Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA atgādina klubiem - rūkiju iebiedēšana un pazemošana nav pieļaujama

Andrejs Siliņš

NBA atgādina klubiem - rūkiju iebiedēšana un pazemošana nav pieļaujama
NBA komisārs Deivids Sterns
Foto: AFP/Scanpix

Atsaucoties uz Nacionālās Futbola līgas (NFL) gadījumiem, Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vadība izsūtījusi atgādinājumu visu līgas klubu spēlētājiem par to, ka jauno spēlētāju iebiedēšana vai pazemošana nav pieļaujama.

Oktobra beigās NFL kluba Maiami "Dolphins" spēlētājs Džonatans Martins pameta komandu emocionāla rakstura iemeslu dēļ. Vēlāk noskaidrojās, ka vairāki komandas biedri bija kārtējo reizi slikti izturējušies pret Martinu. Futbolists vēlāk emocionālā nespēka dēļ devies uz slimnīcu. Šobrīd sportists gatavojot oficiālu dokumentu, lai līga uzsāktu lietas izmeklēšanu.

Pirms aptuveni nedēļas noskaidrojās pirmais vainīgais - "Dolphins" aizsargs Ričijs Inkognito bijis iniciators Martina pazemošanai jau no 2012. gada, kad Martinu draftēja. "Dolphins" diskvalificēja Inkognito, bet vēlāk noskaidrojās, ka pieredzējušais spēlētājs pat draudējis Martinam un Martina ģimenei, kā arī atstājis rasistiska rakstura ziņas Martina automātiskajā atbildētājā.

NBA šādas lietas nevēlas pieļaut, tāpēc līgas vadība nupat izsūtījusi atgādinājumu visu klubu basketbolistiem, ka uz šāda rakstura rīcībām tiks ļoti asi reaģēts.

Arī NBA veterāni parasti mēdz pirmgadniekiem likt dažādus uzdevumus. Viens no izplatītākajiem uzdevumiem ir bērnudārza mugursomu valkāšana, dodoties uz spēlēm vai treniņiem. Tomēr NBA kultūrā šāda tipa uzdevumi tiek uztverti kā draudzīgs joks, un parasti jaunie spēlētāji tam nepretojas.

NFL kultūrā iegājušies krietni brutālāki paņēmieni, kā "sagaidīt" jaunpienācējus komandā, un biežāk nekā retāk šīs lietas paliek ārpus apkārtējās sabiedrības acīm.

1 2 52 komentāri

     [+] [-]

, 2013-11-10 09:52, pirms 11 gadiem
Hmm. Vai tiešām ''biežāk nekā retāk'' latviski labāk neskan kā, piemēram, ''lielāko daļu laika''?

  +2 [+] [-]

, 2013-11-10 10:25, pirms 11 gadiem
Mr. Objektīvs rakstīja: Hmm. Vai tiešām ''biežāk nekā retāk'' latviski labāk neskan kā, piemēram, ''lielāko daļu laika''?
es teiktu - "parasti"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 10:45, pirms 11 gadiem
NFL tupu cilvēku liga

  -2 [+] [-]

, 2013-11-10 10:55, pirms 11 gadiem
Ja kādam koledžas kingam vairs nav humora izjūtas, tad tā ir tikai viņa paša vaina

  +5 [+] [-]

, 2013-11-10 11:35, pirms 11 gadiem
Sorry, bet nevar salīdzināt amerikāņu futbola sporta veidu ar basketbolu. Futbolā dominē garīgi neattīstīti atsaldeņi, faktiski bez intelekta, kā arī visādi potenciālie noziedznieki, nav brīnums, ka šādā visai pastulbā sporta veidā arī notiek šādi "gadījumi".

Basketbols gluži pretēji - daudz intiliģentāks, te vienkārši cilvēki saprot, kā vienam pret otru jāizturas civilizētā sabiedrībā.

Būtībā tas amerikāņu futbols ir kā zināms sociāls eksperiments, ko gudrie treneri-stratēģi var izdarīt ar principā nekontrolējamu aunu baru, vai izdodas viņus vest kaut kādā virzienā un radīt baudāmu produktu skatītājam. Te arī slēpjas šī US futbola burvība, kam piekritēji ir arī Latvijā, nenoliedzami. Bet tā arī šis sporta veids ir jāuztver - kā treneru spēlēšanās ar intelektuāli zema līmeņa atlētiem.

     [+] [-]

, 2013-11-10 11:40, pirms 11 gadiem
Diemžēl izskatās, ka ārpus futbola spēles nekāds sociālais darbs ar šiem grūtajiem jauniešiem nenotiek, palaisti savā vaļā viņi arī uzvedas kā kriminālie elementi, te ir tā audzinošās kontroles iztrūkuma problēma.
Kā pedagogs saku, ka tas ir galīgi nepareizi!

  -2 [+] [-]

, 2013-11-10 12:03, pirms 11 gadiem
visur un vienmeer ir iesveetiibas. kpc kaut ko taadu atnjemt. Ja nevar iztureet, tad nav speeciigs raksturs.

     [+] [-]

, 2013-11-10 12:36, pirms 11 gadiem
chubaki rakstīja: visur un vienmeer ir iesveetiibas. kpc kaut ko taadu atnjemt. Ja nevar iztureet, tad nav speeciigs raksturs.
Iesvētībām nedrīkst būt pazemojošs vai anti-sociāls saturs. To jebkurā pedagoģijas literatūrā var izlasīt.

     [+] [-]

, 2013-11-10 12:40, pirms 11 gadiem
Inkognito toč nestāv malā un nepīpē

  -1 [+] [-]

, 2013-11-10 13:04, pirms 11 gadiem
Skudrinieka koments tikai pierada nezinasanu! Visi nfl speletajiatskiriba no basketbola daudzjiem gadijumiem,pabeidz universitati! Nqv tadu gadijumu,kad tavs "garigi nelidzsvarotais" tiek nfl no skolas! Var teikt ka vini jau tur nemacas utt! Bet lai speletu komanda ncaa ir jabut konkre limena atzimem! Taka nfl speletaji isteniba ir tikpat "intelegenti" ka jebkura cita sporta veida speletaji! Tikai ta atskiriba ka vinu sporta veids ir vairak "gladiatorisks" tapec kadam ari gadas parsaut par stripu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-10 13:25, pirms 11 gadiem
Skudrinieks ir devis dienas humora devu, paldies, lasīju un gardi smējos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-10 13:37, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Un lielaka dalja Amerikanju futbola speletaju koledzaa arii maacaas un iegust izglitibu,atshkjiriba no Kobes un Lebrona,kuri tikai speleja basketbolu,nemaz neapmeklejot lekcijas!Jo NFL spelejot ne kursh katrs var nopelnit milzigu naudu,tapec liela dalja parupejas par izglitibu,bet NBA pat tads Biedrinsh ar vidusskolas izglitibu tiek pie 10 miljoniem...
Tas pats Inkognito paralēli spēlējot NFL piedalījās NFL Hārvardas programmā, kas apmāca spēlētājus biznesa zinībās. Turklāt viņam ir labāks wonderlic test rezultāts, nekā vidējam skolotājam. Nu stipri neizglītots elements...

     [+] [-]

, 2013-11-10 14:06, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ludzu tests,kadu NFL speletajiem jaaizpilda!Varesiet kaut 10 punktus dabuut?

http://footballiqscore.com/
nu es apskatījos full, tur ir tik debīli jautājumi, kādus varētu prasīt bērnudārzā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 14:11, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Tad jau Tev 50 punktus dabut nebuus probleemu! Uz priekshu varoni,paraadi savu inteligenci! Tik noteikti pat 10 punktus nedabuusi!
kurš ir 8 mēnesis, izdalīt kaut kādu skaitli ar atlikumu, sakārtot teikumu loģiskā kārtībā vai vārdu nozīmes.

Nav brīnums, ka ASV ir jāimportē smadzenes no āzijas un eiropas.

Un vispār tur rkastīts, ka vidēji ir 20 punkti spēlētājiem, tā kā es nezinu, ko tu te lecies. Skudrinieks ir uzrakstījis patiesību, protams var būt izņēmumi.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-10 14:28, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Un vispār tur rkastīts, ka vidēji ir 20 punkti spēlētājiem, tā kā es nezinu, ko tu te lecies. Skudrinieks ir uzrakstījis patiesību, protams var būt izņēmumi.
Tas pamuļķis nesaprot, ka vidējais sportists nav diezko inteleģents, tāpēc izcelt NFL kā atsaldeņu līgu ir stulbi, jo skats droši vien nav īpaši atšķirīgs, piemēram, NBA un Anglijas Premjerlīgā. Turklāt nosaukt basi par inteleģentāku nozīmē to, ka cilvēkam ar zināšanām par am. futbolu ir ļoti švaki. Puisītis laikam nav redzējis, cik biezas playbook mapes ir galvā jāiekaļ jebkuram spēlētājam. Basketbols taktiski ir stipri limitētāks.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-10 14:31, pirms 11 gadiem
Mixes rakstīja: Basketbols taktiski ir stipri limitētāks.
Nav viss. Basketbolā tev ir jāzin kombinācijas pat citās pozīcijās, amerikāņu futbolā tur tak nomaina visus, manuprāt, katram sava pozīcija diezgan stingra.

kaut gan galva noteikti strādā tam aizsargam via kā viņu sauc, kas vada spēli un saņem bumbu izspēles sākumā. Bloķētāji un pārējie gaļas maisiem tak nav jādomā, tikai jāskrien.

  -1 [+] [-]

, 2013-11-10 14:58, pirms 11 gadiem
LeBrons#6 rakstīja: ko par to saka Juris Miņins, ka NFL ir atsaldeņu līga?
mes zinam kad tu ienisti sevi, bet paturi kas tev sakams pie sevis.

  -2 [+] [-]

, 2013-11-10 15:31, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Nav viss. Basketbolā tev ir jāzin kombinācijas pat citās pozīcijās, amerikāņu futbolā tur tak nomaina visus, manuprāt, katram sava pozīcija diezgan stingra.

kaut gan galva noteikti strādā tam aizsargam via kā viņu sauc, kas vada spēli un saņem bumbu izspēles sākumā. Bloķētāji un pārējie gaļas maisiem tak nav jādomā, tikai jāskrien.
Izmantosim loģiku - lai aizsargs am. futbolā būtu labi sagatavots, viņam ir lieliski jāpārzin savas aizsardzības taktikas + pretinieka uzbrukuma taktikas. Uzbrucējam tas pats, tikai apgriezti. Bloķētāji bieži lasa pretinieka aizsardzības un izbļauj to ko redz komandasbiedriem. Bloķēšanas shēmas arī ir dažādas, tāpēc viņiem jāzin visas izspēles. Tāpat lasīju, ka tieši no šiem pušiem prasa labu rezultātu wonderlic testā.

Bladāc, elementāra smadzeņu pielietošana un arguments, ka "katram sava pozīcija diezgan stingra" sabrūk kā kāršu namiņš.

Turklāt es nesaku, ka basis ir taktiski limitēts, bet salīdzinājumā ar am. fuci tā viš i, neko tur nepadarīsi.

     [+] [-]

, 2013-11-10 15:54, pirms 11 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ludzu tests,kadu NFL speletajiem jaaizpilda!Varesiet kaut 10 punktus dabuut?

http://footballiqscore.com/
dabūju 26 punktus, atbildot uz 44 jautājumiem, pietam galīgi nesapratu tos jautājumus, kur bija jāizvēlas pilni teikumi, tāpat iespējams valodas zināšanas neļāva pilnvērtīgi atbildēt uz dažiem jautājumiem. Bet lielākā daļa jautājumu ir vienkārši uzmanības trenēšanai.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 16:01, pirms 11 gadiem
Normāla ģedovščina!

  +2 [+] [-]

, 2013-11-10 16:02, pirms 11 gadiem
Mixes rakstīja: Izmantosim loģiku - lai aizsargs am. futbolā būtu labi sagatavots, viņam ir lieliski jāpārzin savas aizsardzības taktikas + pretinieka uzbrukuma taktikas. Uzbrucējam tas pats, tikai apgriezti. Bloķētāji bieži lasa pretinieka aizsardzības un izbļauj to ko redz komandasbiedriem. Bloķēšanas shēmas arī ir dažādas, tāpēc viņiem jāzin visas izspēles. Tāpat lasīju, ka tieši no šiem pušiem prasa labu rezultātu wonderlic testā.

Bladāc, elementāra smadzeņu pielietošana un arguments, ka "katram sava pozīcija diezgan stingra" sabrūk kā kāršu namiņš.

Turklāt es nesaku, ka basis ir taktiski limitēts, bet salīdzinājumā ar am. fuci tā viš i, neko tur nepadarīsi.
nūū, un tu domā, ka basketbolā tev nav jāzin pretinieku taktikas? Tev jāzin vispār par katru pretinieku viņa vājās un stiprās puses, lai mēģinātu spēlēt uz vājajām, tāpat basī ir regulāri jāmaina viss atkarībā no tā, ko dara pretinieks un kāds spēlētājs uznāk laukumā. Amerikāņu futbolā bloķētājs visu laiku būs bloķētājs, viņš pēkšņi nenomainīs pozīciju. basī komanda var izdomāt uzspēlēt bez centriem vai ar 2 centriem vienlaicīgi, tāpat basketbolā viss mainās spēles laikā, amerikāņu futbolā ir izspēle, tad viss apstājas, notiek jauna izspēle un tā visu laiku.

  -2 [+] [-]

, 2013-11-10 16:13, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: nūū, un tu domā, ka basketbolā tev nav jāzin pretinieku taktikas? Tev jāzin vispār par katru pretinieku viņa vājās un stiprās puses, lai mēģinātu spēlēt uz vājajām, tāpat basī ir regulāri jāmaina viss atkarībā no tā, ko dara pretinieks un kāds spēlētājs uznāk laukumā. Amerikāņu futbolā bloķētājs visu laiku būs bloķētājs, viņš pēkšņi nenomainīs pozīciju. basī komanda var izdomāt uzspēlēt bez centriem vai ar 2 centriem vienlaicīgi, tāpat basketbolā viss mainās spēles laikā, amerikāņu futbolā ir izspēle, tad viss apstājas, notiek jauna izspēle un tā visu laiku.
Kur es saku, ka nav jāzin?!

Stiprās un vājās puses zin pat fani, īsu sastāvu cenšas apturēt ar īsu sastāvu, arī tā ir vispārzināma aksioma, turklāt basī tev ir ap 9 normāliem spēlētājiem, varbūt pat mazāk, tātad nekāda dižā shēmošana spēles laikā nesanāk, jārīkojas ar to mazumiņu, kas ir, kamēr am fucī ir 43 kopā un 11 uz laukuma, lūk tā ir manevrēšana ar sastāvu!

Un ko tu gribi pateikt ar "amerikāņu futbolā ir izspēle, tad viss apstājas, notiek jauna izspēle un tā visu laiku."? Kamēr neesmu saņēmis atbildi uztveršu to kā palīdzību man - ņemot vērā pauzes pirms katras izspēles tieši parādās iespēja izspēlēt kko jaunu katru reizi, kas to padara par pamatīgu prāta spēli treneriem un spēlētājiem uz laukuma.

Fakts paliek fakts - lietas, kas jāiekaļ un jāizprot am. futbola spēlētājiem, nerunājot nemaz par treneriem, ir krietni vairāk, kā basketbolistiem.

     [+] [-]

, 2013-11-10 16:20, pirms 11 gadiem
Mixes rakstīja: Kur es saku, ka nav jāzin?!

Stiprās un vājās puses zin pat fani, īsu sastāvu cenšas apturēt ar īsu sastāvu, arī tā ir vispārzināma aksioma, turklāt basī tev ir ap 9 normāliem spēlētājiem, varbūt pat mazāk, tātad nekāda dižā shēmošana spēles laikā nesanāk, jārīkojas ar to mazumiņu, kas ir, kamēr am fucī ir 43 kopā un 11 uz laukuma, lūk tā ir manevrēšana ar sastāvu!

Un ko tu gribi pateikt ar "amerikāņu futbolā ir izspēle, tad viss apstājas, notiek jauna izspēle un tā visu laiku."? Kamēr neesmu saņēmis atbildi uztveršu to kā palīdzību man - ņemot vērā pauzes pirms katras izspēles tieši parādās iespēja izspēlēt kko jaunu katru reizi, kas to padara par pamatīgu prāta spēli treneriem un spēlētājiem uz laukuma.

Fakts paliek fakts - lietas, kas jāiekaļ un jāizprot am. futbola spēlētājiem, nerunājot nemaz par treneriem, ir krietni vairāk, kā basketbolistiem.
ko? kurš īsu sastāvu cenšas apturēt ar īsu? kas tā par primitīvu un vienpusēju domāšanu? jāmēģina atrast ideālu sastāvu ar atbilstošākajiem garajiem u.t.t.
tas nozīmē to, ka katrā situācijā aizsardzība var no jauna sagatavoties, arī kādai taktiskai kļūdai nav tālejošu seku.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 16:21, pirms 11 gadiem
Nu tad es paskatīšos kā Tu reaģēsi, ja Tev un Tavai ģimenei pastāvīgi draudēs un terorizēs kaut kādi debī*i rasisti.
Rakstu Tu vispār izlasīji, spēcīgais rakstur?

chubaki rakstīja: visur un vienmeer ir iesveetiibas. kpc kaut ko taadu atnjemt. Ja nevar iztureet, tad nav speeciigs raksturs.

     [+] [-]

, 2013-11-10 16:29, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: ko? kurš īsu sastāvu cenšas apturēt ar īsu? kas tā par primitīvu un vienpusēju domāšanu? jāmēģina atrast ideālu sastāvu ar atbilstošākajiem garajiem u.t.t.
tas nozīmē to, ka katrā situācijā aizsardzība var no jauna sagatavoties, arī kādai taktiskai kļūdai nav tālejošu seku.
Nu protams, ka meklēs labāko iespējamo sastāvu, izcili vispār ja ir kāds garais ar veiklām kājām, bet tādu ir tik maz, ka regulāri mazs sastāvs spēlē pret mazu sastāvu, tā vnk ir pieņemts. Man likās tādas pašsaprotamas lietas kā "every rule has an exception" man nav jāpiemetina.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 17:27, pirms 11 gadiem
Seit vienkarsi ir strids star cilveku kas ir redzejis tikai amfutbola bumbu un dazas izspeles no filmam vai reklamam!
Amerikanu futbola ir 4as dazadu stilu uzbrukuma shemas!
Var spele ar 2full back vai tikai ar wr un slot recivers! Var spele option read ofence utt!
Abi sports veidi ir labi un abiem ir daudz ko jaiemacas play book zina! Bet pati kadam jeb ne am futbola tas izspeles un kombinacijas ir 10x vqirak!
Un tam kurs saka ka bloketajs ir tikai bloketajs! Tas parada tikai to ka neko sis cilveks nezin!
Ja bloketajs neprot lasit aizsardzibu un palaiz garam aizsargu tad qb ir sack! Jeb neizkarto koridoru rb tad atkal lose of yards! Isak sakot bloketaji ir galvenais komandas speks! Tapat ka v
Basi 1 un 5 nr vai futbola pussargi!
Jo ko dod labs qb un wr ja bloketajs nedod qb pietiekami daudz laika piespeles veiksanai!
Un pielauju domu ka nevien no jums pat nezin kas ir no huddle offence! Kad aizsardzibai nav laika pat uzelpot! Tad ari aizsardzibas un uzbrukuma intelekts(ka zin playbook) izpauzas!
Amen!

     [+] [-]

, 2013-11-10 17:32, pirms 11 gadiem
Mixes rakstīja: Nu protams, ka meklēs labāko iespējamo sastāvu, izcili vispār ja ir kāds garais ar veiklām kājām, bet tādu ir tik maz, ka regulāri mazs sastāvs spēlē pret mazu sastāvu, tā vnk ir pieņemts. Man likās tādas pašsaprotamas lietas kā "every rule has an exception" man nav jāpiemetina.
ja regulāri mazs sastāvs spēlētu pret mazu sastāvu, tad komanda varētu ieguldīt naudu tikai labos mazos un vinnēt, jo pēc tavas teorijas visi viņiem pielāgotos un liktu pretī mazu sastāvu.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-10 17:36, pirms 11 gadiem
Manning rakstīja: Seit vienkarsi ir strids star cilveku kas ir redzejis tikai amfutbola bumbu un dazas izspeles no filmam vai reklamam!
Amerikanu futbola ir 4as dazadu stilu uzbrukuma shemas!
Var spele ar 2full back vai tikai ar wr un slot recivers! Var spele option read ofence utt!
Abi sports veidi ir labi un abiem ir daudz ko jaiemacas play book zina! Bet pati kadam jeb ne am futbola tas izspeles un kombinacijas ir 10x vqirak!
Un tam kurs saka ka bloketajs ir tikai bloketajs! Tas parada tikai to ka neko sis cilveks nezin!
Ja bloketajs neprot lasit aizsardzibu un palaiz garam aizsargu tad qb ir sack! Jeb neizkarto koridoru rb tad atkal lose of yards! Isak sakot bloketaji ir galvenais komandas speks! Tapat ka v
Basi 1 un 5 nr vai futbola pussargi!
Jo ko dod labs qb un wr ja bloketajs nedod qb pietiekami daudz laika piespeles veiksanai!
Un pielauju domu ka nevien no jums pat nezin kas ir no huddle offence! Kad aizsardzibai nav laika pat uzelpot! Tad ari aizsardzibas un uzbrukuma intelekts(ka zin playbook) izpauzas!
Amen!
tu vispār nesaprati domu - bloķētājs uz vienu uzbrukumu nenomaina quarterbacku vai citu pozīciju, viņam ir viņa pozīcija un punkts, nejau tas, ka viņš ir mazsvarīgs spēlētājs, bet baksetbolā 4. var spēlēt arī par 5., Eiropā bieži arī par 3. un tāpat ar citām pozīcijām.

  -2 [+] [-]

, 2013-11-10 17:37, pirms 11 gadiem
funkyz rakstīja: ja regulāri mazs sastāvs spēlētu pret mazu sastāvu, tad komanda varētu ieguldīt naudu tikai labos mazos un vinnēt, jo pēc tavas teorijas visi viņiem pielāgotos un liktu pretī mazu sastāvu.
Pirmkārt, garo loma basī sāk sarukt. Laikam nezināji...
Otrkārt, kur es saku, ka visi spēlē tikai ar īso sastāvu, tāpēc loģika ir ka jāpērk tikai mazie? Komandas lielākoties spēlē ar savu ierasto sastāvu, īsais ir vienkārši taktisks gājiens vai piespiedu situācija spēles laikā, ko otra komanda parasti cenšas apturēt arī ar īsu sastāvu.
1 2 52 komentāri