Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Dairis Bertāns: "Spēlēt Vasaras līgā liekas grūtāk nekā NBA sezonā"

Dairis Bertāns: "Spēlēt Vasaras līgā liekas grūtāk nekā NBA sezonā"
Dairis Bertāns
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns „LMT Straumē” izteica savu viedokli par dalību Vasaras līgā Ziemeļamerikā, kā arī norādīja, ka vēlētos izmantot iespēju piedalīties tajā arī nākamajā vasarā.

Dairis Bertāns norādīja, ka NBA Vasaras līgā viņš līdz galam nepalika, jo kluba vadība bija skaidri un gaiši pateikusi, ka šosezon viņam līgumu piedāvāt nevarēs: „Tas bija forši, ka tā atklāti pateica, nevis ļāva neziņā spēlēt līdz Vasaras līgas beigām. Piedāvāja gan, ka, ja vēlos varu palikt līdz Vasaras līgas galam, taču man bija arī kāzas un izlases lietas tuvojās. Taču, ja nākamsezon būs iespēja atkal spēlēt Vasaras līgā, domāju, ka to izmantošu. Negribas palaist garām šādas iespējas, kad NBA ir tik tuvu.”

Vaicāts par Vasaras līgas līmeni un vai Bertāns pats sajutis, ka var spēlēt NBA, basketbolists atbildēja, ka vismaz viņiem licies, ka Vasaras līgā ir vēl grūtāk spēlēt nekā regulārajā sezonā: „Tur katrs sitās par sevi, arī tavi komandas biedri. No komandas parasti līgumu iegūst tikai viens, retos gadījumos divi vai vairāk, un tā iespēja ir tik maza, tādēļ katrs cenšas to izmantot. Gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, katrs tur sitās par visiem 100 procentiem. Cik nu man sanācis redzēt NBA regulārās sezonas spēles, tad liekas, ka tur tas viss nedaudz mierīgāk.”

„Visi saka, ka iekļūt NBA ir daudz grūtāk nekā noturēties,” sacīja Bertāns, „un tā grūtākā daļa man vēl joprojām priekšā. Nākamajā sezonā, ja būs iespējas, noteikti būšu atvērts arī citu klubu piedāvājumiem, ne tikai „Spurs”, taču no sava redzētā uzreiz liekas, ka Sanantonio ir čempionu klubs. Darbs un kluba pārstāvu attieksme, arī pret mani, mudināja tā domāt. Dalasā tā, piemēram, nebija, savukārt Bostonā jau nedaudz līdzīgi.”

Bertānam tika vaicāts arī par viņa sapņu zemi, taču ilgi atbilde nebija jāmeklē: „Es pavisam noteikti dzīvošu Latvijā. It sevišķi tagad tā liekas, kad spēlēju Bilbao, kur tik forši dzīvot. Taču kā nāk sezonas beigas, tā arvien vairāk gribās atpakaļ mājās, atpakaļ uz Latviju. Speciāli sākt spēlēt sliktāk, lai ātrāk noslēdzas sezonu, gan, protams, nedomāju, taču pagājušajā sezonā, kad jau februārī praktiski zaudējām izredzes par kaut ko pacīnīties bija grūtāk, un laiks vilkās ilgi.”

Dairis Bertāns kopā ar Latvijas izlasi pirmo pārbaudes spēli aizvadīs piektdien, kad pretim nāks Polijas izlase, bet svētdien paredzēta spēku izmēģināšana pret Slovēnijas izlasi. Izlases kandidātu sarakstā šobrīd ir 17 spēlētāji, bet treneris Ainars Bagatskis norādījis, ka pēc šīm divām pārbaudes spēlēm tiks veikta nākamā sastāva izsijāšana.

Izmantotie resursi:
straume.lmt.lv / Sports / Ceļā uz...
Latvijas Basketbola savienība


, 2015-08-05 13:16, pirms 9 gadiem
Šis čempis būs izšķirošs, ja labi nokapās, durvis būs plašāk vēl vaļā aiz Lielā Dīķa.
Slēpts komentārs: fkscd
, 2015-08-05 13:43, pirms 9 gadiem
cobham rakstīja: Šis čempis būs izšķirošs, ja labi nokapās, durvis būs plašāk vēl vaļā aiz Lielā Dīķa.
EČ nebūs tgas, kā dēļ varētu uzlabot/pasliktināt savas iespējas tikt NBA. Tur ir jābūt kaut kādam megamonstruālam sniegumam, lai tas palīzētu, turpretī slikti stati noteikti izredzes nepasliktinās.
, 2015-08-05 14:18, pirms 9 gadiem
Lai tik turpina spēlēt kā līdz šim,nākamgad izšauj vasaras līgā un tad kas zin,iespējas ir uz NBA.
Veiksmi.
, 2015-08-05 14:30, pirms 9 gadiem
fkscd rakstīja: Kāds dīķis?
Lai vispirms iemācās domāt basketbola laukumā, nevis skrien ar galvu sienā
Atlētismā amīšus nepārspēs, atliek gudrs basketbols
Viņš eč pazemoja Batumu. Čalis nevarēja ar to sadzīvot tāpēc prasija maiņu uz Šarloti, lai aizmirstu to visu!
, 2015-08-05 17:55, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Viņš eč pazemoja Batumu. Čalis nevarēja ar to sadzīvot tāpēc prasija maiņu uz Šarloti, lai aizmirstu to visu!
bet protams - batums atcerējās, ka pirms diviem gadiem viņu kaut kāds latvietis ir "pazemojis" un tādēļ šovasar, kad portlendā viss ir izjucis, palūdza maiņu.
Dežonte Marejs. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Eksperiments "Jangs un Marejs" noslēdzies: "Pelicans" iegūst vērtīgu papildinājumu

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noticis vēl viens maiņas darījums, kā rezultātā Ņūorleānas "Pelicans" ieguvusi Dežonte Mareju no Atlantas "Hawks".
Kenijs Atkinsons (no kreisās). Foto: AP/Scanpix

''Cavaliers'' uz pieciem gadiem trenera amatā nolīgst Atkinsonu

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas ''Cavaliers'' nākamo treneri oficiāli kļuvis Kevins Atkinsons, ar kuru noslēgts līgums uz pieciem gadiem.
Tims Hārdevejs. Foto: AP/Scanpix
7

Toronto dod naudīgu līgumu Kviklijam, Dalasa aizmaina Hārdeveju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) turpinās jaunu līgumu slēgšana un maiņu darījumi. Toronto ''Raptors'' uz pieciem gadiem būs noturējusi Imanuelu Kvikliju, kurš šajā periodā pelnīs 175 miljonus dolāru. Tikmēr Dalasas ''Mavericks'' uz Detroitas ''Pistons'' aizmainījusi Timu Hārdeveju, pretī iegūstot Kventinu Graimsu.