Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

18 bijušie NBA spēlētāji apcietināti par četru miljonu dolāru izkrāpšanu

Rolands Eliņš

18 bijušie NBA spēlētāji apcietināti par četru miljonu dolāru izkrāpšanu
Glens Deiviss. Foto: AFP/Scanpix

Manhetenas tiesā Ņujorkā šodien iesniegta kriminālprāva, kurā 18 bijušie Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāji apsūdzēti krāpšanā. Spēlētāji, kuri tiek apsūdzēti naudas izkrāpšanā no NBA Veselības fonda, tikuši apcietināti.

Apsūdzībā kopumā minētas 19 personas, un 18 no tām ir bijušie NBA spēlētāji. Apsūdzēto personu vidū ir Sebastians Telfērs, Antuāns Raits, Dariuss Mailzs, Edijs Robinsons, Glens Deiviss, Džamario Mūns, Terenss Viljamss, Tonijs Alens, nesen Igaunijā spēlējušais Tonijs Rotens, Melvins Īlaijs, Kristofers Daglass-Robertss, Alans Andersons un Šenons Brauns.

Kā ziņo ESPN un AP, spēlētāji, kuriem izvirzītas apsūdzības, tikuši arī apcietināti, taču uzreiz neesot bijis skaidrs, vai tas attiecas uz pilnīgi visiem 18 spēlētājiem. Piemēram, Telfērs šobrīd jau izcieš cietumsodu par citu kriminālpārkāpumu (neatļautu šaujamieroča uzglabāšanu).

Prokuratūras virzītajā apsūdzībā norādīts, ka minētie 18 spēlētāji piedalījušies izkrāpšanas shēmā, ar viltotiem dokumentiem un pieteikumiem vēršoties NBA Veselības fondā, kas palīdz līgu atstājušajiem basketbolistiem arī pēc karjeras beigām.

Šie spēlētāji esot ļaunprātīgi izmantojuši programmu, kas sniedz palīdzību veselības aprūpes izdevumu segšanā, proti, veikuši iesniegumus par medicīniskiem pakalpojumiem, piemēram, zobārsta apmeklējumiem, kas patiesībā nav notikuši.

Šajā shēmā kopumā iesniegti pieteikumi par 3.9 miljonu dolāru atmaksu, no kuriem spēlētāji ieguvuši apmēram 2.5 miljonus dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nba/articl...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-10-07 19:24, pirms 3 gadiem
Davis karjerā nopelnījis 32M (ok, nodokļi 16M), bet vēl vajag Tas ir jāmāk.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-07 19:32, pirms 3 gadiem
Nē nu viņi gudri nav.Daudzi no viņiem ir zaļajā biznesā,bet šīs reāli ir kapeikas uz visiem.Protams pieķers tādus dundukus kuri piestāda 25 tūkstošu čeku par zobu tīrīsānu

     [+] [-]

, 2021-10-07 20:05, pirms 3 gadiem
Daļa šo vārdu ir dzirdēti, kā spēlētāji, kas savu sapelnīto jau sen ir notrallinājuši. Deiviss tai skaitā. Pieņemu, ka visi tādi, tādēl arī krāpās ar šādām shēmām.

     [+] [-]

, 2021-10-08 07:56, pirms 3 gadiem
Bomāri

     [+] [-]

, 2021-10-08 10:12, pirms 3 gadiem
Deiviss vispār ir malacis. Šķiet, otru tik intelektuāli apdāvinātu čali atrast būtu grūti... nu labi, nebūtu jau grūti, bet vienalga - viss tas viņa pafoss, zīmēšanās ar naudu, augstprātīgā attieksme. Beigās izrādās - kapeiciņu par zobārsta pakalpojumiem mēģina izkrāpt.