Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA iemūžina Bila Rasela sesto numuru

Rolands Eliņš

NBA iemūžina Bila Rasela sesto numuru
Bils Rasels, "Celtics" leģendārais sestais numurs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi, ka iemūžinās leģendārā Bila Rasela sesto numuru, attiecīgi ar šo numuru NBA vairs nespēlēs neviens basketbolists. Bils Rasels, kurš nesen aizgāja mūžībā, ir pirmais basketbolists, kurš izpelnījies šādu godu.

Veina Grecka 99. numurs Nacionālajā hokeja līgā. Džekija Robinsona 42. numurs Augstākajā beisbola līgā (MLB). Tagad viņiem pievienosies arī Bila Rasela sestais numurs Nacionālajā basketbola asociācijā. Viņi ir vienīgie, kuru numuri iemūžināti kādā no lielajām Ziemeļamerikas sporta līgām visas līgas mērogā.

Bils Rasels šo pasauli atstāja šī gada 31. jūlijā 88 gadu vecumā. Viņš par NBA čempionu kļuva 13 reizes – divreiz kā treneris, 11 reizes kā spēlētājs, neskatoties uz to, ka līgā aizvadīja tikai 13 sezonas. Rasela paveiktais laukumā ir teju neatkārtojams, un viņš tiek dēvēts par dižāko čempionu līgas vēsturē.

NBA komisārs Adams Silvers līgas paziņojumā arī komentēja, ka īpašu godināšanu pelna Rasela paveiktais ārpus basketbola laukuma, iestājoties par vienlīdzību un cilvēktiesībām: "Iemūžinot Rasela numuru, NBA parūpējas, ka viņa iespaidīgā karjera vienmēr paliks atmiņās."

Ar sesto numuru NBA aizvadītajā sezonā spēlēja vairāki ievērojami spēlētāji ar Lebronu Džeimsu priekšgalā. Šo numuru savā profesionālajā karjerā un arī tagad "Wizards" komandā izmanto arī Kristaps Porziņģis, taču viņiem būs iespēja savu numuru saglabāt. Līgas paziņojumā norādīts, ka spēlētāji, kuriem jau ir šis numurs, būs tiesības to paturēt, taču komandas nevarēs sesto numuru piešķirt jauniem spēlētājiem. Protams, spēlētājiem pašiem ir tiesības mainīt numuru, ja viņi to izvēlas.

NBA arī pavēstījusi, ka godinās Raselu visas nākamās sezonas garumā, un visiem spēlētājiem uz spēļu krekliem būs uzšuve ar Rasela simboliku, tāpat viņa numurs ar "Celtics" simboliku tiks atspoguļots visās NBA spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://pr.nba.com/bill-russells-no...