Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Loverņs pievienojas "Nuggets", par "Kings" treneri kļūs Karls

Andrejs Siliņš

Loverņs pievienojas "Nuggets", par "Kings" treneri kļūs Karls
Žofrē Loverņs
Foto: www.eurocupbasketball.com

Franču basketbolists Žofrijs Loverņs, kurš sezonu sāka Maskavas apgabala "Khimki", vienojies par līgumu ar Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubu Denveras "Nuggets". Savukārt par Sakramento "Kings" galveno treneri tuvāko dienu laikā oficiāli kļūs Džordžs Karls.

23 gadus vecais Loverņs aizvadītajā vasarā parakstīja divu gadu līgumu ar "Khimki", tomēr februāra sākumā atstāja komandu. 27 mačos Loverņs vidēji guva 9,7 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas. Basketbolists veica pārrunas ar "Nuggets", kam pieder NBA tiesības uz spēlētāju, un abas puses vienojušās par līgumu uz divām sezonām, kā arī kluba iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu.

211 centimetrus garais un 109 kilogramus smagais spēka uzbrucējs Loverņs karjeru sāka 2009. gadā franču "Elan Chalon", bet pēc trīs ar pusi sezonām pārgāja uz spāņu "Valencia". Drīz vien Loverņs parakstīja divarpus gadu līgumu ar Belgradas "Partizan", ko aizvadītajā vasarā "Khimki" izpirka par 600 000 eiro. 2013. gada jūnijā Loverņu draftēja (55. numurs) Memfisas "Grizzlies", vēlāk tiesības uz spēlētāju nogādājot "Nuggets" rīcībā.

Tikmēr par Sakramento "Kings" galveno treneri kļūs Džordžs Karls, kurš pēdējo reizi par treneri strādāja 2013. gadā. Līguma detaļas daļēji tiks atklātas dažu dienu laikā, kad klubs oficiāli paziņos par līguma noslēgšanu. 63 gadus vecais Karls pēc spēlētāja karjeras trenera gaitas uzsāka 1978. gadā kā "Spurs" asistents.

Par galveno treneri strādājis no 1980. gada, šajā laikā vadot piecas dažādas NBA komandas. Deviņdesmito gadu sākumā Karls divas sezonas strādāja arī Eiropā, vadot Madrides "Real" vienību. NBA regulārajās sezonās Karla komandas izcīnījušas 1131 uzvaru, savulaik kļūstot par septīto treneri NBA vēsturē ar vismaz 1000 uzvarām. Kamēr Karls nebija ne pie vienas komandas stūres, treneris daļēji strādāja kā spēļu komentētājs.