Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeksons: "Tādas sajūtas, ka jumts uzkristu uz galvas"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džeksons: "Tādas sajūtas, ka jumts uzkristu uz galvas"
Kobī Braients un fonā Džeisona Terija "lidmašīna"
Foto: AFP/Scanpix

Losandželosas "Lakers" galvenais treneris Fils Džeksons pēc kaunpilnās sakāves Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences pusfinālā pret Dalasas "Mavericks" atzina, ka viņa padotajiem nebija pretlīdzekļu pret tik labu komandu kā "Mavs".

Vakardienas mačs pielika punktu 65 gadus vecā Fila Džeksona trenera karjerai. NBA rekordists ar 11 tituliem (seši ar "Bulls" un pieci ar "Lakers") Džeksons "play off" turnīros piedzīvojis desmit zaudējumus (sēriju), bet pēdējais bija visnepatīkamākais, jo līdz šim vēl ne reizi Džeksona vadītās komandas nebija zaudējušas ar 0-4.

"Tas bijis brīnišķīgs ceļojums. Šī gada izslēgšanas spēles bija lielāks izaicinājums nekā gaidījām un nevarējām ar to tikt galā no daudziem skatu punktiem – kluba personālijām, komandas garu un psiholoģiju, emocijām, kā arī uzlādēties katrai jaunai cīņai, kurā bija jācīnās ar iepriekšējā zaudējuma sekām. "Lakers" izdzīvos," pēc karjeras pēdējā mača atzina Džeksons.

Treneris pauda nožēlu par dažu savu padoto uzvedību pēdējā mačā: "Nebiju priecīgs par to, kā spēli pabeidza Lamārs Odoms un Endrjū Bainams. Tas nebija nepieciešams, bet var puišus saprast – viņi bija vīlušies par rezultātu. Šodien mums nebija nekādu variantu pret Dalasu. Nekad vēl "play off" mačos nebiju redzējis tāda līmeņa basketbolu, kādu šodien demonstrēja "Mavericks". Vēlētos, lai mums būtu bijusi iespēja pretoties, taču nebija. Pāris spēlētājiem nebija vajadzīgās enerģijas, lai turētu līdzi Dalasas piedāvātajam spēles tempam. Tādas sajūtas, ka mums uzkrita mājas jumts."

Atzinīgus vārdus Džeksonam veltīja "Lakers" līderis Kobī Braients: "Viņš mani izaudzināja. To, kā attiekties pret lietām un domāšanu, iemācījos tieši no Fila. Šobrīd nedaudz dīvaini iedomāties par to, kāds būs nākamais gads."

"Zaudējām ar 30 punktiem. Ko gan jūs gaidījāt? Tādos gadījumos, kad tiec apkaunots, uzvedies slikti," teica Lamārs Odoms.

Dirks Novickis, kurš kopā ar Dalasu zaudēja 2006. gada finālā, uzsvēra komandas spēles nozīmi: "Visa gada laikā esam spēlējuši kā komanda. Mums ir daudz spēlētāju, kuri var gūt punktus brīžos, kad visvairāk vajag."

Bet Džeisons Terijs, kurš "Lakers" grozā pēdējā mačā sagāza deviņus (no desmit) tālmetienus, uzsvēra Losandželosas komandas taktiskās kļūdas: "Viņi ierāvās aizsardzībā un tādos gadījumos mums tikai bija jāmet pa grozu, jābūt gataviem mest. Tādos brīžos varu pielietot savus ieročus un spēlēt labāko basketbolu. Bez Dž. Dž. Barejas un Džeisona Kida kombinācijām gan tādu iespēju nebūt, tāpēc jāuzslavē partneri."

Dešons Stīvensons Terija spēli nodēvēja par neticamu: "Tas bija traki! Nekad savā dzīvē neko tādu nebiju redzējis. 9/10 no trīspunktu līnijas? Viņš ir īpašs spēlētājs."

Izmantotie resursi:
USA Today
AP

 +12 [+] [-]

, 2011-05-09 13:20, pirms 13 gadiem
Man, starp citu, arī ir gadījies dabūt jumtu uz galvas, tiesa tas bija bērnībā, kad būvēju štābiņu mežā, tā kā es saprotu Fila izjūtas. Jebkurā gadījumā par spēli runājot, pašreiz Mavs ir galvenie pretendenti uz titulu, Terijs vienkārši ir visa panākumu atslēga, skaisti.

  -1 [+] [-]

, 2011-05-09 13:34, pirms 13 gadiem
Ja nemaldos viņs ir zaudējis 0-4, kad vēl komandā bīja Šaks, un viņi pēc trjiem pēc kārtas izcīnītiem tituliem , nākamajā sezonā zaudēja finālā Detroitai 0-4 un neizcīnīja ceturto titulu pēc kārtas!!!

  +4 [+] [-]

, 2011-05-09 13:43, pirms 13 gadiem
asais225 rakstīja: Ja nemaldos viņs ir zaudējis 0-4, kad vēl komandā bīja Šaks, un viņi pēc trjiem pēc kārtas izcīnītiem tituliem , nākamajā sezonā zaudēja finālā Detroitai 0-4 un neizcīnīja ceturto titulu pēc kārtas!!!
Tur nebija 0:4 ja nemaldos tad 2:4

  +7 [+] [-]

, 2011-05-09 13:49, pirms 13 gadiem
Lakers Pistoniem zaudēja ar 1:4

  +6 [+] [-]

, 2011-05-09 13:50, pirms 13 gadiem
bija 1:4

  +7 [+] [-]

, 2011-05-09 14:19, pirms 13 gadiem
Kā man nepatīk,ka raksta kaunpilns zaudējums ,takā Mavs būtu kāda amatieru komanda un pietma Mavs jau sezonas garumā bija labāki par Lakeriem

  +4 [+] [-]

, 2011-05-09 14:30, pirms 13 gadiem
Dallasa - pēdējo gadu, stabilākā NBA komanda, kurai vienmēr kaut kas ir pietrūcis...
Interesanta spēkošanās sanāks ar jaunajiem, lai kas arī tur nāktu pretim, ceru tikai, ka Dallasa nezaudēs ritmu un koncentrāciju, gaidot pretinieku.

 +17 [+] [-]

, 2011-05-09 14:32, pirms 13 gadiem
Leikeri vienkārši bija sevi izsmēluši! Paldies, Fil!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-09 15:31, pirms 13 gadiem
viens spēlētājs Dalasā nevar būt atslēga, Terijs tik meta, bet viņam to metienus saorganizēja citi, spēlētāji spēlē lieliski un nesavtīgi, līdzīgi kā Atlanta..........Dalasa būs finālā un uzvarēs un pazemos jebkuru komandu kas nāks no austrumiem pretī
Krokodils rakstīja: Man, starp citu, arī ir gadījies dabūt jumtu uz galvas, tiesa tas bija bērnībā, kad būvēju štābiņu mežā, tā kā es saprotu Fila izjūtas. Jebkurā gadījumā par spēli runājot, pašreiz Mavs ir galvenie pretendenti uz titulu, Terijs vienkārši ir visa panākumu atslēga, skaisti.

  +9 [+] [-]

, 2011-05-09 16:02, pirms 13 gadiem
Krokodils rakstīja: Man, starp citu, arī ir gadījies dabūt jumtu uz galvas, tiesa tas bija bērnībā, kad būvēju štābiņu mežā, tā kā es saprotu Fila izjūtas. Jebkurā gadījumā par spēli runājot, pašreiz Mavs ir galvenie pretendenti uz titulu, Terijs vienkārši ir visa panākumu atslēga, skaisti.
Atkal sitie eksperti ZB jau.Terijs visa atslega,mhm tas 7.0 garais vecis no vacijas tikai tads piespeletajs.Nesaubos ka rit pec HEATu un CETICS speles nosauksi vienu no tam komandam par galvenajiem favoritiem.

Dallasa sodien uzvareja jo 3pt metieni vienkarsi krita nenormali labi.LAL neko nevareja likt preti saja serija,jo Dirks ir nenosedzams un Gasols vinam pretim nemeta vismaz 20+ punktus pa speli.

  -3 [+] [-]

, 2011-05-09 17:04, pirms 13 gadiem
jureks rakstīja: Kā man nepatīk,ka raksta kaunpilns zaudējums ,takā Mavs būtu kāda amatieru komanda un pietma Mavs jau sezonas garumā bija labāki par Lakeriem
Čempioni un pasaules brends Lakers izstājas no PO ar 0-4 zaudējumu ne tai pirmā kalibra komandai, turklāt ar 30 punktu deficītu un 2 izraidītajiem pēdējā spēlē. Tas nav apkaunojums?! Tad jau arī Odoms melo par savām izjūtām

Kā man nepatīk, ka tādi auni kā tu komentē

  -3 [+] [-]

, 2011-05-09 18:02, pirms 13 gadiem
Mavericks uzvarēs? xD Es arī gribu to ko jūs pīpējat.

     [+] [-]

, 2011-05-09 19:16, pirms 13 gadiem
Ja tiks neintralizēts Celtics...tad es neredzu pretinieku Heat'am, kuram ir visi ieroči pret potenciālo pretinieku apstādināšanu.

06' gada fināls tuvojas

Mavs vienīgā cerība...iemest vairāk,kā pretinieks.

     [+] [-]

, 2011-05-09 23:32, pirms 13 gadiem
Mixes rakstīja: Čempioni un pasaules brends Lakers izstājas no PO ar 0-4 zaudējumu ne tai pirmā kalibra komandai, turklāt ar 30 punktu deficītu un 2 izraidītajiem pēdējā spēlē. Tas nav apkaunojums?! Tad jau arī Odoms melo par savām izjūtām

Kā man nepatīk, ka tādi auni kā tu komentē
Vienkārši tev atbildēšu,Mavs ir labāka komanda kā "Lakers" un par pārējām tavā muļķībām nav vērts runāt

     [+] [-]

, 2011-05-10 01:14, pirms 13 gadiem
nereāli. Kurš pirms sērijas varēja paredzēt 4:0?turklāt MAVS labā..