Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džefersons iekarst un NBA spēlētāju vēlmi saīsināt sezonu sauc par absurdu

Emils Ozerinskis

Džefersons iekarst un NBA spēlētāju vēlmi saīsināt sezonu sauc par absurdu
Ričards Džefersons Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Bijušais NBA basketbolists Ričards Džefersons, kurš šobrīd strādā par analītiķi Ziemeļamerikas sporta mediju gigantā ESPN, asi izteicies pret ideju saīsināt NBA sezonu.

Nacionālās basketbola asociācijas komisārs Edams Silvers publiski izteicies, ka NBA izskatītu iespēju saīsināt līgas sezonu no 82 regulārās sezonas spēlēm uz kādu mazāku skaitu, ja tas dotu iespēju samazināt spēlētāju traumu risku un ļautu līgas zvaigznēm atrasties laukumā, nevis tā malā dziedējot savainojumus.

Tikmēr 17 sezonas līgā spēlējušais Ričards Džefersons kritiski izteicies par iespējamo sezonas saīsināšanu: "Tas ir absurds! Tagad ir pieejamas tehnoloģijas, lai sagatavotos spēlēm. Agrāk spēlētājiem bija jālido uz spēlēm ar komerciālajām lidmašīnām. Vairs nav jāspēlē divas dienas pēc kārtas. Zvaigžņu spēles brīvdienas ir veselu nedēļu, nevis trīs ar pusi dienas... Tagad visām komandām ir pat miega speciālisti. Ir papildus treneri, kad es spēlēju mums bija divi fiziskās sagatavotības treneri uz visu komandu. Tagad līdz pat brauc masieri. Cik ilgi mums vēl būs jāauklējas ar spēlētājiem? Tur nav nekāda loģika."

"Profesionālais sports nav veselīgs priekš cilvēka ķermeņa. Tas atšķir tos cilvēkus, kas spēj to izdarīt no tiem, kas to nav spējīgi. Lai gan mēs gribam labāko produktu uz laukuma, tomēr daļa no izcilības ir arī ilgtspējība. Tas ir tas, kas Maiklu Džordanu, Karīmu Abduldžabāru un Lebronu Džeimsu padara īpašus. Mēs runājam par viņu izcilību ilgā laika periodā," uzsfēra Džefersons, kurš 2016. gadā kļuva par NBA čempionu.

"Uzskatu, ka tas ir joks. Viņiem nekad nevajadzētu saīsināt sezonu. Neiebilstu pret pussezonas turnīru, par to var domāt. Šī ir augstākās pakāpes auklēšanās ar spēlētājiem, lai pārliecinātos, ka viņiem viss ir kārtībā. Tam visam pa virsu viņi tā pat ņem atpūtas dienas un nespēlē visas spēles. Kā vēl var pieļaut ka viņi atpūšas un tad vēl saīsināt sezonu līdz sešdesmit vai septiņdesmit spēlēm. Galu beigās viņi tā pat izlaidīs spēles," iekarsa Džefersons.

"Viņi saņem visu šo milzu naudu. Komandu īpašniekiem ir jādara kaut kas. Saīsinot sezonu tiks sačakarēti rekordi un statistika. Jūs sačakarēsiet mūsu basketbolu! Tādēļ, ka mūsdienu spēlētāji nevar ar to tikt galē, es nevaru to izturēt," dusmas centās valdīt bijušais basketbolists.

Ričards Džefersons NBA pavadījis 17 sezonas, pārstāvot Ņūdžersijas "Nets", Milvoki "Bucks", Sanantonio "Spurs", Goldensteitas "Warriors", Jūtas "Jazz", Dalasas "Mavericks", Klīvlendas "Cavaliers" un Denveras "Nuggets". Džefersons četras reizes aizcīnījies līdz NBA finālam, vienīgo titulu izcīnot kopā ar Lebronu Džeimsu Klīvlendā.

Izmantotie resursi:
https://www.foxnews.com/sports/rich...

  +3 [+] [-]

, 2022-06-05 20:12, pirms 2 gadiem
Taisnība jau ir. Jaunākā paaudze nereti grib strādāt mazāk, bet saņemt vairāk. Pieraduši dzīvot kā nieres taukos. Ne nu visi, protams, bet diezgan liela daļa.

     [+] [-]

, 2022-06-05 20:42, pirms 2 gadiem
Taisnība jau viņam ir,bet ir daudz bet
Es domāju tādam vidējam fanam tās 82 spēles sezonā ir pilnīgi pie kājas.
Nemaz nejustu 70 spēles vai 82 utt.
Nav back to back? Ko Ričš pīpē. Šogad kalendārs bija maigi sakot katastrofa. Pilnīgā randomā 3 spēles 4 dienās. Tad komandām vnk trīs starpā brīvas dienas bez visiem lielajiem izbraukumiem.

Varēja jau arī pielikt Silvera teikto. Tas ar nolaida luni pasakot,ka 70 spēles nesamazināja traumu skaitu. Aizmirsa gan piebilst,ka tās 70 spēles bija iebāztas četros mēnešos.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-05 21:05, pirms 2 gadiem
Vot vot grib strādāt mazāk un saņemt vairāk šis ir precīzi pateikts!!!

  +1 [+] [-]

, 2022-06-05 21:05, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Taisnība jau viņam ir,bet ir daudz bet
Es domāju tādam vidējam fanam tās 82 spēles sezonā ir pilnīgi pie kājas.
Nemaz nejustu 70 spēles vai 82 utt.
Nav back to back? Ko Ričš pīpē. Šogad kalendārs bija maigi sakot katastrofa. Pilnīgā randomā 3 spēles 4 dienās. Tad komandām vnk trīs starpā brīvas dienas bez visiem lielajiem izbraukumiem.

Varēja jau arī pielikt Silvera teikto. Tas ar nolaida luni pasakot,ka 70 spēles nesamazināja traumu skaitu. Aizmirsa gan piebilst,ka tās 70 spēles bija iebāztas četros mēnešos.
Atkarībā no tā kā izveido jauno kalendāru. Ja tas mazina home games, tad, tomēr, justu, jo īpaši tiešām kvēlie fani ar abikiem utt. Tāds vidējais fans, kam aiziet uz basi/hoķi ir tikai tusiņš vai pakazuha, protams nejutīs. Bet vissvarīgākais starp visu labo un slikto ko Džefs pateica ir tas, ka pārāk jau ļauj zvaigznēm kāpt uz galvas. Ja būtu kā senāk, kad ar super retiem izņēmumiem nevienu neatpūtināja, tad tagad, kad godīgi pasaka - b2b tas un tas nespēlēs, regulāri pasaudzē, kad ir nogurums, mini traumas utt - samazināt uz mazāk spēlēm būtu atzīt spēlētāju taisnību tur kur viņiem tādas nav, tādējādi rokot sev kapu uz nākamajiem precedentiem.
Un pareizi Džefs saka par medicīnu, fizisko, treneru staffu utt. Lai neraud NBA miljonāri un salīdzina sevi ar tiem pašiem NHL večiem, kur lielākās zvaigznes pelna tik cik nba viduvējības un spēlē tikpat mačus sezonā, toties ar krietni lielāku fizisko cīņu, intensitāti un traumu risku.

     [+] [-]

, 2022-06-05 22:05, pirms 2 gadiem
Komandā ir 15+2 spēlētāji. Kam tad viņi visi vajadzīgi-lai tak izspēlējās visi. Zvaigznes gudrie trenneri regulārajā sezonā pietaupa. Pops piemēram. Galvenie spēlētāji regulārajā spēlē salīdzinoši maz. Ar izcilu stulbumu šosezon izcēlās Suns organizācija liekot savai vecajai zvaigznei Polam segulārajā spēlēt 40 min. 2.kārtā salūza kā veca sēta. Un ko viņiem deva tā 1.vieta regulārajā. Pulveris izšauts un sezona skaitās izgāšanās. Un bija vēl 3 normāli saspēlnieki komandā. Nu kam tad viņi visi vajadzīgi būtu. Jāmāk izmantot normāli viss sastāvs.

     [+] [-]

, 2022-06-06 00:13, pirms 2 gadiem
To saka čuvaks, kurš šo visu izbaudījis uz savas ādas. Mums tur nav nekāda saprašana. Bet pēc idejas, es piekrītu viņam uz 1000%.

     [+] [-]

, 2022-06-06 01:52, pirms 2 gadiem
interesanti viedoklji,