Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Lakers'' atlaidusi Vogelu, jo viņš nav spējis padarīt Vestbruku noderīgāku komandai

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Lakers'' atlaidusi Vogelu, jo viņš nav spējis padarīt Vestbruku noderīgāku komandai
Frenks Vogels kopā ar ''Lakers'' zvaigzni Lebronu Džeimsu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas ''Lakers'' galvenais treneris Frenks Vogels ticis atlaists no amata, jo nav spējis atrast veidu, kā padarīt Raselu Vestbruku noderīgu komandai, vēsta ''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija un ārzemju mediji.

''Galvenais iemesls kādēļ tika atlaists Vogels bija viņa izturēšanās pret Vestbruku. Viņš nespēja atrast veidu, kā padarīt basketbolistu produktīvāku un komandai noderīgāku. Bija sajūta, ka Vestbruka darbības laukumā bija Vogela nozīmēts eksperiments, kurš nedeva vēlamos rezultātus,'' sacīja Čaranija.

Vestbruks šosezon devās laukumā 78 mačos, izceļoties vidēji katrā no tiem ar 18.5 punktiem, 7.4 atlēkušajām bumbām, 7.1 rezultatīvu piespēli, pārtvertu bumbu un 0.3 bloķētiem metieniem. Tā bija 33 gadus vecā saspēles vadītāja individuāli sliktākā sezona pēdējo 12 gadu laikā.

''Fils Džeksons ir liels Vestbruka fans. Avoti liecina, ka viņš nav ieinteresēts kļūt par ''Lakers'' galveno treneri, taču viņa viedoklis ir būtisks, kad ir runa par Vestbruku, maiņas darījumiem un galvenā trenera amatu,'' turpināja apskatnieks.

Komanda dotajā brīdī ir galvenā trenera meklējumos. Kā galvenie pretendenti uz šo amatu, pagaidām, tiek uzskatīti vairāki citu komandu treneri. ''Lakers'' jautājusi atļauju aicināt uz pārrunām Toronto ''Raptors'' un Milvoki ''Bucks'' treneru asistentus - Eidrienu Grifinu un Darvinu Hamu. Starpsezonā gan kandidātu pulciņš var tapt vēl lielāks.

Losandželosas ''Lakers'' šosezon šokēja NBA pasauli, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Klubs 82 spēlēs tika vien pie 33 panākumiem, paliekot 11. vietā Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/report-fra...
https://en.as.com/nba/who-will-be-t...