Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vairākas NBA komandas veic darījumus pirms regulārā turnīra beigām

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vairākas NBA komandas veic darījumus pirms regulārā turnīra beigām
Kārsens Edvardss. Foto: Reuters / Scanpix

Vairāki Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubi pirms izslēgšanas spēlēm jeb regulārā turnīra beigām veic izšķirošos darījumus. Komandas galvenokārt nostiprinās priekš nākamās sezonas - kā noslēdzot līgumus, tā arī tos izbeidzot. Aktīvas ir tieši komandas, kuru cerības uz izslēgšanas spēlēm šosezon ir izgaisušas.

Lai gan Indiānas ''Pacers'' izslēgšanas spēles šosezon izlaidīs, komanda paralēli tikmēr mainījusi aizsarga Terija Teilora un Duāna Vašingtona līgumus. Abiem basketbolistiem nu būs standarta līgums ar vienību uz vairākām sezonām nevis divvirzienu, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis. Abiem spēlētājiem šī bija debijas sezona NBA.

''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija tikmēr informē, ka ''Pacers'' ir atbrīvojusi aizsargu Keiferu Saiksu. 28 gadus vecajam basketbolistam arī šī bija pirmā sezona NBA. Tajā viņš laukumā devās 32 spēlēs, kurās izcēlās ar 5.6 punktiem, 1.4 atlēkušajām bumbām un 1.9 rezultatīvām piespēlēm vidēji katrā no tām.

Novājinātā Detroitas ''Pistons'' tikmēr jau noslēgusi līgumu ar bijušo Bostonas ''Celtics'' spēlētāju Kārsenu Edvardsu. Līgums paredzēts uz divām sezonām un sportists debiju Detroitā jau piedzīvojis. Pirmajā karjeras spēlē Detroitā viņš palīdzēja pieveikt Indiānas ''Pacers'', gūstot 13 punktus, savācot trīs atlēkušās bumbas, atdodot deviņas rezultatīvas piespēles, un pārtverot divas pretinieku raidītās bumbas.

Edvardss gan šo sezonu pavadīja NBA G līgas vienībā ''Stars''. Sportists devās laukumā 31 spēlē, kurā guva 26.7 punktus, savāca 2.7 atlēkušās bumbas, atdeva 4.2 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1.5 bumbas vidēji katrā no tām.

Oklahomsitijas ''Thunder'' tikmēr paguvusi noslēgt divvirzienu līgumu ar Melvinu Frazjēru. Lai sportistam atbrīvotu vietu, komandai gan nācās atbrīvoties no Olivjera Sāra. Frazjērs NBA aizvadījis ir vien 29 spēles, kurās izcēlies vien ar 1.9 gūtiem punktiem vidēji katrā no tām. Papildus komanda vienojusies arī ar Džeordžiosu Kalaitzaki un Zaviēru Simpsonu.

Paralēli Krisa Dana līgumam, Portlendas ''Trail Blazers'' līdz sezonas beigām ir pagarinājusi līgumu arī ar Drū Jūbenksu. Starpsezonā gan taps skaidrs vai sportista nākotne joprojām saistīsies ar Portlendu. 25 gadus vecais spēka uzbrucējs sezonu uzsāka ''Spurs''. Sportists šosezon devies laukumā 69 spēlēs, kurās izcēlies ar 7.4 punktiem, 5.4 atlēkušajām bumbām un 1.2 rezultatīvām piespēlēm vidēji katrā no tām. Portlendā spēlētājs gan laukumā pavada vidēji 30 minūtes mačā, kamēr Sanantonio tās bija vien 12 minūtes.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/okc-thunde...
https://www.cbssports.com/nba/trans...
https://www.nba.com/news/blazers-si...

     [+] [-]

, 2022-04-07 10:47, pirms 3 gadiem
Edvardss - lūk kādu statistiku jāvāc G-līgā, lai tiktu pie līguma ar NBA klubu...