Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par "76ers" galveno treneri kļūst Brets Brauns

Andrejs Siliņš

Par "76ers" galveno treneri kļūst Brets Brauns
Brents Brauns
Foto: AFP/Scanpix

Beidzot pie galvenā trenera tikusi Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komanda Filadelfijas "76ers" - klubs vienojies par līguma parakstīšanu ar Bretu Braunu, kurš līdz šim veica trenera asistenta pienākumus Sanantonio "Spurs" vienībā.

Pēdējās trīs sezonas "76ers" komandu vadīja Dags Kolinss, taču pagājušajā sezonā komandai pirmo reizi Kolinsa vadībā bija negatīva bilance (34-48), un Kolinss amatu atstāja, tiesa, paliekot klubā kā padomdevējs. Jaunā trenera meklējumi bija gari un ilgi, bet nu tiem pienācis gals. Atrisinājums sameklēts līdzšinējā "Spurs" asistenta Breta Brauna personā.

52 gadus vecais Brauns trenera karjeru sāka Austrālijā 1988. gadā un šajā kontinentā turējās līdz pat 2002. gadam. Tad Braunu nolīga "Spurs", ieceļot par spēlētāju attīstības departamenta direktoru, bet sešus gadus vēlāk paaugstināja par Grega Popoviča asistentu darbā ar komandu. 2007. gadā Brauns ar "Spurs" kļuva par NBA čempionu.

Brauns vadījis arī Austrālijas valstsvienību, bet pēc 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm nolēma pamest šo amatu, lai vairāk laika varētu pavadīt ar ģimeni Savienotajās Valstīs. Pēc Brauna darbu ar izlasi pārņēma latviešu izcelsmes austrālietis Andrejs Lēmanis.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-13 10:25, pirms 11 gadiem
Gan jau būs labi. Labāk nekā Bruklinai ar Džeisonu Kidu