Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN apskatnieks: "Thunder" piedāvā Porziņģim "izvēles solījumu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ESPN apskatnieks: "Thunder" piedāvā Porziņģim "izvēles solījumu"
Kristaps Porziņģis
Foto: baloncestosevilla.com

NBA klubs "Oklahoma City Thunder" ir apsolījis Kristapam Porziņģim izvēli drafta pirmajā kārtā, trešdien, 4. jūnijā, pavēstīja ESPN apskatnieks Čads Fords. Jauno spēlētāju atlases ceremonija notiks 26. jūnijā Ņujorkā.

Kā raksta Fords, “Thunder” sola Porziņģi izvēlēties ar 21. numuru pirmajā kārtā, piedāvājot liepājniekam tā saucamo “izvēles solījumu” (draft promise). Klubs plāno tādā veidā samazināt varbūtību, ka viņu noskatīto spēlētāju ātrāk aizrunātu kāda cita komanda.

Oklahomsitijas rīcībā drafta pirmajā kārtā ir 21. un 29. numurs. Fords pieļauj, ka “Thunder” Porziņģi redz kā savu pirmo izvēli, ņemot vērā, ka jūnija otrajā pusē viņš vairs nebūs pieejams pat kā 21. numurs.

ESPN apskatnieks uzskata, ka Porziņģis ir 18. labākais kandidāts 2014. gada draftā, turklāt nākamajās trīs nedēļās var pakāpties uz 12. pozīciju. Jāatgādina, ka jauno spēlētāju atlases ceremonijā var piedalīties 1992. gadā dzimuši un jaunāki spēlētāji, savukārt “Cajasol” spēka uzbrucējs ir dzimis 1995. gadā.

Gadījumā, ja Porziņģis tiešām ir saņēmis “Thunder” solījumu, visticamāk, viņš piedalīsies tikai Oklahomsitijas treniņos. “Izvēles solījums” negarantē, ka komanda draftēs noskatīto spēlētāju. Klubi jau agrāk ir mainījuši savas domas brīdī, kad radusies iespēja iegūt vēl pievilcīgāku basketbolistu.

Ņemot vērā, ka ārzemnieki draftam var pieteikties trīsreiz, Porziņģis līdz 16. jūnijam var savu kandidatūru atsaukt.

Izmantotie resursi:
ESPN NBA Mock Draft - ESPN

1 2 41 komentārs

  +4 [+] [-]

, 2014-06-05 08:21, pirms 10 gadiem
Tas tik būtu kaut kas :O beidzot būtu iemesls atbalstīt Thunder

  +8 [+] [-]

, 2014-06-05 08:23, pirms 10 gadiem
Es domāju kad nevajadzētu viņam piekrist, jo viņam ir gaidāma labāka vieta pa 21!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-06-05 08:24, pirms 10 gadiem
Kas tas veel par sviestainu solījumu? Beigās vēl nepaņems un ko tad? Domāju ka jāatsak!Turklāt viņam spīd pat krietni augstāks nr draftā!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-05 08:34, pirms 10 gadiem
Nu nē, tikai ne Thunder

  +5 [+] [-]

, 2014-06-05 08:44, pirms 10 gadiem
Kāpēc ne Thunder? Cavaliers, vai Sacramento labāk?

Gribētu, lai tiek komandā kopā ar monstriem un nākošgad varbūt jau rotācijas spēlētājs..
Protams, jautājums, kādi spēlētāji tajā Thunder paliks pēc pāris gadiem.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-05 08:56, pirms 10 gadiem
Līdz Porziņģa ierašanās brīdim spēlēt thunder jau būs pazaudējuši durantu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-06-05 09:02, pirms 10 gadiem
Nevar uz to paļauties- ja nemaldos,kad gaja runa par Bertanu toreiz ari tika runats, ka ir solijumi no komandam,kas ņems viņu 1.kārtā un nekā. Labāk jau būtu šogad atteikties, un nākamgad droši iesoļot drafta top 15.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-06-05 09:13, pirms 10 gadiem
jaaniits rakstīja: Kas tas veel par sviestainu solījumu? Beigās vēl nepaņems un ko tad? Domāju ka jāatsak!Turklāt viņam spīd pat krietni augstāks nr draftā!
un kāda jēga tikt draftētam kaut kādā lejagala komandā, lai tik augstāks draft nr? tas ir izdevīgi tikai supertalantiem, kuri arī bez papildus palīdzības no speciālistiem spēj attīstīties. bet kristaps vēl ir tikai kristāls, kuru jānoslīpē un tādiem tikai pie spicajām komandām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-05 09:16, pirms 10 gadiem
Pārklausījies pārgudro Rasas kungu Tipa lejasgalas komandām nav lielisku speciālistu...
tommy90 rakstīja: un kāda jēga tikt draftētam kaut kādā lejagala komandā, lai tik augstāks draft nr? tas ir izdevīgi tikai supertalantiem, kuri arī bez papildus palīdzības no speciālistiem spēj attīstīties. bet kristaps vēl ir tikai kristāls, kuru jānoslīpē un tādiem tikai pie spicajām komandām.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-05 09:24, pirms 10 gadiem
marisbaigais rakstīja: Es domāju kad nevajadzētu viņam piekrist, jo viņam ir gaidāma labāka vieta pa 21!!!
Galvenais jau nav numurs (pieņemot, ka tiec draftēts pirmajā raundā), bet komanda kurā tiec un kādi ir šīs komandas plāni uz nākamajām sezonām, draftēto spēlētāju. Kāds treneris, kāda stila basketu spēlē, cik daudz attīsta jaunos utt. Cavs Benetu paņēma un kas iznāca? Ne jau viņš nekam nederīgs, bet tur citas problēmas (komandas biedri, taktikas, trenneris, mikroklimats utt.), kas visticamāk paliek aiz kadra.

Piemēram, Bertānam lai gan tikai zems otrā raunda numurs, tomēr spurs varētu būt viņam ļoti laba izvēle, jo komanda zināma, kā draftēto spēlētāju attīstītāja, to skaitā arī otrā raunda draftēto. Komanda, kas rūpīgi izvēlās arī zemus drafta pickus un cenšas izspiest maksimumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-06-05 09:33, pirms 10 gadiem
Pilnīgi piekrītu fric - galvenais ir kāda ir komanda ne numurs. Bet jebkura gadijuma vel kads gads vai divi Spānijā būtu ļoti svētīgi!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 09:37, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Benets nav tas labākais piemērs, jo pats spēlētājs arī ir pie vainas
Ej tu sazin kā tur ir... Par cavs mikroklimatu jau visādas baumas klīst, ka nekas labs tur nav.

Mana doma bija par to, ka viņu nodraftēja kā pirmo, bet sezona zemē nomesta. Liela iespējamība, ka ar zemāku picku citā komandā būtu bijusi krietni produktīvāka sezona. Nesaku, ka viņam vajadzēja spēlēt kā allstar, bet nu jebkāds sniegums būtu bijis labāks par esošo.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 09:42, pirms 10 gadiem
pie pareizas pieejas, viņš jau Durantam līdzīgs būs. Garš, ātrs, ar metienu.

  -3 [+] [-]

, 2014-06-05 09:43, pirms 10 gadiem
Vēl jau ir leita, ka Porziņģis ir tiešām dārgakmens, bet kuru nevarēs izmantot nākamajās 2 sezonās. Tāpēc drošvien klubi negrib iztērēt uz viņu 1. piku.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 09:47, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Pārklausījies pārgudro Rasas kungu Tipa lejasgalas komandām nav lielisku speciālistu...
Rasa runāja diezgan sakarīgi! Visi te tik skatās uz augstāku drafta numuru, bet jāskatās kāda no tā jēga. Labi sākumā lielāka nauda, tiks vairāk spēlēt, iespējams. Bet ja čalim ir iekšā viņš parādīs sevi arī spēcīgā komandā un uzreiz kapās labā komandā, un pēc tam arī dabūs to naudu.

Visās komandās ir labi speciālisti un ar visiem jaunajiem strādā, bet katram jāskatās kas viņam piemērotāks. Thunder vajag garo spēlētāju un tā būtu Porziņģim iespēja.

Tā pati Warriors, cik viņi ir attīstījuši savus draftētos spēlētājus, pēdējos gados??? Curry un Ellis ir vienīgie, kuri ir sasnieguši kaut kādu līmeni. Iegrābās ar Biedriņu, Udo, Ezili, nu vēl Barnes, bet tam jau redz ar īsti nedod spēlēt.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-05 10:29, pirms 10 gadiem
tas ir labi, ka Tu man pastāsti to, kas visiem tāpat ir labi zināms. Mana replika bija par viņa komentu, kurā bija teikts, ka labāk iekļūt top komandās, jo tur esot labākie speciālisti.

  +2 [+] [-]

, 2014-06-05 10:42, pirms 10 gadiem
Kristapam šobrīd ir daudz opcijas- iet uz draftu, vienoties ar kādu komandu, šogad atteikties utt. Taču ņemot vērā citu pieredzi, tā nav loterija, bet liels karjeras krustpunkts pēc kura Kristapam ar šo komandu būs jāsaista liela karjeras daļa.
Tāpēc, viņam kopā ar aģentu un palīgiem ir jāpaveic "mājasdarbs", jāiepazīstas ar komandām, jārunā ar komandu menedžeriem un treneriem, jāiepazīst vide. Un tad jāpieņem lēmums, kurā komandā arī viņš pats grib spēlēt un ko šī komanda no viņa sagaida un var dot pretī. Un kādas iespējas šai komandai ir šajā vai nākamajā draftā tikt pie Kristapa.
Tā kā visas šīs runas ir pāragras, pirms Kristaps nebūs iepazinis situāciju. Laika ir maz, tāpēc es pa 90% esmu pārliecināts, ka Kristaps šogad neies uz draftu.
Slēpts komentārs: Ambrē

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 11:21, pirms 10 gadiem
marisbaigais rakstīja: Es domāju kad nevajadzētu viņam piekrist, jo viņam ir gaidāma labāka vieta pa 21!!!
vinjam tur nav nekadas izveles, ja so teiksim ar 10 numuru drafta panem kads cits, tad vins tur tapat neko nevar pateikt... viss ir Thunder jakarto aizkulises, lai nodrosinatu izveli.
Vinam sis ir vnk iedrosinajums jau sogad pieteikties draftam.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-05 11:31, pirms 10 gadiem
Ambrē rakstīja: Ar Thunder ir viens liels, BET!!!
K.Durant ir tās pašas pozīcijas spēlētājs kāds ir Porziņģis - un tas nav tas pats spožākais variants!!!
Vairāk izskatās, ka Thunder meklē K.Durant ļoti labu aizstājēju kamēr viņu komandas līderis atpūšas ik pa laikam uz soliņa, bet izkonkurēt Durant no starta piecinieka būs ļoti grūti!!!
Izkonkurēt Durantu? Jābūt kaut cik reālam tak
Principā Porziņģim piedāvā vietu aiz Duranta, tas nozīmē ka kādas 10-15 min maksimums dabūtu spēlēt, bet zinot to, ka Porziņģis nākošgad nespēlēs NBA, nevar vēl zināt kāds būs thunder kad Porziņģis tur ieradīsies, iespējamība ir, ja Durants iet prom gredzena medībās, tad ši komanda atkal tankosies un būs lejasgalā, kas Porziņģim dotu daudz minūšu.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 11:38, pirms 10 gadiem
lasu un smejos. Kāpēc OKC mainīt prom KD, vai arī, lai viņš ietu? Par kādu pārbūvi runājat vispār?

Durantam 25 gadi, Vestbrukam 25, Ibakam 24. Lambs aug, Adams aug. žēl, ka neizdevās Hardenu noturēt, bet joprojām, visi līderi ir jauni, plus ir vē; Butlers no soliņs, Sefolosha. Vajag kādu labu garo dabūt klāt, un fināls ir reālāks, nekā jebkad

  +3 [+] [-]

, 2014-06-05 11:41, pirms 10 gadiem
Ambrē rakstīja: Ar Thunder ir viens liels, BET!!!
K.Durant ir tās pašas pozīcijas spēlētājs kāds ir Porziņģis - un tas nav tas pats spožākais variants!!!
Vairāk izskatās, ka Thunder meklē K.Durant ļoti labu aizstājēju kamēr viņu komandas līderis atpūšas ik pa laikam uz soliņa, bet izkonkurēt Durant no starta piecinieka būs ļoti grūti!!!
Durants ir izteikts SF, Porzinģis ir PF/C
Tu nes pilnīgāko bullshitu vecīt, kāds izkonkurēt Durantu?

     [+] [-]

, 2014-06-05 11:46, pirms 10 gadiem
Ambrē rakstīja: Ar Thunder ir viens liels, BET!!!
K.Durant ir tās pašas pozīcijas spēlētājs kāds ir Porziņģis - un tas nav tas pats spožākais variants!!!
Vairāk izskatās, ka Thunder meklē K.Durant ļoti labu aizstājēju kamēr viņu komandas līderis atpūšas ik pa laikam uz soliņa, bet izkonkurēt Durant no starta piecinieka būs ļoti grūti!!!
Durants vienas pozīcijas spēlētājs ar Porziņģi? Gadījumā portālus neesi sajaucis? Durants ir 3.nr, lai arī,protams, kā gandrīz visi superstāri var spēlēt vairākās arī pa 4.nr kur spēlē Porziņģis! Ja vēl par Ibaku runātu varētu piekrist..

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 11:53, pirms 10 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Beidzot mums kāds būs NBA, no jaunajiem.
Es domāju,ka Bertānam tā diena arī nav aiz kalniem.

  -3 [+] [-]

, 2014-06-05 12:19, pirms 10 gadiem
Kristapam ieteiktu atsaukt beigas savu kandidaturu un visu likt uz nakamo gadu. 15. gada drafta vins bus padsmitais kandidats, ja ne top 10. Motejunas ari nodrafteja ar 20 nr. un tagad nezina, ka tikt no vina vala.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-05 12:32, pirms 10 gadiem
Riktīgi sasmējos, lasot, ka Durants vienā pozīcijā ar Porziņģi

Atliek uzmest aci Cajasol un Thunder spēļu fragmentiem,
lai saprastu, ka tādas lietas nav.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 12:34, pirms 10 gadiem
Vel jau nav bijis Adidas Eurocamp, tapec interesants pagrieziens!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-05 14:01, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: muļķības, NBA lejas gala komandām arī ir labi speciālisti un pie tām viņām vieglāk minūtes dabūt
Ja viņiem ir tik labi spečuki, tad ko viņi visu laiku vazājas pa lejasgalu, neskatoties uz to, ka visu laiku viņiem ir drafta augstie piki?

  -2 [+] [-]

, 2014-06-05 14:54, pirms 10 gadiem
KobeB24 rakstīja: Rasa runāja diezgan sakarīgi! Visi te tik skatās uz augstāku drafta numuru, bet jāskatās kāda no tā jēga. Labi sākumā lielāka nauda, tiks vairāk spēlēt, iespējams. Bet ja čalim ir iekšā viņš parādīs sevi arī spēcīgā komandā un uzreiz kapās labā komandā, un pēc tam arī dabūs to naudu.

Visās komandās ir labi speciālisti un ar visiem jaunajiem strādā, bet katram jāskatās kas viņam piemērotāks. Thunder vajag garo spēlētāju un tā būtu Porziņģim iespēja.

Tā pati Warriors, cik viņi ir attīstījuši savus draftētos spēlētājus, pēdējos gados??? Curry un Ellis ir vienīgie, kuri ir sasnieguši kaut kādu līmeni. Iegrābās ar Biedriņu, Udo, Ezili, nu vēl Barnes, bet tam jau redz ar īsti nedod spēlēt.
Vispaar GSW maak atiistiit labus speeleetaajus. Barns nav slikts vinjam priekshaa tikai Igudala un Tomsons arii nav suudiigs. Nu Biedrins ir visslabaakais, ko GSW nodrafteejushi, jo vinjam vismaz 2 sezonas bija stabils DD. GSW ir pat zvaigznes drafteejushi un shii tradiicija turpinaasies domaaju. Karters, Džeimisons, Webers, Arenass.

  -2 [+] [-]

, 2014-06-05 14:59, pirms 10 gadiem
īstaa vieta Porzinjgjim buutu Lakers. Gazols vinju apmaaciitu un Kobe iemaaciitu uzvareetaaja psihologjiju. Celtics buutu labs variants Rondo sabarotu ar alley op.
1 2 41 komentārs