Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karijs un "Warriors" runā par jaunu līgumu, Moriss tiek pie 27 miljoniem

Rolands Eliņš

Karijs un "Warriors" runā par jaunu līgumu, Moriss tiek pie 27 miljoniem
Stefens Karijs. Foto: AP/Scanpix

NBA superzvaigzne Stefens Karijs atklājis, ka risina sarunas ar savu komandu Goldensteitas "Warriors" par līguma pagarināšanu, kas varētu notikt jau tuvāko nedēļu laikā. Savukārt Denveras "Nuggets" jau vienojusies ar Monteju Morisu, parakstot līgumu par 27 miljoniem dolāru uz trim gadiem.

32 gadus vecajam Stefenam Karijam ar "Warriors", kurā viņš pavadījis visu savu NBA karjeru, ir noslēgts piecu gadu līgums par 201 miljonu dolāru, un šis līgums būs spēkā līdz 2022. gadam, kad viņš par līguma pēdējo sezonu saņems 45.7 miljonus vērtu algu. NBA noteikumi pieļauj iespēju, ka Karijs ar "Warriors" līgumu var pagarināt jau pirms šīs sezonas sākuma – līdz 21. decembrim.

Karijs šajā laikā var pagarināt līgumu uz laika posmu līdz trīs gadiem un par maksimālo summu 156 miljoniem dolāru. Brīdī, kad šis līgums stātos spēkā, viņam gan būtu jau 34 gadi.

Karijs konferences zvanā ar medijiem atklāja, ka sarunas par šādu iespēju tiek veiktas un ka kopā ar klubu tiek izskatīti varianti, kā turpināt sadarbību, taču Karijs arī uzsvēra, ka necenšas par katru cenu pierunāt klubu noslēgt lielo līgumu jau tagad: "Vairāk cenšamies saprast, kāda ir situācija un kā varētu izskatīties tuvākā un tālākā nākotne." Taču Karijs pārliecināti norādīja, ka nav mainījis savu nostāju par to, ka vēlētos pabeigt karjeru tieši "Warriors" sastāvā un pagaidām citas iespējas neizskata.

Tikmēr Denveras "Nuggets" vienojusies ar 25 gadus veco aizsargu Monteju Morisu par trīs gadu līgumu par 27 miljoniem dolāru. Moriss varēja kļūt par brīvo aģentu nākamajā vasarā, taču klubs no šāda scenārija izvairījies.

Moriss pirms trim gadiem tika draftēts ar tikai 51. numuru, taču viņš ir viens no vairākiem Denveras "Nuggets" sistēmas pārstāvjiem, kuri salīdzinoši klusi un bez lielas ažiotāžas izauguši par augsta līmeņa spēlētājiem. ESPN dēvē Morisu kā par vēl vienu Denveras drafta un treniņu darba panākumu stāstu.

Moriss aizvadītajās divās sezonās ar "Nuggets" piedalījās 155 spēlēs, guva 9.6 punktus un veica 3.5 rezultatīvas piespēles, kā arī spēlēja nozīmīgu lomu "Nuggets" sastāvā izslēgšanas spēlēs šovasar, palīdzot komandai sasniegt konferences finālu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -1 [+] [-]

, 2020-12-08 09:05, pirms 4 gadiem
Tā būtu GSW kļūda. Lai paiet vēl 2 gadi un paskatīsimies, kāds tas Karijs izskatīsies tad. Traumu risks ir milzīgs pēc tādām slodzēm un prime ir jau beidzies. GSW var ietaupīt ilgtermiņā un pēc 2 gadiem piedāvāt veterāna minimumu. BOS gan jau būtu viņu zimainījusi pret daudz drafta izvēlēm. Smieklīgi, ka runā, ka grib pabeigt karjeru tajā komandā, bet redzēsiet, tiklīdz piedāvās atbilstošu līgumu tiem gadiem, tā pēkšņi sāks runāt, ka grib prom.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 10:25, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Tā būtu GSW kļūda. Lai paiet vēl 2 gadi un paskatīsimies, kāds tas Karijs izskatīsies tad. Traumu risks ir milzīgs pēc tādām slodzēm un prime ir jau beidzies. GSW var ietaupīt ilgtermiņā un pēc 2 gadiem piedāvāt veterāna minimumu. BOS gan jau būtu viņu zimainījusi pret daudz drafta izvēlēm. Smieklīgi, ka runā, ka grib pabeigt karjeru tajā komandā, bet redzēsiet, tiklīdz piedāvās atbilstošu līgumu tiem gadiem, tā pēkšņi sāks runāt, ka grib prom.
34 gados Karijam veterana minimums? Beidz lietot otrdienas rita.

     [+] [-]

, 2020-12-08 10:39, pirms 4 gadiem
budamank rakstīja: 34 gados Karijam veterana minimums? Beidz lietot otrdienas rita.
Tieši tā. Kāds vēl minimums? Džeks 5 gadus saņem vairāk kā 40 milj. dolārus sezonā un te paiet 5 gadi un viņam saka, vairāk kā 2 milj.dolāru neesi pelnījis Cits jautājums ir par tiem 3 gadiem un 156 milj.dolāru. Tur gan jābūt trakam, lai tagad ar viņu noslēgtu šo līgumu. Lai nospēlē šo sezonu un parāda uz ko ir spējīgs vēl.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 13:34, pirms 4 gadiem
Nu tas ir protams sliktākais gadījums, kad nevar nospēlēt vairāk par 20 spēlēm sezonā, jo tās traumas var turpināties, redzam ka Klejs ir salauzts. Viņiem tās slodzes bija nenormālas. Šis līgums protams ir pelnīts, pat ar visiem savainojumiem. Tālāk gan jāskatās, šie 2 gadi var ieviest nopietnas korekcijas.

     [+] [-]

, 2020-12-08 14:27, pirms 4 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Tieši tā. Kāds vēl minimums? Džeks 5 gadus saņem vairāk kā 40 milj. dolārus sezonā un te paiet 5 gadi un viņam saka, vairāk kā 2 milj.dolāru neesi pelnījis Cits jautājums ir par tiem 3 gadiem un 156 milj.dolāru. Tur gan jābūt trakam, lai tagad ar viņu noslēgtu šo līgumu. Lai nospēlē šo sezonu un parāda uz ko ir spējīgs vēl.
Kas tieši šeit neskaidrs? 5 gados situācija var strauji mainīties. Un vai tev atgādināt, ka Karija gadījumā situācija ir SMAGI mainījusies?