Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns starta pieciniekā, "Wizards" pārspēj "Bulls"; Kurucam divi bloki piecās minūtēs

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" šonakt tika pie sestā panākumā sezonā, ar rezultātu 105:101 pārspējot Čikāgas "Bulls". Bertāns pirmo reizi šosezon spēli sāka starta pieciniekā un guva 12 punktus. Bredlijs Bīls maču noslēdza ar 35 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Citā spēlē Rodiona Kuruca Hjūstonas "Rockets" piekāpās Šārlotes "Hornets". Kurucs nospēlēja piecas minūtes, bet punktus neguva.

Dāvis Bertāns spēli sāka starta pieciniekā. Laukumā viņš pavadīja 38 minūtes, kuru laikā metienus izpildīja tikai no tālās distances un guva 12 punktus (3p. 4/11). Bertānam arī trīs atlēkušās bumbas, divas pārtvertās bumbas, viena kļūda un divas piezīmes. Viņam arī labākais +/- koeficients no starta piecienieka – mīnus viens.

Bertāns pirmo reizi bija starta pieciniekā un pirmajās divās ceturtdaļās realizēja četrus trejačus. Vismaz četrus tālmetienus latvietis šosezon guvis sešās spēlēs. Otrajā puslaikā Bertāns punktus gūt nespēja. Vismaz 12 punktus viņš guva septīto reizi šosezon. Divas pārtvertās bumbas bija atkārtots sezonas rekords. Bertānam šī bija sezonas piektā spēle, kurā viņš visus savus metienus izdarījis no tālās distances.

Bredlijs Bīls spēli noslēdza ar 35 punktiem – šosezon Bīls 14 spēlēs guvis vismaz 30 punktus. Viņam arī septiņas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. Bīls realizēja 14 no 15 soda metieniem.

Pirmos punktus spēlē guva Čikāgas "Bulls", kurai padevās neliels izrāviens (9:4), bet Vašingtonas "Wizards" ātri atspēlējās – kad bija nospēlētās nepilnas piecas minūtes, Bertāns "Bulls" grozā raidīja pirmo trejaci un izlīdzināja rezultātu. Ja pirmo ceturtdaļu ar minimālu pārsvaru noslēdza "Bulls", tad otro krietni veiksmīgāk aizvadīja "Wizards", uzvarot to ar 34:21. Ceturtdaļas sākumā divus secīgus tālmetienus realizēja Bertāns, bet ,kad bija nospēlētās piecas minūtes, Latvijas lāzeris realizēja vēl vienu, gūdams savu 12. punktu spēlē. Pirmo puslaiku "Wizards" noslēdza ar 10 punktu pārsvaru.

Otrajā puslaikā Bertānam metieni grozā nekrita – latvietis neguva nevienu punktu. "Bulls" pamazām samazināja deficītu, un ceturtās ceturtdaļas beigās spēja pietuvoties "Wizards" līdz viena punkta deficītam, kad precīzs bija Kobi Vaits. Nepilnas 10 sekundes līdz spēles beigām Bīls realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, bet Zeks Levīns nespēja raidīt bumbu grozā nepilnas divas sekundes pirms spēles beigām – Bīls iemeta divus soda metienus pašās spēles beigās, un "Wizards" svinēja panākumu ar 105:101.

"Wizards" nākamo spēli aizvadīs naktī uz trešdienu, tiekoties ar Toronto "Raptors".

Rodions Kurucs savas komandas zaudējumā laukumā pavadīja piecas minūtes, kuru laikā divas reizes meta no tālās distances, bet abi metieni nebija precīzi (3p. 0/2), tomēr šajā īsajā laika posmā latvietis tika pie diviem bloķētiem metieniem un vienas pārtvertās bumbas. Spēli Kurucs noslēdza ar +/- koeficientu mīnus četri.

Hjūstonas Rockets, spēlējot bez Erika Gordona un Džona Vola, ar rezultātu 94:119 piekāpās Šārlotes "Hornets". Pirmajās trīs ceturtdaļās laukumā bija vērojama salīdzinoši līdzvērtīga cīņa – pirms ceturtdās ceturtdaļās "Hornets" bija vadībā ar 90:87. Katastrofāla izrādījās noslēdzošā ceturtdaļa, kurā "Rockets" guva tikai septiņus punktus, un "Hornets" izcīnīja panākumu spēlē. Šis bija otrais "Rockets" zaudējums pēc kārtas, un šobrīd Hjūstonas bilance ir 11-12. Raķetes spēlē iemeta 13 tālmetienus, kamēr "Hornets" realizēja 19. Nepaturams bija "Hornets" saspēles vadītājs Lamelo Bols. PIrmgadnieks maču noslēdza ar 24 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm. Viņš realizēja septiņus no 12 tālmetieniem. "Rockets" rindās labākais bija Viktors Oladipo, kuram 21 punkts, septiņas atlēkušās bumbas un sešas piespēles.

"Rockets" nākamo spēli aizvadīs jau naktī uz otrdienu, kad tiksies ar Zaiona Viljamsonu un Ņūorleānas "Pelicans".

  -1 [+] [-]

, 2021-02-09 05:47, pirms 3 gadiem
80milj snaiperis 4qtr skraida neizmetis nevienu metienu!!!Interesanti ka vins doma saņemt bumbu ,stāv kā miets aiz sedzēja??Ka vins doma viņam pados bumbu ???Jeb paskrien 2m ,saņem bumbu ,atdod piespēli-visa viņa spēlēšana!Uz viņu nevienu kombeni neredzu iespēlētu!Bezcers!

  +2 [+] [-]

, 2021-02-09 05:57, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: 80milj snaiperis 4qtr skraida neizmetis nevienu metienu!!!Interesanti ka vins doma saņemt bumbu ,stāv kā miets aiz sedzēja??Ka vins doma viņam pados bumbu ???Jeb paskrien 2m ,saņem bumbu ,atdod piespēli-visa viņa spēlēšana!Uz viņu nevienu kombeni neredzu iespēlētu!Bezcers!
Jā, būtu tu tur, tad parādītu, kā tā štelle jādara! Vai tikai dīvānu māki bojāt pa 500 re mēnesī?
Slēpts komentārs: Ontario

  -1 [+] [-]

, 2021-02-09 09:20, pirms 3 gadiem
Bertāns nepareizi daudz ko dara. Tiklīdz brīvs, tā uzreiz met to truli, ar pagriezienu, lēcienā - ala Kobe style. Kāpēc nepamēģināt izmānīt, un iet caurgājienā.
Samaksāti viņam tie miljoni, un čalis tik domā, ka no viņa gaida tikai un vienīgi 10 iemestus 3niekus spēlē.

     [+] [-]

, 2021-02-09 09:32, pirms 3 gadiem
Ontario rakstīja: Bertanam jauna iesauka, Latvian laser vieta ir Latvian bricklayer.
Tad tu esi tas slavenais Latvian bloodsucker???

     [+] [-]

, 2021-02-09 09:34, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Jā, būtu tu tur, tad parādītu, kā tā štelle jādara! Vai tikai dīvānu māki bojāt pa 500 re mēnesī?
ko?jocīgs esi?Tad jau neviens nevar komentēt ,visi forumi utt jādzēš arā... ambālis.Man tas nav nemaz jāmāk ,sētas līgā kā redzi spēlējot to pat saprotu!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-09 09:58, pirms 3 gadiem
Nav skaidrs kurš ir stipri dīvains šajā organizācijā, vai treneris kurš spēlētāju par 80m tur stūrī kā pieminekli un ļauj mest tikai 3p, vai Bertāns kurš sajuties par baigo snaiperi un neko citu vairs nezin!

     [+] [-]

, 2021-02-09 10:00, pirms 3 gadiem
komentēt drīkst, un, ja ir ko teikt, raksti, tikai nepiesauc pie katra otrā komenta svešus miljonus, tā, it kā Dāvis vai KP nauda kristu no gaisa - tieciet pie šiem līgumiem, jeb esi zvaigzne savā komandā un lasiet gudrus komentārus par savu izcilo spēli

salming18 rakstīja: ko?jocīgs esi?Tad jau neviens nevar komentēt ,visi forumi utt jādzēš arā... ambālis.Man tas nav nemaz jāmāk ,sētas līgā kā redzi spēlējot to pat saprotu!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-09 10:03, pirms 3 gadiem
Par Bertānu un Wizards nav diži ko runāt, jo gan viens, gan otri ir galīgi švaki. Es domāju, ka problēma Bertāna sniegumā galvenokārt ir arī pašā komandā (kura kā tāda nav). Iedomājos, ka Bertāns būtu forši tādā Atlantā, par kuru baumoja.
Vairāk mani izbrīna Hjūstona un tas, ka Takers laukumā tiek spītīgi turēts pat tad, kad viņš laukumā ir apaļa 0. Jā, skaidrs, ka viņš nav punktu mašīna un primārais uzdevums ir aizsardzība (kas arī ir apšaubāma), bet viņš šonakt laukumā 25 minūšu laikā izdalīja 2 piespēles un dabūja 1 stīlu. Kurucs 5 minūšu laikā dabūja 1 stīlu un 2 blokus. Un šī nav pirmā spēle kurā Takers laukumā pavada daudz minūtes ar tuvu 0 pienesumu. Viņš sezonā arī vidēji spēlē nedaudz virs 30 minūtēm un statistika ir kaut kāda 4 pts + 4 reb. Tas pats Kurucs pie vidēji 30 minūtēm būtu daudz produktīvāks, jo būsim reāli, ka spēlētajam, kuru aukstu izlaiž uz garbage time, būs grūti sevi pierādīt. Būs kļūdas, pārdegs, jo gribēs sevi pierādīt. Tas pats Anžeja stāsts. Protams, jautājums ir par attieksmi un darbu ko dara treniņos, "brīvajā laikā". Ja nav darba un pareizās attieksmes, tad lai bāleliņi sēž. Re kā Šmits iet un grauž parketu, un ar attieksmi, smagu darbu ir izpelnījies vietu Barselonā.

     [+] [-]

, 2021-02-09 12:06, pirms 3 gadiem
Kuruca sniegumu varēs objektīvi vērtēt tad, kad būs aizvadījis kādas minūtes kopā ar Volu un Vudu. Pagaidām liekas, ka visinteresantākā varētu būt tieši sadarbība ar Vudu.

     [+] [-]

, 2021-02-09 12:28, pirms 3 gadiem
Uzvara
Tas labi / visiem iemesls iedzert

     [+] [-]

, 2021-02-09 12:42, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Nav skaidrs kurš ir stipri dīvains šajā organizācijā, vai treneris kurš spēlētāju par 80m tur stūrī kā pieminekli un ļauj mest tikai 3p, vai Bertāns kurš sajuties par baigo snaiperi un neko citu vairs nezin!
kušš,nedrīkst pieminēt naudu tak teica!grīkst tikai pa galvu glaudīt!

     [+] [-]

, 2021-02-09 12:56, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: 80milj snaiperis 4qtr skraida neizmetis nevienu metienu!!!Interesanti ka vins doma saņemt bumbu ,stāv kā miets aiz sedzēja??Ka vins doma viņam pados bumbu ???Jeb paskrien 2m ,saņem bumbu ,atdod piespēli-visa viņa spēlēšana!Uz viņu nevienu kombeni neredzu iespēlētu!Bezcers!
ko tu tur dirs uz bertanu ir loti daudz kombinaciju...

     [+] [-]

, 2021-02-09 13:10, pirms 3 gadiem
4paka rakstīja: ko tu tur dirs uz bertanu ir loti daudz kombinaciju...
nu viena ir ,jā,ej uz grozu un ja 3 vai2vi uz tevi savelkas tad izmet uz dāvi un metiens krienot pēc bloka...tas arī viss! ja es maldos,tad es klausos tevi...izpaudies!