Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" iemūžinās Džeisona Kida piekto numuru

"Nets" iemūžinās Džeisona Kida piekto numuru
Bruklinas "Nets" galvenais treneris Džeisons Kids
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" iemūžinās leģendārā saspēles vadītāja Džeisona Kida piekto numuru. Šobrīd Kids ir "Nets" galvenais treneris.

17.oktobra pirmssezonas spēle ar Maiami "Heat" solās būt īpašs vakars, jo pirms mača sākuma tiks iemūžināts krekls ar piekto numuru – ar šo numuru savulaik "Nets" rindās (un arī citur) spēlējis Bruklinas šī brīža galvenais treneris Džeisons Kids.

"Šis pagodinājums ir patiešām pelnīts," apliecina "Nets" ģenerālmenedžeris Billijs Kings. "Džeisons ir atstājis savu vārdu "Nets" rekordu grāmatā, un viņa piektā numura iemūžināšana ir loģisks noslēguma solis viņa kā "Nets" spēlētāja karjerā."

Jau nākotnē raudzījās kluba īpašnieks Mihails Prohorovs: "Mani vissiltākie sveicieni Džeisonam brīdī, kad kopīgi atceramies viņa lielisko NBA karjeru un nesalīdzināmo ieguldījumu "Nets" attīstībā. Lai gan viena nodaļa tiek noslēgta, drīz tiks sarakstīta cita – mēs visi gaidām Džeisona panākumu turpinājumu."

Pats pasākuma vaininieks atzina: "Šis ir liels pagodinājums – tāds, ko es visu laiku lološu. Sportista dzīvē nav lielāka pagodinājuma par to, kad kāds klubs iemūžina tavu numuru, un "Nets" ar šo soli apliecina kvalitāti tai manas karjeras daļai, ko šeit pavadīju."

Džeisons Kids kļuvis par sesto basketbolistu, kura numuru iemūžina "Nets" komanda – iepriekšējie bija Dražens Petrovičs (nr.3), Džons Viljamsons (nr.23), Bils Melčioni (nr.25), Džuliuss Ervings (nr.32) un Čārlzs Viljamss (nr.52).

Kids bija "Nets" kapteinis 2002. un 2003.gadā, kad komanda aizkļuva līdz pat NBA finālspēlēm, bet kopumā "Nets" rindās aizvadījis sešas ar pusi sezonas un 506 spēlēs izcēlies ar vidēji gūtiem 14,6 punktiem, 9,1 rezultatīvu piespēli un 7,2 atlēkušajām bumbām. Kids ir starp visu laiku labākajiem "Nets" basketbolistiem virknē statistikas rādītāju, piemēram, gūtajos punktos, rez.piespēlēs, atl.bumbās un daudzos citos.

Kopumā 19 NBA sezonu laikā Kids izcēlies ar vidēji gūtiem 12,6 punktiem, 8,7 rez.piespēlēm, 6,3 atl.bumbām un 1,93 pārtvertajām bumbām. Visvairāk – septiņas ar pusi sezonas – Kids spēlējis Dalasas "Mavericks" rindās, bet vēl leģendārais saspēles vadītājs ir bijis Ņujorkas un Fīniksas komandu sastāvā.

Kids ticis pie viena NBA čempiona titula (2011.gadā ar "Mavericks"), divreiz ar ASV izlasi uzvarējis olimpiskajās spēlēs (2000. un 2008.gadā), kā arī 10 reizes piedalījies NBA Visu Zvaigžņu spēlēs.

Izmantotie resursi:
The Official Site of the Brooklyn Nets

  +4 [+] [-]

, 2013-09-10 01:49, pirms 11 gadiem
Pilnīgi pelnīti,viens no izcilākajiem saspēlniekiem NBA vēsturē,triple-duble monstrs

     [+] [-]

, 2013-09-10 11:38, pirms 11 gadiem
nba33 rakstīja: Kids nespēlēja septiņas ar pusi sezonas Dalasā!!! autor!
Paskaties pats: Jason Kidd - Wikipedia, the free encyclopedia
Tu laikam nezināji, ka Mavericks bija pirmais viņa NBA klubs.

     [+] [-]

, 2013-09-10 12:13, pirms 11 gadiem
nba33 rakstīja: Kids nespēlēja septiņas ar pusi sezonas Dalasā!!! autor!
nu kaa to nem, var jau rakstit arii 7 un 1/3, bet kada jega no ta?

  +1 [+] [-]

, 2013-09-10 20:54, pirms 11 gadiem
Kids no ilgas spelesanas NBA no balta partapis par mixed-race