Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisārs Silvers par Ērvingu: ''Viņš nav antisemīts''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

NBA komisārs Silvers par Ērvingu: ''Viņš nav antisemīts''
Kairijs Ērvings. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) epicentrā joprojām ir kluba Bruklinas ''Nets'' saspēles vadītājs Kairijs Ērvings. Pēc antisemītiskās rīcības viņu gan aizstāv līgas komisārs Ādams Silvers.

''Mums bija tieša saruna. Es pazīstu Ērvingu jau praktiski dekādi. Nekad neesmu no viņa dzirdējis nevienu antisemītisku izteicienu un naida kurināšanu pret jebkādu rasi vai grupu,'' sacīja Silvers.

Ērvings sacēla kājās sporta pasauli brīdī, kad savā Twitter kontā popularizēja antisemītiska rakstura filmu ''Hebrews to Negroes: Wake up black America''. Basketbolists spītīgi nevēlējās atvainoties un bija jau par vēlu, kad tas tika izdarīts.

''Bruklinas vadība ar Ērvingu vēlas veidot ilgtermiņa darba attiecības. Svarīgākais, lai nožēla būtu patiesa un autentiska. Es domāju, ka vienīgais veids kā to panākt ir izpildīt ''Nets'' piešķirtās sankcijas jeb nosacījumus,'' turpināja NBA komisārs.

''Nets'' noteiktajās sankcijās ietilpa ziedojums pusmiljona ASV dolāru vērtībā kādai pret naida kurināšanu vērstai organizācijai. Ērvingam būs arī jātiekas ar ebreju kopienas līderiem, sava kluba īpašnieku Džo Cai. Paralēli būs jāapmeklē jutīguma un antisemītisma nodarbības jeb apmācības.

''Naidīgā satura publicēšana nekādi nav saistīta ar to, vai viņš ir vai nav antisemīts. Kaitējums ir nodarīts. Uzskatu, ka Bruklinas rīcība bija pareiza un mēs panācām vajadzīgo iznākumu. Mēs pie šāda iznākuma varējām nonākt arī ātrāk. Es gan uzskatīju, ka ir svarīgi saprast situācijas kontekstu, lai izprastu pašu sportistu un to, kāds sods viņam ir piemērots. Tas nav domāts, lai viņu attaisnotu, bet saprastu pareizāko risinājumu,'' sakāmo noslēdza Silvers.

Ērvingam joprojām ir spēkā komandas piešķirtā bezalgas diskvalifikācija. Bruklina 12 mačos tikusi vien pie piecām uzvarām, ieņemot desmito vietu Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/nba-commis...

     [+] [-]

, 2022-11-11 18:15, pirms 2 gadiem
Viņš tak nav nevienu nogalinājis,pasists bišk ir,bet kļūdās visi,visi kādreiz kautko stulbu ir izdarījuši,īpaši jaunībā,lai tak spēlē..

     [+] [-]

, 2022-11-11 18:50, pirms 2 gadiem
debīls viņš ir, nekas vairāk. tāpat nesaprot, kas tas antisemītisms vispār ir.
Madzigais rakstīja: Viņš tak nav nevienu nogalinājis,pasists bišk ir,bet kļūdās visi,visi kādreiz kautko stulbu ir izdarījuši,īpaši jaunībā,lai tak spēlē..
a viņš jau stulbu dara kopš 2020. gada.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-11 21:19, pirms 2 gadiem
Antisemīts. Cik saprotu, tas ir cilvēks, kurš ir naidīgi noskaņots pret kādu no semītu valstu pārstāvjiem.
Semītu valstis. Libāna, Palestīna, Izraēla, Jordānija un laikam Sīrija arī.
Nu nez - man sanāk ka Izraēla ir ļoti antisemītiski... Uzbrūk visām semītu zemēm sev apkārt... Bet tiklīdz kāds kautko pasak pretī - tā antisemītisms, antisemītisms... Tāda pediņu būšana...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-11-14 11:03, pirms 2 gadiem
pizdjux rakstīja: debīls viņš ir, nekas vairāk. tāpat nesaprot, kas tas antisemītisms vispār ir.

a viņš jau stulbu dara kopš 2020. gada.
Nu par ''vakcīnām'' viņam bija taisnība - daudz vairāk kaitē kā palīdz.