Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lenards pēc 45 punktu performances: ''Es negribēju braukt mājās''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lenards pēc 45 punktu performances: ''Es negribēju braukt mājās''
Kavai Lenards. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas ''Clippers'' līderis Kavai Lenards, kura 45 punkti sekmēja uzvaru Rietumu konferences pirmās kārtas sestajā mačā ar 104:97 pār Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks'', atklāja, ka uzbrukumā uzķēris ritmu, kas ļāvis atraisīties un aizvadīt rezultatīvāko spēli sērijā.

Naktī uz sestdienu Losandželosas ''Clippers'' paglābās no izstāšanās no cīņas par NBA titulu, izbraukumā Rietumu konferences pirmās kārtas sestajā spēlē ar 104:97 pārspējot Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas ''Mavericks''. Pirmo reizi NBA izslēgšanas spēļu vēsturē pirmajās sešās spēlēs komandas uzvarējušas izbraukumā. Sērijas izšķirošā septītā spēle svētdien Losandželosā plkst. 22:30 pēc Latvijas laika.

Neapturams sestajā spēlē bija ''Clippers'' līderis Kavai Lenards, kurš guva 45 punktus (2p. 13/16, 3p. 5/9, 1p. 4/4). ''Uz spēli nācu ar domu par aizsardzību. Centos dalīties ar bumbu ar komandas biedriem. Vēlāk realizēju pāris metienus un uzķēru ritmu uzbrukumā. Tajā brīdī kļuvu agresīvs, jo negribēju braukt mājās. Komandas biedri mani atrada, varēju izmest brīvus metienus. Komanda man uzticējās,'' par savu lielisko sniegumu, pirmo reizi sērijā izmetot 25 metienus mača laikā, izteicās Lenards.

Aizsardzībā bieži Kavai Lenards spēlēja pret ''Mavericks'' uzbrukuma līderi Luku Dončiču. Lenards uzskata, ka svarīgākais ir nedot Dončičam izpildīt brīvus metienus: ''Viņš ir dominējošs spēlētājs. Viss, ko vari pret viņu darīt, ir neļaut izpildīt brīvus metienus. Tāpat Luka prot iemest grūtus metienus un izkārtot sev pozīcijas. Viņš ir lielisks spēlētājs.''

''Mums ir vienkārši jāuzvar. Uz to arī koncentrējamies. Ir jāizdara viss, lai uzvarētu, ja nevēlamies braukt mājās,'' par to, kas jādara izšķirošajā spēlē, pirmo reizi sērijā nosargājot mājas zāles priekšrocības, atklāja ''Clippers'' līderis.

     [+] [-]

, 2021-06-05 15:33, pirms 3 gadiem
Ja jau negribēja braukt mājās, tad kur viņaprāt notiks nākošā spēle, Staicelē? 😂