinošs līderis būtu Breds Millers - 3,4 piespēles ik mačā. Biedriņš nereti slavēts par savām rokām un bumbu pārtveršanā Andrim starp savas pozīcijas spēlētājiem otrais - vidēji 1,18 pārtvertas spēlē.

1,58 bloķēti metieni spēlē starp "Warriors" spēlētājiem ir otrais rādītājs. Kurš gan cits varētu būt pirmais, ja ne Ronijs Turiafs - vidēji 2,19 bloķēti metieni ik maču. Andrim ar savu rā'ditāju starp centriem 11. vieta, bet visā līgā 15.

Vidēji 1,76 kļūdas spēlē Biedriņam ir viens no labākajiem rādītājiem komandā, bet līgā starp centriem dalīts 13. līdz 15. rādītājs. Lai arī Biedriņam problēmas ar piezīmēm vairāk raksturīgas bija pirmajos NBA karjeras gados, arī tagad ar 3,8 piezīmēm vidēji spēlē BIedriņš ir "rupjākais" spēlētājs komandā. Starp visas līgas centriem vairāk, un arī tikai par 0,1 piezīmi, tikai Gregam Odenam.

Biedriņš ir piektais efektīvākais spēlētājs starp visas līgas centriem - +21,9 reitinga punkti. Visā līgā Biedriņš 20. efektīvākais spēlētājs. Vēl kāds interesants rādītājs - labākie spēlētāji punktu, atlēkušo bumbu un rezultatīvo piespēļu summā. Te Biedriņš starp centriem ir sestais ar vidējo rādītāju - 26,8. Labākais ir Hovards - 35,9. Starp visiem spēlētājiem pirmais ir Lebrons Džeimss - 43,0, bet Biedriņš 45.

Izmantotie resursi:
nba.com
espn.com

 +29 [+] [-]

, 2009-02-14 13:45, pirms 15 gadiem
Vēl Biedriņam 9 spēles, kurās pietrūkst 1ab līdz double-double.

 +20 [+] [-]

, 2009-02-14 13:45, pirms 15 gadiem
Škrobe tā, ka pēdējā laikā tā labā statistika, kas bija sezonas sākumā lēnām pazūd!

  -1 [+] [-]

, 2009-02-14 13:48, pirms 15 gadiem
Itkā viss dzirdēts,bet kas pie velna ir Frefs Odens?(tipa Gregs)?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-02-14 13:50, pirms 15 gadiem
Trakais kāmis rakstīja: Itkā viss dzirdēts,bet kas pie velna ir Frefs Odens?(tipa Gregs)?
G un F taustiņi atrodas blakus uz klaviatūras - ātri rakstot, var nospiest ne to

  +4 [+] [-]

, 2009-02-14 13:53, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Škrobe tā, ka pēdējā laikā tā labā statistika, kas bija sezonas sākumā lēnām pazūd!
tak nevar jau visu sezonu vienaa liimeni nospeleet!! tgd vinjsh buus dabuujis taadu lielaaku atpuutu un gan jau atkal aizies, ja vien nelsons dos speeleet, peec turiafa veiksmiiga snieguma!?!
Slēpts komentārs: jurchiks1995

  +2 [+] [-]

, 2009-02-14 13:58, pirms 15 gadiem
Tīra statistika, patiesībā Biedriņš laukumā dara daudz vairāk. Un škrobe, ka 9.reizes pietrūka 1 atlēkusī līdz double double.

     [+] [-]

, 2009-02-14 13:59, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Škrobe tā, ka pēdējā laikā tā labā statistika, kas bija sezonas sākumā lēnām pazūd!
Tas tāpēc, ka sezonas gaitā komandai pievienojās vēl divi metēji vārdos Džamals un Monta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-14 14:07, pirms 15 gadiem
nu loti cienijama statistika, pat loti ...
un double dable es dodu vinam pirmo vietu, jo tas noceltas bumbas 9 speles ... lai jau tiek statistikas krajejiem ...
mes tapatas redzam kaa fani noverte biedrinu vinpus okeanam... neaizskaramaka speletaja status komanda jau vien ir raditajs
piekam vinam tikai 22

     [+] [-]

, 2009-02-14 14:10, pirms 15 gadiem
Jaa taa lejupejoshaa liikne nepatiik, bet nu lai veicas.Man vienmeer statistika ir pirmajaa vietaa nekaa GS veiksmes.Gan jau uz 33 gadiem paaries uz speecigaaku komandu(ja protams GS pati nebuus pielikusi) un dabuus gredzenu.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-14 14:15, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: to tu gan stulbi pateici: "Tas tapec ,ka Dzeksons Vac bumbas kas pienakas Andrim del statistkas"



NBA nekas nevienam nepienaakas, kas dabu to bumbu tad tam taa arii ir.. nevis vot to bumbu es nenemshu, jo taa pienaakas Andrim.. stulbi...
Reizēm taisa gan. Un kā vēl! Protams, ka tas nav primārais, bet daļa no šova gan, ja ir tāda iespēja

  +7 [+] [-]

, 2009-02-14 14:35, pirms 15 gadiem
Biedriņš ir piektais efektīvākais spēlētājs starp visas līgas centriem - +21,9 reitinga punkti. Visā līgā Biedriņš 20. efektīvākais spēlētājs.

Lūk šie 2 teikumi pasaka daudz,tieši viņa nozīmi komandā

  -2 [+] [-]

, 2009-02-14 14:41, pirms 15 gadiem
Vynilz rakstīja: Jaa taa lejupejoshaa liikne nepatiik, bet nu lai veicas.Man vienmeer statistika ir pirmajaa vietaa nekaa GS veiksmes.Gan jau uz 33 gadiem paaries uz speecigaaku komandu(ja protams GS pati nebuus pielikusi) un dabuus gredzenu.
nu šis līgums ir līdz viņam būs 27, un ja pats gribēs varēs pagarināt uz vēlvienu sezonu. Tas būs labs vecums lai aizietu uz Cavaliers vai Heat, kas manuprāt tad būs labākās komandas. Lakers nē jo Kobem tad būs jau 35 un Celtics vecie buki izturēs šo un labi ja vēl nākošo sezonu, savukārt Lebronam būs 30, tāpat kā Veidam. Un protams vēl Portlenda bet tur jau Odens. Principā GSW tad varētu būt labākā komanda līgā, pēc pieciem gadiem. Monta pēc 5.gadiem būs tas pats kas Derons Villjamss, Morrovs troiku mētētājs Stojakovičš, Biedriņš noteikti pieliks vēl pustālo, Rendolfs Gārnets, Brendans Raits arī kkas līdzīgs Gārnetam. Ja GSW saglabās jaunos kādus gadus 3 tad ceturtajā gadā GSW būs stabila Top 5 komanda.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-14 15:48, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: nu šis līgums ir līdz viņam būs 27, un ja pats gribēs varēs pagarināt uz vēlvienu sezonu. Tas būs labs vecums lai aizietu uz Cavaliers vai Heat, kas manuprāt tad būs labākās komandas. Lakers nē jo Kobem tad būs jau 35 un Celtics vecie buki izturēs šo un labi ja vēl nākošo sezonu, savukārt Lebronam būs 30, tāpat kā Veidam. Un protams vēl Portlenda bet tur jau Odens. Principā GSW tad varētu būt labākā komanda līgā, pēc pieciem gadiem. Monta pēc 5.gadiem būs tas pats kas Derons Villjamss, Morrovs troiku mētētājs Stojakovičš, Biedriņš noteikti pieliks vēl pustālo, Rendolfs Gārnets, Brendans Raits arī kkas līdzīgs Gārnetam. Ja GSW saglabās jaunos kādus gadus 3 tad ceturtajā gadā GSW būs stabila Top 5 komanda.
Nesapņo tik tālu - maiņas arī notiek.

  -3 [+] [-]

, 2009-02-14 16:04, pirms 15 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: to tu gan stulbi pateici: "Tas tapec ,ka Dzeksons Vac bumbas kas pienakas Andrim del statistkas"



NBA nekas nevienam nepienaakas, kas dabu to bumbu tad tam taa arii ir.. nevis vot to bumbu es nenemshu, jo taa pienaakas Andrim.. stulbi...
Tu loh neesi redzejis nevienu speli .Biedrins ker bumbu bet dzeksons vai kads cits pielec vinam prieksa un izrauj tik pat ka bumbu norokam .Tu neko no sporta nejedz ,nekad neessi bijis sporta laukuma vai spelejis kada turnira .Jauniesiem tas ari ir loti raksturigs ,pats esmu izjutis .

  -2 [+] [-]

, 2009-02-14 16:12, pirms 15 gadiem
Statistika pasaka visu...

  +1 [+] [-]

, 2009-02-14 16:43, pirms 15 gadiem
jurchiks1995 rakstīja: Tu loh neesi redzejis nevienu speli .Biedrins ker bumbu bet dzeksons vai kads cits pielec vinam prieksa un izrauj tik pat ka bumbu norokam .Tu neko no sporta nejedz ,nekad neessi bijis sporta laukuma vai spelejis kada turnira .Jauniesiem tas ari ir loti raksturigs ,pats esmu izjutis .
Tā GSW komandā ir tāda savdabīga "cieņas" izrādīšana- bumbas atņemšana savam spēlētājam. Ja vēl SJax izpildījumā tas ir kaut cik saprotams - gados vecākais kapteinis "aptīra" gados jaunāko kapteini (normāla dedovščina), tad tāda salagas Rendolfa izpildījumā tādi gājieni diezgan nesaprotamā kārtā paliek nosodīti un atkārtojas.

  -2 [+] [-]

, 2009-02-14 16:59, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tā GSW komandā ir tāda savdabīga "cieņas" izrādīšana- bumbas atņemšana savam spēlētājam. Ja vēl SJax izpildījumā tas ir kaut cik saprotams - gados vecākais kapteinis "aptīra" gados jaunāko kapteini (normāla dedovščina), tad tāda salagas Rendolfa izpildījumā tādi gājieni diezgan nesaprotamā kārtā paliek nosodīti un atkārtojas.
kaada starpiiba, galvenais lai bumba nenonaak pretiniekam

  +1 [+] [-]

, 2009-02-14 17:11, pirms 15 gadiem
Ļoti cienījama statistika, taču reāli spēlē viņš padara vēl vairāk, t.i., efektīgāk Gaidām atpakaļ

     [+] [-]

, 2009-02-14 17:13, pirms 15 gadiem
korratek rakstīja: Statistika pasaka visu...
precīzāk būtu - lietderības punkti un "melnā darba apjoms",ko nerāda statistika

  +2 [+] [-]

, 2009-02-14 17:22, pirms 15 gadiem
sizis rakstīja: kaada starpiiba, galvenais lai bumba nenonaak pretiniekam
Nu starpība ir tajos double-double, kuri tā arī par double-double nav kļuvuši, nevis pretinieka spēles, bet paša komandas biedru savtības dēļ. Uzvaru skaitu komandai tas, protams, nemazina.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-14 17:22, pirms 15 gadiem
bimbambols laikam ar motoru nokritis...njaa peec šaada raksta es laikam arii te neraadiitos! tik ruupiigi celtais(antiBiedriņa akcija) kaaršu namiņš kriit un bruuk!

     [+] [-]

, 2009-02-14 17:26, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Nu starpība ir tajos double-double, kuri tā arī par double-double nav kļuvuši, nevis pretinieka spēles, bet paša komandas biedru savtības dēļ. Uzvaru skaitu komandai tas, protams, nemazina.
tieši taa...un preteeji epizodei,kad ar visiem speekiem Džeksonam uztaisiija 10 piespeeli(vairaakas reizes meeģinaaja),lai čalis dabuutu savu pirmo Triple Double karjeraa! bet Andris kaut kaa vairaakas reizes ir palicis uz skaitļa 9...

  +3 [+] [-]

, 2009-02-14 17:30, pirms 15 gadiem
ingars31 rakstīja: bimbambols laikam ar motoru nokritis...njaa peec šaada raksta es laikam arii te neraadiitos! tik ruupiigi celtais(antiBiedriņa akcija) kaaršu namiņš kriit un bruuk!
Viņš jau sen ir saputrojies savos "argumentos" - ja agrāk Biedram bija slikti stati, tad nu jau viņš ir tikai statu vācējs

  +3 [+] [-]

, 2009-02-14 17:43, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Viņš jau sen ir saputrojies savos "argumentos" - ja agrāk Biedram bija slikti stati, tad nu jau viņš ir tikai statu vācējs
ja gribi taisiit ažiotaažu,tad tas ir vistaktiskaakais gaajiens...meetaaties no viena graavja uz otru,vai izveeleeties augstceltnes 100 staavu un pagrabu...tikai ne vidu! taadaa veidaa principaa var spekuleet un laviereet liidz veemienam,un pretargumenti arii lieki! tip ne šis ne tas(pats vienmeer paliksi sauss),apmeeram-zini,tu man patiic,bet esi meesls,mees jau tevi miilam,bet necienam! utt,un taadaa garaa! normaalam cilveekam ir vajadziiga laba nervu sisteema,lai neeksplodeejot piedaliitos taadaas speeliitees! bet jaaatziist,diezgan gudri izdomaats!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-14 17:50, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tā GSW komandā ir tāda savdabīga "cieņas" izrādīšana- bumbas atņemšana savam spēlētājam. Ja vēl SJax izpildījumā tas ir kaut cik saprotams - gados vecākais kapteinis "aptīra" gados jaunāko kapteini (normāla dedovščina), tad tāda salagas Rendolfa izpildījumā tādi gājieni diezgan nesaprotamā kārtā paliek nosodīti un atkārtojas.
Vot tu mani saproti ,tad gan jau ari basketbola esi daudz sasniedzzis

  +2 [+] [-]

, 2009-02-14 17:59, pirms 15 gadiem
jurchiks1995 rakstīja: Vot tu mani saproti ,tad gan jau ari basketbola esi daudz sasniedzzis
parasti tas kurš iet uz atlekošo bumbu,uzbļauj,lai nesanaak savstarpeejaa ciiņa ar bumbas zaudeešanu...un esmu dzirdeejis taadus Biedra saucienus,bet bumba taapat tiek nocelta no degungala...varbuut Andrim vajadzeetu peec taadaam epizodeem ģeerbtuvees iekaustiit(vecos ģedus protams nee,kaa goga rakstiija ) jaunos zaļknaabjus,lai turpmaak ieveero subordinaaciju!...kapteiņa cieniiga riiciiba!

  -4 [+] [-]

, 2009-02-14 18:39, pirms 15 gadiem
Kur diez bimbabols ar savu "experta cieniigo"komentāru"?

  -1 [+] [-]

, 2009-02-14 19:57, pirms 15 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Tā GSW komandā ir tāda savdabīga "cieņas" izrādīšana- bumbas atņemšana savam spēlētājam. Ja vēl SJax izpildījumā tas ir kaut cik saprotams - gados vecākais kapteinis "aptīra" gados jaunāko kapteini (normāla dedovščina), tad tāda salagas Rendolfa izpildījumā tādi gājieni diezgan nesaprotamā kārtā paliek nosodīti un atkārtojas.
visticamaakais, ka pats neesi speeleejis basiiti...tad kad tu speelee un pretinieks izdara metienu, kas ir nepreciizs, tad tu jebkuraa gadiijumaa leksi peec bumbas, nevis skatiisies apkaart, vai kaads cits, kuram reboundu vaakshana ir primaarais uzdevums, nav labaakaa poziicijaa...tev par to nav laika domaat, jo ja uzticeesies tam, ka bumbu nokers kaads cits ( shajaa gadiijumaa Biedrs ), tad var iznaakt taa, ka bumba tiek pretiniekam...statistika nav galvenais, galvenais, lai Andris veselojas un atsaak speeleet, kaa arii ieraada Bimbambolim vina vietu

  +1 [+] [-]

, 2009-02-14 20:01, pirms 15 gadiem
ingars31 rakstīja: parasti tas kurš iet uz atlekošo bumbu,uzbļauj,lai nesanaak savstarpeejaa ciiņa ar bumbas zaudeešanu...un esmu dzirdeejis taadus Biedra saucienus,bet bumba taapat tiek nocelta no degungala...varbuut Andrim vajadzeetu peec taadaam epizodeem ģeerbtuvees iekaustiit(vecos ģedus protams nee,kaa goga rakstiija ) jaunos zaļknaabjus,lai turpmaak ieveero subordinaaciju!...kapteiņa cieniiga riiciiba!
Tev es piekriitu, jo, ja Andris uzsauc, ka varees dabuut, tad noteikti varees un ja tad tiek novaakts no deguna Andrim tas rebs, tad gan ir stulbi...

  -1 [+] [-]

, 2009-02-14 21:11, pirms 15 gadiem
Andra lejupejošā statistikas līkme ir viennozīmīgi minūšu sarukuma rezultāts.
Sezonas sākumā 40min played + ļauj uzmest un tad dabū 20+ pts vai 22 rebus. Citiem AB konkurentiem vidēji par kādām 8min vair;ak ik spēli, tas diezgan liels laiks lai uzspodrinātu status

  +1 [+] [-]

, 2009-02-15 07:07, pirms 15 gadiem
Senčualiņš rakstīja: Andra lejupejošā statistikas līkme ir viennozīmīgi minūšu sarukuma rezultāts.
Sezonas sākumā 40min played + ļauj uzmest un tad dabū 20+ pts vai 22 rebus. Citiem AB konkurentiem vidēji par kādām 8min vair;ak ik spēli, tas diezgan liels laiks lai uzspodrinātu status
ne tikai Andrim lejupsliid stati,bet arii tavam profilam bikses...džinsi baraa(bilde tava),vairs nav aktuaali! p.s exchange!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja