Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Braients NBA pārbaudes spēles uzsāk ar 13 punktiem un "Lakers" uzvaru

Rolands Eliņš

Braients NBA pārbaudes spēles uzsāk ar 13 punktiem un "Lakers" uzvaru
Kobe Braients
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šonakt aizvadītas četras pārbaudes spēles - Losandželosas "Lakers" ar 98:95 pieveica Denveras "Nuggets", apsveicot Kobi Braientu ar atgriešanos sastāvā, bet cits pagājušajās sezonās traumu mocīts basketbolists Deriks Rouzs guva 11 punktus pirmajā puslaikā pret "Wizards". Otrajā spēles pusē viņš nespēlēja, un "Bulls" zaudēja 81:85.

Kobe Braients ceļgala savainojuma dēļ izlaida 76 no 82 pagājušās sezonas spēlēm, taču tas netraucēja viņam noslēgt jaunu līgumu ar "Lakers" 48 miljonu dolāru vērtībā uz divām sezonām. Šonakt pēc 57 spēļu pārtraukuma viņš atgriezās "Lakers" sastāvā, palīdzot pārbaudes spēlē pieveikt "Nuggets" vienību.

Braientam spēles sākumā gan pārāk sekmīgi neklājās, it īpaši vājš bija pats pirmais metiens. Taču turpinājumā viņš arvien labāk iegāja spēlē un jau drīz sāka atgādināt ierasto sevi. Braients nospēlēja 21 minūti un guva 13 punktus (5/12 metienos no spēles), kā arī izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. Tikpat arī citam veterānam Stīvam Nešam, kurš sakrāja 11 punktus.

Savukārt desmit rezultatīvas piespēles Džeremijam Linam, kuram šī bija debija "Lakers" kreklā, taču viņš aizmeta garām visus desmit metienus no spēles. Ar 14 punktiem rezultatīvākais bija cits saspēles vadītājs Džordans Klarksons, kurš šovasar draftā tika izraudzīts vien ar 46. drafta numuru. Tikpat guva arī "Nuggets" rezultatīvākais spēlētājs Tajs Losons.

Pirmo pārbaudes spēli aizvadījušas arī "Wizards" un "Bulls" vienības, kurā sevi pieteica Deriks Rouzs, vēl viens traumu nomocīts bijušais MVP. Rouzs spēlē piedalījās tikai pirmajā puslaikā, sakrājot 11 punktus, bet bez viņa otrajā puslaikā Čikāga piedzīvoja zaudējumu 81:85. Spēles gaita gan kopumā bija līdzvērtīga, bet sevi veiksmīgi parādīja Glens Raiss un Nikola Mirotičs. Otrgadnieks Raiss "Wizards" rindās sameta 18 punktus, bet no Madrides "Real" pārnākušais Mirotičs sevi pieteica ar 17 punktiem un trīs iemestiem tālmetieniem no pieciem. Jāpiezīmē, ka pat pārbaudes spēlē neiztika bez asumiem, ar kuriem apmainījās tagadējais vašingtonietis Pols Pīrss un Žoakims Noā, kuri par "labiem draugiem" kļuva "Bulls" un "Celtics" maču laikā iepriekšējās sezonās.

Otro pārbaudes spēli nospēlējusi "Pelicans", kura šoreiz jau vairāk iespēleja savus līderus, taču atzina Atlantas "Hawks" pārākumu 93:87. "Hawks" sastāvā ar deviņiem punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un trim pārtvertām piespēlēm līdzjutējiem sevi parādīja starpsezonas jaunieguvums Tabo Sefološa. Savukārt "Celtics" ar +20 iedvesa papildu pesimisma vilni 2013./14. g. sezonas priekšpēdējā vietas īpašniecē Filadelfijas "76ers", sakaujot to ar 98:78. Bostona spiesta iztikt bez sava līdera Reižona Rondo, taču pa 15 punktiem guva Evans Tērners un Brendons Bass. Savukārt Rondo aizvietotājs jaunais Markuss Smārts, lai arī izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, aizmeta garām visus astoņus metienus no spēles.

NBA pārbaudes spēles

KomandasRez.Rezultatīvākie
Celtics-76ers98:78Bass 15 Rotens 19
Hawks-Pelicans93:87Dženkinss 13 Andersons 14
Bulls-Wizards81:85Mirotičs 17 Raiss 18
Lakers-Nuggets98:95Klarksons 14 Losons 14

Izmantotie resursi:
NBA.com

  -1 [+] [-]

, 2014-10-07 10:13, pirms 10 gadiem
Tak nebūs no tā Markusa Smārta nekā laba. Varēja labāk ņemt Dairi.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-07 11:12, pirms 10 gadiem
chankers rakstīja: Tak nebūs no tā Markusa Smārta nekā laba. Varēja labāk ņemt Dairi.
Tāpēc,ka pirmajā pārbaudes spēlē nekrita ? Smieklīgi. Ņemot vērā to,ka nespēlēja Rondo,tad diezgan sakarīga spēle,principā visi nospēlēja labi.
Runājot par Filadelfiju,biju gaidījis sakarīgāku spēli,jo īpaši no Noela,bet nu,cerams,ka vienkārši neveiksmīga spēle...
Prieks bija atkal skatīties un baudīt Braeinta spēli,tas nekas,ka tikai 13.punkti. Izskatās,ka manas prognozes par to,ka Rendls būs viens no komandas līderiem,piepildīsies,protams,tā ir tikai pārbaudes spēle,bet izskatījās viņš ļoti pārliecinoši.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-07 11:27, pirms 10 gadiem
Piekrītu Jurekam. Čikāgā labi Mirotičs iejuties komandā, komandas sastāvs diezgan sabalansēts izskatās, būs nopietni pretinieki Cavaliers. Noelam jāiespēlējas, esmu pārliecināts, ka viņš būs 76ers motors!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-07 13:50, pirms 10 gadiem
Klārksons jau sāk spridzināt, no viņa es sagaidu lielas lietas šosezon LAL sastāvā, ja tiks pie spēles laika, tad noteikti varēs šo pamanīt starp kandidatiem mēneša rūkija balvai.

     [+] [-]

, 2014-10-07 16:31, pirms 10 gadiem
Buļļiem laba komanda savākusies. Tas rookijs McDermotts vakar arī izskatījās tīri tā neko.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-07 16:57, pirms 10 gadiem
jureks rakstīja: Tāpēc,ka pirmajā pārbaudes spēlē nekrita ? Smieklīgi.
Nevis vienā spēlē viņam nekrita, bet visu Vasaras līgu viņam nekrita un izskatās, ka pēc pāris mēnešiem nekas nav mainījies.

     [+] [-]

, 2014-10-07 17:11, pirms 10 gadiem
Puzzlis rakstīja: Buļļiem laba komanda savākusies. Tas rookijs McDermotts vakar arī izskatījās tīri tā neko.
Ja Rouzs atkal nedabūs kādu traumu, tad šogad varētu būt, ka dabūs gredzenu