Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA nenoteiks inficēto skaitu spēles automātiskai pārcelšanai un gadījumus pētīs individuāli

Agris Suveizda

NBA nenoteiks inficēto skaitu spēles automātiskai pārcelšanai un gadījumus pētīs individuāli
Kevins Durents. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija negrasās gaidāmajā sezonā stingri reglamentēt, cik pozitīvu Covid-19 analīžu komandā nozīmētu automātisku spēles pārcelšanu vai pat atcelšanu. Tā vietā nolemts katru gadījumu skatīt atsevišķi.

Tā kā pozitīvām Covid-19 analīzēm var būt ļoti dažādi apstākļi un var rasties ļoti dažādas situācijas, līgas vadība izvairīsies no spēļu pārcelšanas stingras reglamentācijas. Šāds lēmums pieņemts, jo pozitīvas analīzes var būt gan personai, kas atrodas mājās, gan personai, kura atrodas kolektīvā, tādējādi tālākas inficēšanas risks krietni atšķiras.

Dažādi risinājumi gaidāmi arī inficēto personu tālākas rīcības ziņā. Jebkuram spēlētājam, kuram būs pozitīvas analīzes, būs jāizlaiž vismaz 12 dienas, taču konkrētāki soļi būs atkarīgi no tā, vai spēlētājs ir simptomātisks vai asimptomātisks un cik spēcīgi ir simptomi. Ļoti nozīmīgi būs arī katra štata noteiktie ierobežojumi. Piemēram, Santa Klaras apgabalā Kalifornijas štatā ir aizliegti kontakta sporta veidi, tādēļ NFL komandai Sanfrancisko "49ers" nācās uz nenoteiktu laiku pārcelties uz Arizonas štatu.

Tāpat salīdzinājumā ar iepriekšējās sezonas burbuli ir mainīti treneru apģērba nosacījumi. Jebkuram treneru štāba pārstāvim būs obligāti jāvalkā sejas un deguna maska, kuru ieteikts pārāk bieži nenoņemt darba procesa laikā, savukārt žaketes nēsāšana vairs nebūs obligāta – derēs arī polo krekli.

Starpsezonas pārbaudes spēles sāksies jau naktī uz sestdienu, kad plkst. 5:00 pēc Latvijas laika gaidāms arī Losandželosas komandu "Lakers" un "Clippers" derbijs. Naktī uz svētdienu plkst. 3:00 gaidāms Kristapa Porziņģa un Jaņņa Adetokunbo komandu Dalasas "Mavericks" un Milvoki "Bucks" duelis, bet naktī uz pirmdienu jātiekas Rodiona Kuruca Bruklinas "Nets" un Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika Vašingtonas "Wizards".

Novembra izskaņā no 546 spēlētājiem veiktajām analīzēm pozitīvas izrādījās 48 jeb 8,8%.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...