Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lorbeks dilemmas priekšā: jāizvēlas starp "Barcelona" un "Spurs"

Lorbeks dilemmas priekšā: jāizvēlas starp "Barcelona" un "Spurs"
Erazems Lorbeks
Foto: AFP

Slovēņu spēka uzbrucējs Erazems Lorbeks, kurš iepriekšējo sezonu noslēdza Spānijas ACB līgas čempionvienībā "FC Barcelona", ir nonācis dilemmas priekšā, jo basketbolistam ir jāizšķiras starp iespaidīgu līgumu, ko piedāvā Barselonas klubs, un spēlēšanu basketbola Mekā Sanantonio "Spurs" sastāvā.

Spāņu mediji ziņo, ka "FC Barcelona" piedāvājuši ACB 2012. gada finālsērijas MVP lielāko līgumu kluba vēsturē. Klubam tuvi avoti gan neatklāj līguma apmērus. Lorbeks, kurš profesionāļa karjeru uzsāka 1999. gadā, Barselonas klubā spēlē kopš 2009. gada, bet iepriekš karjerā ir pārstāvējis tādus klubus kā Slovēnijas "Union Olimpija", Boloņas "Fortitudo", Malagas "Unicaja", Trevīzo "Benetton", Romas "Lottomatica" un Maskavas CSKA.

28 gadus veco Lorbeku 2005. gada Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) drafta 2. kārtā ar kopējo 46. numuru izvēlējās Inidianas "Pacers" klubs. Pirms gada "Pacers" 2011. gada drafta naktī tiesības uz Lorbeku aizmainīja Sanantonio "Spurs" vienībai, kura nu izrāda pastiprinātu interesi par 210 centimetrus garo Slovēnijas izlases spēlētāju.

"Spurs" pašlaik izrāda interesi vēl par vairākiem garā gala spēlētājiem. Tā kā Lorbeks ir neierobežoti brīvais aģents, "Spurs", ja tiešām vēlēsies ieraudzīt spēlētāju savās rindās, līgumu ar viņu varēs parakstīt tikai 11. jūlijā. Par Lorbeku interesi izrāda arī viņa bijušais klubs Maskavas CSKA.

Uzbrucējs aizvadītajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalījās 21 mačā, vidēji laukumā pavadot 25:10 minūtes, kuru laikā guva 13 punktus un izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas.

Līdzīgā situācijā pirms 2010./2011. gada sezonas bija Tjago Spliters, kuram vairāki ULEB Eirolīgas klubi piedāvāja ļoti labi apmaksātus līgumus, tomēr brazīlietis naudas vietā izvēlējās doties uz NBA, un jau divas sezonas veiksmīgi aizstāv "Spurs" kluba krāsas.

Izmantotie resursi:
Project Spurs - A San Antonio Spurs Blog and...

Kurā vienībā Lorbeks nākamajā sezonā spēlēs?

  • 47

  • 94


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-08 14:04, pirms 12 gadiem
Labāk lai paliek Barsā un turpina darīt to kas tur viņam labi sanāk, jeb kurā gadijumā mega augsts līmenis. NBA var viņam visādi būt, protams ari var uzpīdēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-08 14:45, pirms 12 gadiem
Lai paliek, nopelniis arii naudinu, NBA seedes uz solina kaa muusu Andris

     [+] [-]

, 2012-07-09 20:06, pirms 12 gadiem
It's all about #24 rakstīja: Lai paliek, nopelniis arii naudinu, NBA seedes uz solina kaa muusu Andris
Viņš ir labaaks par Andri! Uzbrukumaa stabili labaaks!