Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA vasaras līgas spēlē ''Heat'' pieveic ''Warriors'', Jovičam 25+9

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

NBA vasaras līgas spēlē ''Heat'' pieveic ''Warriors'', Jovičam 25+9
Nikola Jovičs. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Kalifornijas klasikā otrdienas vakarā pie panākuma tika Maiami ''Heat''. Klubs ar 94:70 sagrāva pašreizējās čempiones Goldensteitas ''Warriors'' jaunos spēlētājus.

• ''Heat'' panākumu kaldināja šī gada drafta 27. izvēle Nikola Jovičs no Serbijas. Viņš guva 25 punktus (1p. 2/2, 2p. 4/9, 3p. 5/7) un savāca deviņas atlēkušās bumbas.

• Maiami vasaras līgā pārstāv arī Kails Olmens, kurš 2020./2021. gada sezonā spēlēja ''VEF Rīga'' un bija tās līderis. Šajā mačā viņš guva piecus punktus (1p. 3/4, 2p. 1/5, 3p. 0/3), kurus papildināja ar desmit rezultatīvām piespēlēm, četrām atlēkušajām bumbām un pārtvertu bumbu.

• ''Warriors'' rindās visproduktīvākais šoreiz bija Gujs Santoss, kurš guva 12 punktus (1p. 3/3, 2p. 0/2, 3p. 3/4), atdeva piecas rezultatīvas piespēles un savāca vienu atlēkušo bumbu.

• Maiami spēli iesāka aktīvi, taču pirmajā ceturksnī spēja iekrāt vien piecu punktu pārsvaru. Veiksmīga otrā ceturtdaļa ļāva doties puslaika pārtraukumā jau ar +13.

• Otrā puslaika ievadā ''Warriors'' centās atgūties, taču tas izdevās vien minimāli. Noslēdzošajā ceturksnī ''Heat'' guva par 15 punktiem vairāk nekā Goldensteita un triumfēja ar +24, sagraujot pašreizējo čempioni.

• Goldensteitai šoreiz piekliboja precizitāte. Klubs realizēja vien 37.7% metienu no spēles, kamēr ''Heat'' precizitāte sasniedza 49.3%.

• Maiami basketbolisti darbojās arī krietni veiksmīgāk zem groziem. Komanda savāca 47 atlēkušās bumbas, kamēr Goldensteita vien 23. Maiami bija vispārīgi labāka un izcīnīja panākumu NBA vasaras līgas atklāšanas spēlē.

• Jaunie kareivji ir zaudējuši visas trīs līdz šim aizvadītās spēles, kamēr ''Heat'' tika pie savas pirmās uzvaras.

• Šonakt paredzētas vēl trīs citas cīņas. Kalifornijas klasikā Losandželosas ''Lakers'' tiksies ar Sakramento ''Kings''. Paralēli ar diviem mačiem tiks atklāta arī Saltleiksitijas vasaras līga, kurā Filadelfijas ''76ers''tiksies ar Memfisas ''Grizzlies'', bet Jūtas ''Jazz'' ar Oklahomsitijas ''Thunder''.

NBA vasaras līgas spēles naktī uz 6. jūliju

LaiksSpēleRezultāts
22:00Maiami ''Heat'' - Goldensteitas ''Warriors''94:70
00:30Losandželosas ''Lakers'' - Sakramento ''Kings''
2:00Filadelfijas ''76ers'' - Memfisas ''Grizzlies''
4:00Jūtas ''Jazz'' - Oklahomsitijas ''Thunder''

• Dalību NBA vasaras līgā šogad ņems arī latviešu uzbrucējs Rodions Kurucs, kurš NBA ir aizvadījis trīs pilnas sezonas, taču aizvadīto izlaidu komandu mazās intereses dēļ. Viņu būs iespēja redzēt Toronto ''Raptors'' kreklā. Vašingtonas ''Wizards'' pieteikumā tikmēr iekļauts Artūrs Žagars.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/summer-league/2022

     [+] [-]

, 2022-07-06 01:12, pirms 2 gadiem
Tikmēr Wizards vasaras līgas pieteikumā ir Aturs Žagars.

     [+] [-]

, 2022-07-06 10:18, pirms 2 gadiem
Jovics izskatas bus steals. Vienozimigi daritajs!