Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Varežao veiks operāciju, iespējams, nespēlēs divus mēnešus

Varežao veiks operāciju, iespējams, nespēlēs divus mēnešus
Andersons Varežao
Foto: AFP/Scanpix

Sliktu ziņu saņēmusi Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komanda Klīvlendas "Cavaliers". Vienības pamatcentram Andersonam Varežao tiks veikta kājas operācija, kā rezultātā viņam nāksies izlaist vairākas nedēļas.

Savainojumā brazīlietis iedzīvojās 18. decembra mačā pret Toronto "Raptors". Sākumā vienības ārsti uzskatīja, ka Varežao tikai sasita kāju, taču, kad trauma kļuva nopietnāka, tika veiktas pārbaudes, kas atklāja, ka centram ir plēsts kājas muskulis. Rīt basketbolistam veiks operāciju. Ārsti prognozē, ka Varežao izlaidīs vismaz sešas līdz astoņas nedēļas.

"Cavaliers" galvenais treneris Bairons Skots cer, ka Varežao šosezon atgriezīsies laukumā. Ar pašu basketbolistu treneris vēl nav runājis. "Man vienkārši vajadzētu aiziet līdz viņam, apskaut un pateikt, ka viss būs kārtībā," sacīja Skots.

Skota rīcībā šosezon visi spēlētāji bijuši pieejami tikai septiņās spēlēs. "Cavs" aizvadījusi 36 spēles, izcīnot tikai astoņas uzvaras. "Ir ļoti grūti," turpināja treneris. "Tu esi vīlies un neapmierināts. Caur galvu ir izgājušas ļoti dažādas emocijas, bet ko tu vari padarīt? Katram šajā līgā ir jārēķinās ar traumām, un mēs ar to rēķināmies trīs gadus pēc kārtas. Jāturpina spēlēt ar tiem spēlētājiem, kas ir."

Statistiski Varežao šī ir viena no veiksmīgākajām sezonām. Piedaloties 21 spēlē, brazīlietis katrā mačā vidēji guvis 14,1 punktu, izcīnījis 14,4 atlēkušās bumbas, atdevis 3,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 1,5 bumbas. Varežao ir labākais atlēkušo bumbu vācējs līgā. Tuvākais sekotājs ir Zeks Rendolfs, kurš vidēji spēlē izcīna 12,3 bumbas.

Izmantotie resursi
ESPN: The Worldwide Leader In Sports