Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Durents ''Nets'' pēdējā regulārās sezonas spēlē var rakstīt komandas vēsturi

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Durents ''Nets'' pēdējā regulārās sezonas spēlē var rakstīt komandas vēsturi
Kevins Durents. Foto: AFP/Scanpix

Rīt pēdējo regulārās sezonas spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros aizvadīs Bruklins ''Nets''. Komandas līderim Kevinam Durentam ir iespēja šajā mačā rakstīt kluba vēsturi.

ESPN statistika liecina, ka Durents šosezon vidēji spēlē izcēlies ar 30.6 gūtiem punktiem. ''Nets'' svētdien, plkst 22:30 pēc Latvijas laika, uzņems Indiānas ''Pacers''. Gadījumā, ja Durents gūs vismaz 27 punktus, 33 gadus vecais uzbrucējs kļūs par pirmo ''Nets'' spēlētāju, kurš sezonu būs noslēdzis, gūstot vidēji 30 punktus katrā mačā.

Durents gan šosezon ir devies laukumā vien 54 spēlēs, kas nozīmē, ka basketbolists nevar kļūt par līgas punktu gūšanas titula īpašnieku. NBA līderis šajā ziņā ir Filadelfijas ''76ers'' centrs Džoels Embīds, kuram dotajā brīdī ir 30.4 gūti punkti vidēji spēlē.

Durents jau 2009./10. un 2013./14. gada sezonā spēja gūt vidēji 30 punktus spēlē. Toreiz viņš pārstāvēja Oklahomsitijas ''Thunder''. Nu sportists balansē uz naža asmens, lai sasniegtu šo rezultativitātes līmeni jau trešo reizi karjerā.

Šosezon uzbrucējs 54 spēlēs ir izcēlies ar vidēji 30.6 gūtiem punktiem, 7.4 atlēkušajām bumbām, 6.2 rezultatīvām piespēlēm, 0.9 pārtvertām bumbām un vienu bloķētu metienu.

Bruklinas ''Nets'' ar 43 uzvarām 81 mačā ieņem septīto vietu Austrumu konferencē. Ja ''Nets'' svētdien pieveiks ''Pacers'' vai ''Cavaliers'' piekāpsies ''Bucks'', komanda būs nodrošinājusi septīto vietu un laukuma priekšrocības ''play-in'' turnīra spēlē pret Klīvlendu.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/kevin-dura...