Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvings oficiāli Dalasā, Bruklina maiņai neatrod trešo komandu

Agris Suveizda

Ērvings oficiāli Dalasā, Bruklina maiņai neatrod trešo komandu
Kairijs Ērvings. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Dalasas "Mavericks" un Bruklinas "Nets" šonakt oficiāli veikušas Kairija Ērvinga maiņas darījumu. Dalasas "Mavericks" šonakt viesos uzvarēja Jūtas "Jazz" (124:111), bet nākamo spēli aizvadīs parīt Losandželosā pret "Clippers".

Dalasas "Mavericks" ieguva maiņu pieprasījušo saspēles vadītāju Kairiju Ērvingu un spēka uzbrucēju Markīfu Morisu, bet Bruklinas "Nets" pretī saņēma saspēles vadītāju Spenseru Dinvidiju, uzbrucēju Dorienu Finniju-Smitu, drafta pirmās kārtas izvēli 2029. gadā un divas drafta otrās kārtas izvēles 2027. un 2029. gadā. Ziemeļamerikas mediji ziņoja, ka Bruklina līdz pēdējam vēl meklējusi iespējas darījumā iesaistīt trešo komandu – visdrīzāk Toronto "Raptors", cerot pret Dinvidiju un drafta izvēlēm iegūt vienu no Kanādas vienības līderiem Fredu Vanvlītu.

Dalasas "Mavericks" galvenais treneris pēc uzvaras Jūtā, kas tika svinēta bez savainotajiem Lukas Dončiča, Maksimiliāna Klēbera un Dāvja Bertāna un, protams, arī aizmainītajiem spēlētājiem, pauda gandarījumu par veikto darījumu, kurā iegūts titulu izcīnījis spēlētājs, kurš būs krietns uzlabojums salīdzinājumā ar vasarā zaudēto Džeilenu Bransonu un kurš ļaus mazināt Dončiča slodzi. Uzvarā pār "Jazz" ar 29 punktiem izcēlās Džošs Grīns un Džeidens Hardijs, bet Dvaits Pauels tika pie 12 punktiem un 16 atlēkušajām bumbām.

Ērvings un Moriss komandai pievienosies pirms nākamās spēles pret "Clippers" un Losandželosā visdrīzāk varētu arī debitēt. Ērvinga un Dončiča duetu gan noteikti vēl neredzēsim – arī slovēnis Losandželosā pievienosies vienībai, bet pret "Clippers" vēl nespēlēs. Pēc tam "Mavericks" izbraukumu noslēgs ar divām spēlēm pret Sakramento "Kings" (sestdienas un svētdienas rītos). Dalasas "Mavericks" ar 29 uzvarām un 26 zaudējumiem ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.

30 gadus vecajam Ērvingam šis ir pēdējais līguma gads par 36,9 miljoniem dolāru, bet 33 gadus vecajam Morisam ir viena gada līgums par 2,9 miljoniem, 29 gadus vecajam Dinvidijam šī ir otrā sezona trīs gadu līgumā par kopumā 54 miljoniem (vidēji 18,0), bet 29 gadus vecajam Finnijam-Smitam šī ir pirmā sezona četru gadu līgumā par kopumā 55,6 miljoniem (vidēji 13,9). Visi, izņemot Morisu, bija savu komandu sākumpiecinieka spēlētāji, un Finnijs-Smits bija viens no labākajiem Dalasas aizsardzības spēlētājiem.

2011. gada drafta pirmais numurs un 2016. gada NBA čempions Ērvings "Nets" spēlēja kopš 2019. gada un šosezon 40 mačos un vidēji 37,0 minūtēs izcēlās ar 27,1 punktu, 5,3 rezultatīvām piespēlēm, 5,1 atlēkušo bumbu un 2,3 kļūdām, būdams Bruklinas otrā vijole aiz Kevina Durenta. Moriss šosezon ir sācis vienu no divdesmit septiņām spēlēm un vidēji 10,6 minūtēs sakrājis 3,6 punktus un 2,2 atlēkušās bumbas. Dinvidijs savulaik Bruklinā jau spēlēja no 2016. līdz 2021. gadam, pēc tam Rasela Vestbruka maiņas darījumā nokļūstot Vašingtonā un vēl vēlāk Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna darījumā pārceļoties uz Dalasu. Šosezon Dinvidijs aizvadījis 53 spēles un vidēji 34,1 minūtē ticis pie 17,7 punktiem, 5,3 rezultatīvām piespēlēm, 3,1 atlēkušās bumbas un 1,7 kļūdām. Finnijs-Smits visu līdzšinējo karjeru spēlēja Dalasā un šosezon 40 spēlēs un vidēji 32,2 minūtēs atzīmējies ar 9,1 punktu, 4,7 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/MavsPR/status/1...
https://twitter.com/TheSteinLine/st...
https://twitter.com/wojespn/status/...

     [+] [-]

, 2023-02-07 11:11, pirms 2 gadiem
Dinvidijs noteikti arī priecīgs jūtas, ka komanda viņu negrib un centās aizmainīt.
Tāpat kā Kairiju nedabušās komandas, Kriss Pols gan jau sajūsmā, lai vai ko viņš darītu un cīnītos par komandu, šo pie pirmās izdevības centās aizmainīt

     [+] [-]

, 2023-02-07 12:04, pirms 2 gadiem
Mavs tikko noraka visu komandas nākotni. Ja Luka + Kairijs tiešām strādās jutīšos bezgala pārsteigts.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-07 12:49, pirms 2 gadiem
Holacaust rakstīja: Mavs tikko noraka visu komandas nākotni. Ja Luka + Kairijs tiešām strādās jutīšos bezgala pārsteigts.
Nu sliktāk jau nepaliks.

Labākais mazo duo līgas vēsturē.

     [+] [-]

, 2023-02-07 12:52, pirms 2 gadiem
Pat man riebjošais A. Smith kaut ko atkal noķērcis šajā sakarā.

Noķērcies tā, ka pat domu nevar saprast, jo no tās ķērkšanas ausis sāp.

     [+] [-]

, 2023-02-07 12:58, pirms 2 gadiem
Holacaust rakstīja: Mavs tikko noraka visu komandas nākotni. Ja Luka + Kairijs tiešām strādās jutīšos bezgala pārsteigts.
Kā viņi noraka un neko nedarot kāda tā nākotne izskatītos?
Es šitādus apgalvojumus dzirdu visu laiku, kad Bostona izveidoja Big 3, tad ar domāju, ka savu nākotni viņa ir atdevusi Minasotai, bet kā Bostona bija augšgala komanda tā palika un tas pats ar Minasotu kā bija lejasgalā tā tur ir. Vēl viens nesenāks piemērs par nākotni - Nets, pēc krievu biznesmeņa aiziešanas, komandai nebija īsti ne piki, ne spēlētāji, bet še Tev pēc piecām sezonām vieni no galvenajiem favorītiem uz uzvaru.
Un šajā gadījumā Dinvidija aizmainīšana nekādu komandas nākotni neitekmēs.
Piedevām ir jāsaprot, ka šī Dalasai, lai gan neliela, bet ir iespēja jau šogad pa kaut ko pacīnīties - ar esošu sastāvu maksimums būtu tikšana otrajā kārtā, šobrīd vēl kaut ko samainot un pie veiksmes izredzes ir kļuvušas lielākas.
Vēl kas ir svarīgi - Dalasa savu nākotni būvē ap Luku un, ja viņi neko nedarīs, tad kādu dienu Luka var pateikt: ''paldies kungi, mainiet mani uz LA''. Tad gan nākotne būtu sačakrēta.

     [+] [-]

, 2023-02-07 13:08, pirms 2 gadiem
Woods vakar spēlēja.

     [+] [-]

, 2023-02-07 13:08, pirms 2 gadiem
Nets bija patiesībā arī bija laba PO komanda. DAL var tikt līdz konf finālam, bet svarīgi lai veseli visi, bet tāpat ne Bos, ne MIL nevienam no Rietumiem nav pa spēkam nokost

  -1 [+] [-]

, 2023-02-07 13:23, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Woods vakar spēlēja.
Taisnība, paldies.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-07 13:27, pirms 2 gadiem
@timurietis - Protams prognozēt grūti, bet lielākais mīnuss šajā visā ir ka, nemaz nerunājot par to vai Luka ar Kairiju vispār saspēlēsies, kas notiks stapsezonā. Kairijs var nepagarināt līgumu cerot uz tikšanu Lakeros bie Lebrona, Vuds prasa ciparu, ko Kjubans negrib maksāt un arī iespējams būs prom. Dalasa tiko aizmainīja Smitu - diezgan droši vienu no labākajiem komandas aizsardzības spēlētājiem. Dinvīdija treidam kontekstā ir maza nozīme. Vienkārši ir liela iespējamība, ka uz nākošo sezonu Luka paliks viens. Tās tikai manas domas...bet liekas ka Dallasa iet uz all-in. Gan jau vēl vienu treidu centīsies izspiest ar THJ,Wood, Bertāns un tēmēs uz čempionu...pēc tam kaut vai plūdi.

     [+] [-]

, 2023-02-07 14:10, pirms 2 gadiem
Būs interesanti paskatīties, kā tad viņi spēlēs. Luka bez bumbas ne pārāk labi spēlē.

     [+] [-]

, 2023-02-07 14:12, pirms 2 gadiem
Holacaust rakstīja: Mavs tikko noraka visu komandas nākotni. Ja Luka + Kairijs tiešām strādās jutīšos bezgala pārsteigts.
kapeec, lai nestradatu? kipa bumbu nespes sadalit?
pie noteikuma, ja Kairijs nosledz jaunu ligumu un ja apvaaks viniem apkart normalu aizsardzibu, vini var parsteigt tuvako sezonu laikaa.
prataa naak Hjustonas variants ar Polu un Hardenu, bet Hjustonai bija teicama aizsardziba, daudzi kvalitativi wingi. Bet nu Kairiju liktu augstak par Polu un Luku augstak par Hardenu. Taa kaa potencials duetam, manuprat, milzigs.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-07 14:37, pirms 2 gadiem
Bumbas nesadalīšana ir viens ir tikai viena no iespējamām problēmām ( ne par velti cirkulē joks, ka NBA apsver iespēju ieviest spēlēšanu ar divām bumbām šīs maiņas rezultātā). Bet galvenais pamats ir ka Kairijs visur kur bijis ir sačakarējis mikroklimatu komandās + vēl tā, maigi sakot, dīvainā pasaules uztvere, ko reti kurš spēj novērtēt. Iespējams ka Luka to varēs un ar sāks teikt , ka zeme ir plakana utt. Domājams ka spēlēt iesākumā tas netraucēs, bet vai tas strādās ilgāk par šo sezonu vēl ir pāragri spriest. Tāpat lai kaut ko sakarīgu novāktu šiem abiem apkārt ir vajadzīgi resursi - vai nu kaudze ar naudu, vai nu spēlētaji ar kaut kādu vērtību un draft piki...Kjūbans ir paskops, bet spēlātāju ar vērtību un arī piku Dalasai nebūt nav vairs daudz.

     [+] [-]

, 2023-02-07 15:00, pirms 2 gadiem
Seawolf007 rakstīja: Bumbas nesadalīšana ir viens ir tikai viena no iespējamām problēmām ( ne par velti cirkulē joks, ka NBA apsver iespēju ieviest spēlēšanu ar divām bumbām šīs maiņas rezultātā). Bet galvenais pamats ir ka Kairijs visur kur bijis ir sačakarējis mikroklimatu komandās + vēl tā, maigi sakot, dīvainā pasaules uztvere, ko reti kurš spēj novērtēt. Iespējams ka Luka to varēs un ar sāks teikt , ka zeme ir plakana utt. Domājams ka spēlēt iesākumā tas netraucēs, bet vai tas strādās ilgāk par šo sezonu vēl ir pāragri spriest. Tāpat lai kaut ko sakarīgu novāktu šiem abiem apkārt ir vajadzīgi resursi - vai nu kaudze ar naudu, vai nu spēlētaji ar kaut kādu vērtību un draft piki...Kjūbans ir paskops, bet spēlātāju ar vērtību un arī piku Dalasai nebūt nav vairs daudz.
cmon.. kd+hardens+kairijs stradaja, lidz visi bija veseli, cp3+hardens stradaja, pashlaik ari tatum+brown ir vieni no ligas lideriem usage rate, kas strada. protams, ir risks, ka kairijs aizies prom, bet nu saja gadijuma ir jariskee un kur vel letak tu dabusi superzvaigzni sosezon.. pie tam, mavs gm un kiddam ir labas attiecibas ar kairiju, kas var palidzet, jauna liguma parakstishanaa.
nometiis kkam thj ligumu, tad nakamgad visas iespejas novakt diezgan dzilju sastavu

     [+] [-]

, 2023-02-07 15:20, pirms 2 gadiem
Kjenga2 rakstīja: kapeec, lai nestradatu? kipa bumbu nespes sadalit?
pie noteikuma, ja Kairijs nosledz jaunu ligumu un ja apvaaks viniem apkart normalu aizsardzibu, vini var parsteigt tuvako sezonu laikaa.
prataa naak Hjustonas variants ar Polu un Hardenu, bet Hjustonai bija teicama aizsardziba, daudzi kvalitativi wingi. Bet nu Kairiju liktu augstak par Polu un Luku augstak par Hardenu. Taa kaa potencials duetam, manuprat, milzigs.
Kā var Kairiju ielikt augstāk par CP3? CP3 HOU laikos joprojām bija elitārs aizsargs. Savukārt Kairijs aizsardzībā baigi nekapājas. Plus CP3 nevajadzēja tik daudz bumbu kā Kairijam.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-07 15:33, pirms 2 gadiem
16 kopā nospēlētas spēles diez in vai var saukt par strādāšanu. Uz lielas jautājumzīmes ir kāpēc Hārdens prasījās prom + kairijs lielu daļu nespēlēja ne jau aiz savainojumiem, bet vienkārši tāpēc, ka negribējās. Harisonam un Kidam ir labas atiecības ar Kairiju, bet ja Lukam nebūs labas atiecības ar viņu ko tad...domāju ka abu draudzībai ar Kairiju būs punkts. Pagaidām gan tā tikai tāda zīlēšana kafijas biezumos...laiks un Dalasas maka biezums rādīs, kas no tā visa sanāks...katrā ziņā interesanti

     [+] [-]

, 2023-02-07 15:49, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Kā var Kairiju ielikt augstāk par CP3? CP3 HOU laikos joprojām bija elitārs aizsargs. Savukārt Kairijs aizsardzībā baigi nekapājas. Plus CP3 nevajadzēja tik daudz bumbu kā Kairijam.
nu ja tu liec hjustonas cp3 augstak, tad nu ko es tev varu pateikt.. uzskatu, ka kairijs ir labaks kaa otraa opcija par cp3. btw, skatoties pedejos gados speles ar vina dalibu (protams, ne daudz), kaa arii lasijis no apskatniekiem, vinsh ir diezgan underrated aizsargs. nav slinkotaajs, kaa arii ir veikls kaajaas. vinsh ir neliels, jaa, bet sudigs defaa jau nu tochna nav.

     [+] [-]

, 2023-02-07 15:53, pirms 2 gadiem
Seawolf007 rakstīja: 16 kopā nospēlētas spēles diez in vai var saukt par strādāšanu. Uz lielas jautājumzīmes ir kāpēc Hārdens prasījās prom + kairijs lielu daļu nespēlēja ne jau aiz savainojumiem, bet vienkārši tāpēc, ka negribējās. Harisonam un Kidam ir labas atiecības ar Kairiju, bet ja Lukam nebūs labas atiecības ar viņu ko tad...domāju ka abu draudzībai ar Kairiju būs punkts. Pagaidām gan tā tikai tāda zīlēšana kafijas biezumos...laiks un Dalasas maka biezums rādīs, kas no tā visa sanāks...katrā ziņā interesanti
ar visam daudzajam traumam un Kairija likstaam, viniem tosezon bija labakais uzbrukums vesture. viens pats KD aizvilka Bucks lidz 7 spelem un OT. labako basketbolu radija, viennozimigi.
piekritu, jaa, bet nu sajaa gadijumaa ir jariskee, ja neparakstiis, tad no otras puses atbrivosies vairak lidzeklji citiem ligumiem. dinvidijam un dfs garaki ligumi paslaik

     [+] [-]

, 2023-02-07 19:35, pirms 2 gadiem
Būvējot komandu tikai ap Dončiču es komandai neredzu nākotni.
Bet piesaistot jau tāda kalibra spēlētājus kā Irvings un varbūt vēl kādu labu aizsardzības spēlētāju var būt labs pamats labai komandai. Bet protams ar nosacījumu kad visa pasaule Dalasā negriežas tikai ap Dončiču!

     [+] [-]

, 2023-02-07 20:23, pirms 2 gadiem
Kjenga2 rakstīja: nu ja tu liec hjustonas cp3 augstak, tad nu ko es tev varu pateikt.. uzskatu, ka kairijs ir labaks kaa otraa opcija par cp3. btw, skatoties pedejos gados speles ar vina dalibu (protams, ne daudz), kaa arii lasijis no apskatniekiem, vinsh ir diezgan underrated aizsargs. nav slinkotaajs, kaa arii ir veikls kaajaas. vinsh ir neliels, jaa, bet sudigs defaa jau nu tochna nav.
Nu viņš arī nav CP3, kas dominēja līgu ar asistiem un stīliem, vienlaicīgi pieļaujot vismazāk kļūdas. To AST:TO ratingu CP3 dominēja, ja nemaldos, 4 gadus pēc kārtas. Ja uzskati, ka DAL vajag skoreri vairāk kā asistētāju, tad vari teikt, ka Irvings ir labāks. Bet liekas viņiem vajag vairāk asisteri.

     [+] [-]

, 2023-02-08 03:47, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Nu sliktāk jau nepaliks.

Labākais mazo duo līgas vēsturē.
Neaizmirsti šim duo pievienot Rūjienas Lāzeri !

Tagad Dallasai būs līderu trio💪

Duetu Luka&Dāvis papildinājis Kairijs

Vienīgi varbūt Dāvis vairs nebūs Lukas favorīts piespēłu sańemšanā☹️

     [+] [-]

, 2023-02-08 03:55, pirms 2 gadiem
Seawolf007 rakstīja: laiks un Dalasas maka biezums rādīs, kas no tā visa sanāks...katrā ziņā interesanti
Kjubanam naudas daudz

Cik dzirdēts, tad arī Bertāns tēmē uz maksimālo jauno kontraktu👍