Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

papildināts "Knicks" bez Melo sakauj Maiami, "Suns" atmaksā biļešu naudu

Rolands Eliņš

"Knicks" bez Melo sakauj Maiami, "Suns" atmaksā biļešu naudu
Reimonds Feltons guva 27 punktus un veda komandu pretī uzvarai
Foto: AFP/Scanpix

92 : 112

Heat - Knicks

94 : 97

Suns - Mavericks

Šīs nakts Nacionālās basketbola asociācijas ietvaros tika aizvadītas tikai divas spēles. No Austrumu konferences līderu dueļa ar pirmo zaudējumu savās mājās aizgāja Maiami „Heat”, kuri atzina Ņujorkas „Knicks” pārākumu ar 112:92. Savukārt otrajā spēlē Dalasas "Mavericks" pārspēja Fīniksas "Suns" (97:94), kuri šai spēlei bija sagatavojuši pavisam īpatnēju reklāmas pasākumu.

Tikai pirms paša spēles sākuma tika saņemta ziņa par Karmelo Entonija nepiedalīšanos mačā. Viņš gan iesildījās kopā ar komandu, taču tika pieņemts lēmums neriskēt un savainojumu nepadziļināt. Entonijs guva pirksta traumu vakardienas spēlē pret „Bobcats”, pašaizliedzīgi lecot pēc bumbas. Viņa pirkstam tika uzliktas piecas šuves. Jāatgādina, ka savainojumu dēļ „Knicks” sastāvā joprojām nav pieejami Amare Stademaiers un Imans Šamperts.

Tikmēr „Heat” sastāvā atgriezās pieredzējušais Šeins Batjē. Savukārt Lebrons Džeimss atgriezās no Ņujorkas, kur vakar oficiāli saņēma „Sports Illustrated” gada sportista balvu. Balvas saņemšana gan neietekmēja viņa aktivitātes ar komandu, jo „Heat” galvenais treneris Ēriks Spoelstra pēc zaudējuma Vašingtonas „Wizards” bija atcēlis savas komandas treniņu.

Spēles pirmajā ceturtdaļā veiksmīgas epizodes mijās abu komandu izpildījumā, taču pēdējā sekundē izpildītais Maika Millera tālmetiens triju punktu pārsvaru deva „Heat” – 26:23. Tikmēr tehnisko piezīmi bija saņēmis iepriekšējās „Knicks” spēles varonis Dž. R. Smits, kurš pārāk aktīvi protestēja par sev piešķirto personisko piezīmi pret Džeimsu, uzskatot, ka bija jāfiksē „nostaigāts”. Turpinājumā abu komandu pārstāvji diezgan atraktīvi izrādīja savu pārsteigumu par tiesnešu lēmumiem, tiesa, Smita tehniskā piezīme tā arī palika vienīgā.

Otrās ceturtdaļas vidū skaistu epizodi ātrajā uzbrukumā izveidoja „Heat”, kuru ar efektīvu bumbas triecienu grozā noslēdza Lebrons Džeimss, kas palīdzēja „Heat” iekrāt sešu punktu pārsvaru. Ceturtdaļas pēdējā minūtē gan piecus punktus guva „Knicks” tālmetienu speciālists Stīvs Novāks, taču Džeimss nākošajā uzbrukumā ar tālmetienu guva savu 18. punktu puslaikā. „Knicks” gan vēl bija laiks atbildēt, un trīs punktus guva Reimonds Feltons. Precīzo metienu apmaiņu gatavs turpināt bija Džeimss, taču viņa pustālais metiens, lai arī precīzs, tika izdarīts jau pēc puslaika sirēnas, un komandas uz ģērbtuvēm devās ar neizšķirtu rezultātu 53:53.

Atgriežoties laukumā, „Knicks” realizēja trīs tālmetienus pēc kārtas un ieguva deviņu punktu pārsvaru. Taču tas bija tikai sākums „Knicks” uzsāktajai ofensīvai, kuras beigās rezultāts bija kļuvis 85:67. Pirmajās deviņās trešās ceturtdaļas minūtēs „Knicks” bija realizējuši astoņus (!) tālmetienus. „Heat” gan spēja pārsvaru sadeldēt līdz 80:90, un Lebronam Džeimsam jau šajā brīdī trūka tikai vienas atlēkušās bumbas un vienas rezultatīvas piespēles līdz „triple-double”.

Spēles noslēdzošo ceturtdaļu „Knicks” uzsāka ar lielisku spēli aizsardzībā, Ronijam Brūveram bloķējot Džeimsu, un „Knicks” turpināja nomētāt mājinieku grozu ar tālmetieniem, kamēr „Heat” lēnām padevās. Trīs minūtes līdz spēles beigām Dž.R. Smits realizēja savu kārtējo tālmetienu, rezultāta starpība pieauga līdz 24 punktiem un „Heat” pacēla balto karogu, laukumā sūtot rezervistus.

Ņujorkas „Knicks” realizēja 18 tālmetienus no 43, kā arī pieļāva tikai septiņas kļūdas. 27 punktus guva Reimonds Feltons, viņam arī septiņas rezultatīvas piespēles. Zaudētāju sastāvā 31 punkts, 10 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles Lebronam Džeimsam, taču viņa komandas biedri Kriss Bošs un Dveins Veids kopā realizēja tikai 6 no 25 metieniem no spēles.

Šis bija „Heat” pirmais zaudējums savās mājās šosezon un otrais pēc kārtas, kas ļauj Austrumu konferences augšgalā nostabilizēties „Knicks” vienībai ar bilanci 14-4. Ar tik lielu rezultāta starpību (92:112) „Heat” savās mājās vēl nebija zaudējusi kopš brīža, kad komandai pievienojās Džeimss un Bošs. Arī pirmajā komandu savstarpējā spēlē šosezon "Knicks" uzvarēja ar 20 punktu pārsvaru.

''Mavericks'' saspringtā galotnē uzvar Fīniksā

Tikmēr nakts otrajā spēlē tikās divas Rietumu konferences turnīra tabulas lejasgala pārstāves. Dīvaini gan šādus vārdus veltīt „Suns” un „Mavericks” komandām, taču Dalasas vienība joprojām ir bez Dirka Novicka, bet „Suns” mēģina aprast ar jauno sastāvu, kurā nav atrodams Stīva Neša vārds.

Fīniksā notikusī spēle piesaistīja pastiprinātu uzmanību „Suns” rīkotās biļešu akcijas dēļ. „Suns” apsolīja iespēju faniem saņemt atpakaļ naudu par iegādātajām biļetēm gadījumā, ja viņi nejutīsies apmierināti ar komandas sniegumu un savu pavadīto laiku tribīnēs. Šāda akcija NBA ietvaros ir unikāla, jo vārdi „apmierināti ar komandas sniegumu”, protams, ir ļoti subjektīvi izprotami. Pagaidām gan nav pieejami dati, cik skatītāji vēlējās atgūt savu naudu par iegādātajām biļetēm pēc šī mača beigām.

Fīniksas „Suns”, kuri pirms šī mača bija piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas, spēli sāka apņēmības pilni un ar izrāvienu 11:1. Līdz ceturtdaļas beigām gan „Mavericks” rezultātu jau bija izlīdzinājuši. Neveiksmīgu pirmo puslaiku aizvadīja „Suns” sastāvā Maikls Bīzlijs, kurš realizēja tikai 2 no 9 metieniem no spēles, taču viņš saņēma negaidītu atbalstu no Markīfa Morisa, kurš puslaikā guva deviņus punktus un izcīnīja veselas 10 atlēkušās bumbas. Puslaika sirēnai skanot, rezultāts bija 44:40 „Suns” labā.

Trešā ceturtdaļa izvērtās katastrofāla „Suns” vienībai, kura pirmajās deviņās minūtēs spēja gūt tikai četrus punktus, kamēr „Mavericks” panāca 19 punktu pārsvaru. Šo pārsvaru „Suns” gan izdevās samazināt, turklāt ceturtās ceturtdaļas sākumā savainojumu guva Dalasas centrs Kriss Keimans. Tiesa, arī bez viņa „Mavericks” spēja gūt uzvaru sīvā spēles galotnē, pateicoties O. Dž. Mejo precīzam metienam 34 sekundes pirms mača beigām, kā arī Vinsa Kārtera precīziem soda metieniem mača noslēgumā.

Uzvarētājiem 23 punktu guva O. Dž. Mejo, bet „Suns” sastāvā lieliska spēle Markīfa Morisam – 15 punkti un 17 atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvētajai komandai gan piektais zaudējums pēc kārtas.

6.decembra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultāts
Knicks-Heat112:92
Mavericks-Suns97:94

Izmantotie resursi:
Nba.com
Espn.com

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 07:13, pirms 12 gadiem
Ļoti švaka aizsardzība. Lai arī Knicks krita, tomēr brīvi metieni ir jāmet. Pie tam tādiem nažiem kā Novaks, Feltons un Smits nav divreiz jāsaka, lai mestu no 3p līnijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-12-07 07:31, pirms 12 gadiem
izģērba kā mazos

  -4 [+] [-]

, 2012-12-07 08:37, pirms 12 gadiem
Kad Miami zaude, tad tads prieks visiem
Ej iet tachu arsteties.....

  +6 [+] [-]

, 2012-12-07 08:45, pirms 12 gadiem
Nu ko irbiite taads ierijiens, ka nebuus ko pateikt? Heat ir jaastraadaa pie aizsardziibas!

     [+] [-]

, 2012-12-07 09:27, pirms 12 gadiem
Krita viss iekša NY, bet Veids ir palicis švaks plus atlētisms pazudis nedaudz..
Bet viens nav skaidrs Ir Melo entonijs, vai Karmelo Entonijs??? Vai kāds te cits "Melo"

  +5 [+] [-]

, 2012-12-07 09:36, pirms 12 gadiem
dzivis rakstīja: Bet viens nav skaidrs Ir Melo entonijs, vai Karmelo Entonijs??? Vai kāds te cits "Melo"
Aleksandrs - Saša
Vitālijs - Viķa
Karmelo - Melo

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 09:40, pirms 12 gadiem
bet par pašu spēli runājot - bija redzams, ka tikai viens Heat spēlētājs kaut cik bija gatavs uzvarēt - tas bija Lebrons. lai gan arī visai nosacīti, jo viņš nospēlēja savā līmenī - ne sliktāk, ne labāk. pārējie gan tādi pavisam padevušies un negatavi cīņai izskatījās.
taču, lai kā arī nebūtu, sāk izkristalizēties komanda, kura priekš Miami ir visai neparocīga. būs interesanti, ja abas komandas tiksies savā starpā PO fāzē, teiksim, Austrumu finālā...

  +3 [+] [-]

, 2012-12-07 09:41, pirms 12 gadiem
Jā heat sāk buksēt

     [+] [-]

, 2012-12-07 09:45, pirms 12 gadiem
Kãds idiots esmu,nomîzu,vajadzêja likt uz Knicks uzvaru,koef bija 3,9,zinãju ka viñi salãdês.Lohs

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 09:52, pirms 12 gadiem
nja saja spele izteikti paradiijas tas kad pietrukst cm un tas loti atbrivoja rokas novikam smitam bet nu ja feltons bija monstrs brivus meta ieksa peec dribla. BOsh un Wade loti neparliecinosi speeleja . no Bosa gaidiju vairak pie Wade jau lenam saku pierast. un Mario xhalmeram vajadedztu kaut nedaudz agut parlieciibu jo tads loti sasiets un bikls izskatas pedeja laika. Par Heat

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 09:54, pirms 12 gadiem
Bobby Orr rakstīja: Kãds idiots esmu,nomîzu,vajadzêja likt uz Knicks uzvaru,koef bija 3,9,zinãju ka viñi salãdês.Lohs
neesi vienigais kas nobijass un jau biju salicis kartite mavs un knicks bet laikam tas Melo parak ietekmeja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-07 10:09, pirms 12 gadiem
Bobby Orr rakstīja: Bet vismaz tã ir,labãk kã nekas
Nu ceru vismaz patiesa viedokla spelee pareizi salikaat

     [+] [-]

, 2012-12-07 10:13, pirms 12 gadiem
valjero rakstīja: Nu ceru vismaz patiesa viedokla spelee pareizi salikaat
Neesmu kursã,kas tã par spêli?

  +4 [+] [-]

, 2012-12-07 10:20, pirms 12 gadiem
irbiiite rakstīja: kaa tas ir - izgjerbt kaa mazos? Tas ir kkas ar pedofiliju saistits? Tu esi pedofils.. ?
nu ja tev tas saistās ar pedofiliju tad es tur neesmu vainīgs,jūtu tev liidz veciit..
tas bija domāts ka viegli vinēja un vel pie tam bez Entonija,un pie tam viesos! LOL

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 10:34, pirms 12 gadiem
Jo interesantāk, bet playoffos redzēs un galvenais, lai sezona bez traumām!

     [+] [-]

, 2012-12-07 10:35, pirms 12 gadiem
Bobby Orr rakstīja: Neesmu kursã,kas tã par spêli?
tepat sportacentraa patiesā viedokļa spēle, ko piedāvā betsafe, lietotaaji liek prognozes uz spelju iznakumiem, arii nba, menesha laikaa tie kas no 100 punktiem dabuu vismaz 120 savaa starpaa sadala balvas, menesi jaliek vismaz 30 prognozes

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 10:37, pirms 12 gadiem
Starp citu, miami pirmais zaagjis maajaas, bet tiesi knicks ir vieniigaa komanda, kas sogad nav zaudeejusi majas

     [+] [-]

, 2012-12-07 10:37, pirms 12 gadiem
Nu mani nemaz nepārsteidz šodienas rezultāti.. pat ko tādu gaidīju.

     [+] [-]

, 2012-12-07 10:43, pirms 12 gadiem
valjero rakstīja: tepat sportacentraa patiesā viedokļa spēle, ko piedāvā betsafe, lietotaaji liek prognozes uz spelju iznakumiem, arii nba, menesha laikaa tie kas no 100 punktiem dabuu vismaz 120 savaa starpaa sadala balvas, menesi jaliek vismaz 30 prognozes
bus japamegina

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 11:17, pirms 12 gadiem
dzivis rakstīja: Krita viss iekša NY, bet Veids ir palicis švaks plus atlētisms pazudis nedaudz..
Bet viens nav skaidrs Ir Melo entonijs, vai Karmelo Entonijs??? Vai kāds te cits "Melo"
Melo ir tikai iesauka.

  +5 [+] [-]

, 2012-12-07 12:07, pirms 12 gadiem
Malachi New Yor Knicks!Taa tik turpinaat!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 12:10, pirms 12 gadiem
dzivis rakstīja: Krita viss iekša NY, bet Veids ir palicis švaks plus atlētisms pazudis nedaudz..
Bet viens nav skaidrs Ir Melo entonijs, vai Karmelo Entonijs??? Vai kāds te cits "Melo"
Veidam tak vasaraa bija trauma!Droshi vien veel nav atguvis savu sportisko formu!Ljauj tak iespeeleeties sezona veel ir ljoti gara!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-07 12:38, pirms 12 gadiem
Baxter19 rakstīja: Veidam tak vasaraa bija trauma!Droshi vien veel nav atguvis savu sportisko formu!Ljauj tak iespeeleeties sezona veel ir ljoti gara!
Es jau ntaas reizes esmu teicis, ka veids sobriid ir diezgan traumatisks, vinjam ljoti jaauzmanaas, jasataupaas tiesi playoff

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 15:50, pirms 12 gadiem
Vai tiešām irbe beidzot nolaidies uz zemes? Izskatās, ka mans darbs ir padarīts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-07 19:17, pirms 12 gadiem
Heat šobrīd spēlē bez jebkādas īpašas centības, aizsardzībā komanda vispār izskatās nekāda, itkā jau Allens un Rashards tik ļoti nepasliktina aizsardzību, Miami ir problēmas ar attieksmi. Arī pēc spēles LeBrons kko iet un smaida un ierēc par kko - man pēc tāda zaudējuma nenāktu smiekli. Wade vispār ir tik ļoti tālu no kādreizējā ''Flash'', uznāk laukumā 4. ceturtdaļā lai LeBrons kaut cik atpūstos, uzmet pāris stulbus metienus un pakāš bumbu pāris reizes. Nesaprotu kas ar viņu notiek - itkā jau viņš atdeva stafeti un līdera lomu LeBronam bet tas jau nenozīmē ka viņš var tik slikti spēlēt. Bet nu es domāju ka uz playoffiem Heat būs ierindā.

Runājot par Suns, ar šādu akciju tāda komanda ātri vien ieies mīnusos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-08 16:12, pirms 12 gadiem
valjero rakstīja: Nu ko irbiite taads ierijiens, ka nebuus ko pateikt? Heat ir jaastraadaa pie aizsardziibas!
Da Heat pie daudz kā ir jāstrādā.