Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Slavas zālē lielākais iesaukums, Pols Pīrss sveicina viņu nedraftējušās komandas

Agris Suveizda

Slavas zālē lielākais iesaukums, Pols Pīrss sveicina viņu nedraftējušās komandas
Pols Pīrss. Foto: AP/Scanpix

Teroraktu divdesmitajā gadadienā norisinājās arī Basketbola slavas zāles uzņemšanas ceremonija, kurā oficiāli uzņemtas tika 16 personas – lielākais iesaukums vēsturē.

Pirms četriem mēnešiem notika pandēmijas dēļ atliktā 2020. gada uzņemšanas ceremonija, kurā starp deviņām personām uzņemts tika arī traģiski bojā gājušais Kobe Braients. Savukārt 2021. gada Slavas zāles izlaidumā tika uzņemtas šādas personas: Bils Rasels, Bens Voless, Kriss Vebers, Toni Kukočs, Riks Edelmens, Bobs Dendridžs, Pols Pīrss, Kriss Bošs, Kotons Ficsimmonss, Vels Ekermens, Džejs Raits, Jolanda Grifita, Lorēna Džeksone, Hovards Gārfinkels, Klerenss "Fetss" Dženkinss un Pērla Mūra.

2008. gada NBA čempions un desmitkārtējs Zvaigžņu spēles dalībnieks Pīrss 1998. gadā tika draftēts tikai ar desmito numuru – uzreiz pēc Dirka Novicka. "Es to novērtēju – paldies par manis neizraudzīšanos, jo tas tikai pielēja eļļu motivācijas ugunij. Līdz pat šai dienai nesaprotu, kā noslīdēju līdz desmitajam numuram, bet viss notiek tā, kā tam ir jānotiek, - esmu pateicīgs, ka nokļuvu "Celtics"," sacīja Pīrss, kurš pateicībā visas viņa nedraftējušās komandas nosauca rindas kārtībā: Losandželosas "Clippers", Vankūveras "Grizzlies", Denveras "Nuggets", Toronto "Raptors", Goldensteitas "Warriors", Dalasas "Mavericks", Sakramento "Kings", Filadelfijas "76ers" un Milvoki "Bucks". Ar pirmo numuru tika draftēts nigēriešu centrs Maikls Olovokandi.

2004. gada čempions, četrkārtējs labākais aizsardzības spēlētājs un četrkārtējs Zvaigžņu spēles dalībnieks Detroitas "Pistons" sastāvā Voless nemaz netika draftēts. Arī viņš pateicās par dotajiem izaicinājumiem un viņa nenovērtēšanu ilgu gadu garumā: "Dzīve nav grūta – dzīve ir vienkārša. Dzīve ir tas, cik daudz tu dod un cik daudz tu no tās ņem. Tu dod dzīvei un ņem no tās. Cik daudz ņem? Cik daudz atstāj aiz sevis? Dzīves smagākā daļa ir arī dzīves vismazāk novērtētā daļa. Mantojumu veido uz palikšanu. Bet kāda veida mantojumu tu veido? Es pateikšu savu mantojumu. Es nebiju vēlams, es biju pārāk mazs, es nevarēju spēlēt tā, kā citi gribēja, lai es spēlēju. Šķita pēc nevienlīdzīgas spēles. Bet izlaidiet mani laukumā, un es jums parādīšu!"

1975. gadā Rasels Slavas zālē tika uzņemts kā spēlētājs, bet šonakt viņš tika uzņemts arī kā treneris – kļūstot tikai par piekto personu, kas izpelnījusies šādu godu. Bijušais ASV prezidents Baraks Obama savā uzrunā gan izcēla, ka Rasela nozīmīgākā loma dzīvē bija civiltiesību aktīvisms sešdesmitajos gados: "Bils Rasels, iespējams, vairāk par jebkuru zinu, ko prasa uzvara un ko prasa līderība. Lai cik garš arī nebūtu Bils Rasels, viņa piemērs un viņa mantojums slejas daudz, daudz augstāk."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.nba.com/news/gratitude-...

     [+] [-]

, 2021-09-12 13:12, pirms 3 gadiem
Vēsture šito ātri aizmirsis
Pats tik no sevis Kobi iedomājies nez kāpēc

     [+] [-]

, 2021-09-12 13:42, pirms 3 gadiem
Losandželosas Kings? Tiešām?

  -1 [+] [-]

, 2021-09-12 13:48, pirms 3 gadiem
lawson3 rakstīja: Losandželosas Kings? Tiešām?
"Clippers" sajauca galvu, paldies - labots!

  +3 [+] [-]

, 2021-09-12 14:21, pirms 3 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: "Clippers" sajauca galvu, paldies - labots!
Nākamreiz arī lai tie zviedru lāšoni tiktu tikpat ātri izlaboti

     [+] [-]

, 2021-09-12 16:18, pirms 3 gadiem
zinātājs ar olām rakstīja: Nākamreiz arī lai tie zviedru lāšoni tiktu tikpat ātri izlaboti
https://www.personvarduatveide.lv/