Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Nelsons - ''Magic'' pluss vai mīnuss

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viedoklis: Nelsons - ''Magic'' pluss vai mīnuss
Džamīrs Nelsons
Foto: AFP

Šonakt tika aizvadīta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmā finālspēle, kurā vietējie Losandželosas ''Lakers'' ar 100:75 pieveica Orlando ''Magic''. ''Magic'' sastāvā pēc četru mēnešu dīkstāves atgriezās saspēles vadītājs Džamīrs Nelsons. Tomēr šī viņa atgriešanās izraisījusi neapmierinātību līdzšinējā starta saspēles vadītājā Reiferā Alstonā.

Jau ziņojām, ka šonakt NBA pirmajā finālspēlē Losandželosā vietējais ''Lakers'' ar 100:75 uzvarēja Austrumu konferences specīgāko klubu Orlando ''Magic''. ''Magic'' saspēles vadītājs Džamīrs Nelsons laukumā pavadīja nepilnas 24 minūtes, to laikā gūstot sešus punktus.

It kā nekas īpašs, jo šie rādītāji ne tuvu nav augstākie komandā, taču tikai retais dažas nedēļas atpakaļ spēja iedomāties, ka Nelsons šosezon aizvadīs kaut maču. 3. februāra mačā pret Dalasas ''Mavericks'' Nelsons pārtvēra bumbu, taču ''Mavericks'' centra spēlētājs Eriks Dampjērs asi pārkāpa noteikumus, savainojot ''Magic'' saspēles vadītāja labo plecu. Pēc spēles Orlando komandas pārstāvji sacīja, ka par Nelsona traumas nopietnību ziņu nav, taču jau pēc dažām dienām tika izplatīta informācija, ka saspēles vadītājam sezona beigusies. Tādēļ ''Magic'' ķērās pie rezerves plāna, proti, tika iemainīts Reifers Alstons - pietiekami pieredzējis saspēles vadītājs [Alstonam tobrīd bija 32 gadi - aut.], kurš var kļūt par komandas līderi. Protams, ja komandā ir tāds spēlētājs kā Dvaits Hovards, tad diez vai būs nepieciešams cits līderis, tomēr ar Alstona palīdzību komanda ir tur, kur tā ir - NBA finālsērijā, aizvadījusi tikai vienu spēli. Tomēr jau aizvakar izskanēja runas, ka Nelsons varētu palīdzēt komandai. ''Jūtos pietiekami labi, lai palīdzētu savai komandai, tomēr vēl neesam pieņēmuši galīgo lēmumu. Taču ticu, ka šosezon vēl spēlēšu!'' tā pats Nelsons. Satraukts par iespējamo Nelsona atgriešanos bija arī ''Lakers'' līderis Kobe Braients: ''Viņiem būs par vienu punktu guvēju vairāk. Viņiem tādu jau ir pietiekami daudz, bet būs vēl viens...'' Savukārt ''Magic'' galvenais treneris Stens van Gandijs atzina, ka ar Nelsonu viss ir kārtībā, tomēr pagaidām lēmums nav pieņemts.

Nelsons spēlē iesaistījās jau no otrās ceturtdaļas pirmajām sekundēm. Kad nebija aizvadīta pat minūte, Nelsons ar rezultatīvu piespēli pie punktiem palīdzēja tikt poļu centram Marcinam Gortratam. Arī nākamie ''Magic'' punkti tika gūti pēc Nelsona rezultatīvās piespēles. Tomēr viņš nebūt nevēlējās apstāties, nākamajā uzbrukumā divus punktus gūstot pats un palielinot ''Magic'' pārsvaru. Ceturtdaļas beigās gan pats Nelsons guva divus punktus, gan asistēja Mikaelam Pjetrusam. Tomēr bija arī kāda tumšā puse - Braients bloķēja viņa tālmetienu. Trešo ceturtdaļu iesāka Alstons un tas uzreiz atspoguļojās uz tablo - ''Lakers'' palielināja savu pārsvaru, bet, kad trešajā ceturtdaļā bija jāspēlē vien četras minūtes, Nelsons atkal nomainīja Alstonu. Tiesa, viņš ne ar ko īpašu neizcēlās, tomēr iesāka arī ceturto ceturtdaļu, tajā gūstot pirmos viesu punktus. Nedaudz vēlāk Nelsons atkal tika nomainīts un notika jau novērota parādība - ''Lakers'' atkal sāka palielināt pārsvaru... Varbūt vaina meklējama tai faktā, ka šī Alstonam bija viena no sezonas neveiksmīgākajām spēlēm? Arī Nelsons nenospēlēja ideāli, par ko liecina viena pieļautā kļūda, taču arī Alstons pieļāva vienu kļūdu. Bet. Alstons spēles gaitā izdarīja tikai vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Nelsons partneriem rezultatīvi asistēja četras reizes. Pēc četru mēnešu dīkstāves...

''Tas ir liels risks,'' pēc Nelsona atgriešanās laukumā izteicās ''Magic'' uzbrucējs Rašards Luiss. ''Un tieši tādēļ viņš netika iekļauts starta pieciniekā. Esmu pārliecināts - ja viņš spēlētu briesmīgi, tad treneris viņu nekavējoties nosēdinātu uz soliņa un nemaz necenstos laist atpakaļ laukumā. Taču viņš joprojām ir lielisks saspēles vadītājs un viņam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Domāju, ka viņš ir ieradies pareizajā laikā, jo Džamīrs izdarīja vairākas teicamas piespēles, kas ļāva mums gūt vieglus punktus.'' Savukārt Alstons uzsvēra, ka būs grūti pierast pie soliņa deldēšanas: ''Tas ir grūti. Vienu mirkli tev viss padodas, tu spēlē. Bet tad treneris izlemj tevi nosēdināt uz soliņa. Tu pazaudē ritmu un vari to vairs neatgūt. Ir grūti ieiet spēlē, ja esi pieradis spēlēt pastāvīgi, bet tagad tiec raustīts šurp un turp!'' ''Otrajā ceturtdaļā viņš spēlēja labi. Esmu priecīgs. Viņš veidoja labas izspēles, izpildīja savus ierastos gājienus,'' apmierināts ar Nelsona atgriešanos bija ''Magic'' galvenais treneris van Gandijs. ''Toties par otro puslaiku man nav ko teikt... Viņš izveidoja vienu labu izspēli, pārāk daudz aizrāvās ar indviduālām izspēlēm.'' ''Es jutos labi. Ir labi atgriezties ierastajā vidē. Uzskatu, ka izdarīju vairākas labas lietas un vairākas sliktas. Bet vienmēr saku - var labāk un turpmākajās dienās mums jāpilnveido sava spēle,'' pēc spēles pastāstīja pats Nelsons.

Pēc Alstona izteikumiem sāk šķist, ka viņš sāk kļūt neapmierināts ar savu lomu komandā. Taču jāatzīst viens - Nelsons ir, bija un būs šīs komandas pirmais saspēles vadītājs. Un pats Alstons šonakt ne tuvu neparādīja savu labāko spēli, neceļot savas akcijas. Tiesa, ''Magic'' uzbrucējs Luiss uzsvēra, ka šobrīd nav laika savstarpējiem ķīviņiem, jo vienīgais, par ko vajadzētu uztraukties, ir uzvara finālā: ''Nedomāju, ka kādam šobrīd jājūtas aizskartam. Šobrīd visiem jāuztraucas tikai par uzvarām. Un dienas beigās tev joprojām jāgrib uzvarēt spēle, ja spēlē divas vai divdesmit minūtes, izdari divus vai divdesmit metienus! Kāda starpība? Šobrīd galvenais ir uzvarēt.'' Un esmu pārliecināts - jo vairāk spēlēs Nelsons, jo labāks viņš kļūs. Un tieši viņa faktors var izšķirt sērijas uzvarētāju, jo tieši viņš bija rezultatīvākais ''Magic'' spēlētājs regulārās sezonas abās savstarpējās spēlēs. Ja Nelsons jau nākamajā spēlē varēs darboties ar pilnu atdevi, tad ''Lakers'' tie var būt lieli draudi. Pietiekami lieli, lai virs savām galvām nepaceltu čempionu titulu. Par Alstonu - spēlētājs, kas visu sezonu raiti paklausījis trenera norādījumiem, bet, tiklīdz kāds vēlas ar viņu sacensties, meklē attaisnojumus, kā šoreiz nosēdināšanu uz soliņa un nelaišanu laukumā. Jāpiebilst, ka Alstons spēlēja par aptuveni minūti vairāk kā Nelsons, bet viņa lietderība bija krietni mazāka! Protams, Alstons var iet Alena Aiversona pēdās, taču viņš var izskatīties vēl muļķīgāk, jo tā tomēr ir finālsērija, kuras laikā spēlētājiem jābūt īpaši saliedētiem!

Izmantotie resursi:
espn.com

  +9 [+] [-]

, 2009-06-05 21:51, pirms 15 gadiem
Nelsons nospēlēja normāli, taču šoreiz es pat domāju, ka Alstona raustīšana nospēlēja negatīvo efektu. bet ja jau Alstons tik ļoti grib spēlēt, tad lai van Gandijs šo uzlaiž pa SG uzkapāt.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-05 21:53, pirms 15 gadiem
Cerams, ka Nelsona atgriežanās, kopumā komandai nebūs ''-'', ļoti patīk šis mazais saspēles vadītājs

     [+] [-]

, 2009-06-05 21:53, pirms 15 gadiem
Nu minus tas nav,jo speles rokraksts jau nemainas.
Vel gatavs ilgam spele laikam vins nav,bet savu labumu jau deva sodien

  +1 [+] [-]

, 2009-06-05 21:54, pirms 15 gadiem
Alstonam jāsamierinās.
Un kas tur Aiversonam bija?

     [+] [-]

, 2009-06-05 22:07, pirms 15 gadiem
Otrajā trešdaļā viņš spēlēja labi.

jāizlabo

  +5 [+] [-]

, 2009-06-05 22:09, pirms 15 gadiem
Raksts no sērijas: "Biedriņš enkurs pēc traumas", "Ārsmtrongs pensionārs Giro". Džeks nav spēlējis vairākus mēnešus, nu moins. Autoram vajag saprast kas ir profesionālais sports, NBA ir šīs nozīmes etalons, spēlētājiem šādā fāzē ir tikai viena doma, uzvarēt uzvarēt lai ko tas prasītu. Kas notika pirmajā spēlē, viss bija kā uz delnas - Magic pārdega aizejot uz pilnu banku pretinieka midzenī, Fils apspēlēja Stenu vienā setā, drīzāk autoram vajadzēja uzrakstīt ko sulīgu par Magic atslēgas spēlētājiem Lūisu un Turkoglu nevis meklēt sensāciju tukšā akā

     [+] [-]

, 2009-06-05 22:16, pirms 15 gadiem
Nelsonam bija pāris problēmas aizsardzībā ar Fisheru, pēc kurām Fishers guva vieglus punktus, kaut vai netieksim, ka Fisheram gāja viegli, jo arī pirmais Nelsona grozs bija tikai tapēc, ka Fishers nevarēju turēt viņam līdzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-05 22:30, pirms 15 gadiem
Pilniibaa nepiekriitu autora viedoklim. Alstons bija pieradis shajaa komandaa buut pamata PG, un dariija to lieliski. To piraada Magic rezultaati shajos play-off. Un kaa pats Alstons teica, peeksni noseedinot uz solinja pazuud ritms, paarliecinaatiiba par savaam speejaam, saakaas kljuudas, garaam aizmesti metieni. Aciimredzot Alstons ir taada veida speeleetaajs, kuram vienkaarshi ir nepiecieshama trenera uzticiiba, un tikai tad vinsh speej paraadiit savu labaako speeli. Bet te peeksnji, paraadaas Nelsons, kursh 4-5 meeneshus nav speeleejis, un uzreiz tiek pie pieklaajiiga speeles laika, un Alstons vairs psiholigiski nav gatavs dariit to ko ieprieksh, jo vnk nejuutaas vairs paarliecinaats par savaam speejaam.
Taadeelj, pagaidaam Nelsona atgrieshanaas jaaveertee ar miinusa ziimi. Jo aatraak Alstons spees adapteeties jaunajaa sisteemaa, un jo aatraak Nelsons atguus formu, jo labaak prieks Magic. Iespeejams shaads autora viedoklis nemaz nebuutu pieejams, ja Magic vakardienas speelee nebuutu metushi ar 29% precizitaati.
Tas ir mans subjektiivais viedoklis, taa kaa varat droshi izteikt saveejo, tikai luudzu bez bezjeedziigas nolikshanas

     [+] [-]

, 2009-06-05 22:33, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Manuprāt, pilnīgi nevietā Nelsona slavināšana, jo viņa klātbūtnē Magic vnk apstājās. Jā, piespēles 2 iemesti metieni, bet tas ir nekas.

P.S. Negribīgi, bet tomēr šoreiz tik tiešām +/- daudz ko izsaka: Nelsonam -19, kamēr Reiferam "tikai"-6.
Domāju, ka, ja nebūtu djorgāšana, Alstons nospēlētu labāk, noteikti iemetot kādu no tiem metieniem, ko aizmeta garām svarīgos brīžos.
Šo lēmumu tiešām no van Gandija puses neizpratu. Saprastu vēl, ja viņš parādītos laukumā mājās (atceroties Fišera uznācienu Jazz-Warriors sērija, tagad tikai ar dubultu spēku varu apgalvot, ka tas bija lūzums visā sērijā).
Tieši tā, ne velti play-offos spīd pieredzējuši spēlētāji(It īpaši ārējā līnijā)

  +2 [+] [-]

, 2009-06-05 22:41, pirms 15 gadiem
Variants, kad divi pg dala spēles laiku uz pusēm nav sevišķi labs ne priekš pašiem spēlētājiem, ne arī komandas. Play off laikā ir jābūt vienam izteigtam pamata saspēles vadītājam un šobrīd vairāk vajadzētu uzticēties Alstonam, kurš jau palīdzēja komandai tikt finālā (+viņa pieredze). Arī Nelsons var dot savu labumu, bet dalīt laiku 50:50 diez vai ir pareizākais.
---
Salīdzinājums ar Aiversonu ir galīgi garām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-05 22:51, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Tikai ne par Visu Latvijai!
Kas tad tev šamējos nepatīk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-05 23:20, pirms 15 gadiem
viņš nevar uzreiz ielekt spele un darit visadus brinumus nespelēdams kopš februara

  -1 [+] [-]

, 2009-06-05 23:23, pirms 15 gadiem
gothz rakstīja: Kas tad tev šamējos nepatīk?
Es nezinu kā citiem, bet man tas, ka partijas līderim ir vairākas sievas.

Ja par raksta tēmu. Tad ar 29% preciziāti uzvarēt nav iespējams nevienu, kur nu vēl Lakers. Un nedomāju, ka ir vērts meklēt kaut ko Nelsona atgriešanās sakarā. Lai gan no otras puses -6 pie Alstona uzvārda tomēr kaut ko nozīmē.. kamēr Nelsonam -19.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-05 23:29, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Tfu, sajaucu ar Pilsonisko savienību. Sorry
Visu Latvijai ir tik pat draņķīga partija.

Par tēmu, diez vai sēriju izšķirs Orlando saspēlnieki. Vienkārši šodien Magic nevarēja uzvarēt ar tādu precizitāti. Domāju, ka sliktak kā šodien viņi nevar nospēlēt tā kā nekas vel nav beidzies.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-05 23:36, pirms 15 gadiem
nu ne jau Nelsona dēļ zaudēja Magic tad jau labāk uzrakstīt rakstu vai Lewis,Turkoglu un visa Magic komanda ir kādreiz ar tik sliktu metienu % uzbrukusi,Nelsons pierādija,ka viņs var tikai palīdzēt un tā palīdzība augs ar katru spēli,bet Alstonam ir jāsamierinās un jāmeklē citi veidi,lai palīdzētu komandai un pilnīgākais bulshit ir tas,ka Alstons vada labāk saspēli nekā Nelsons,Nelsons pat pēc traumas veido gan ašāku saspēli gan asāku,gan ātrāku nu varbūt ši nebija Alstona diena,bet tik un tā prieks redzēt atkal Nelsonu un ir ticība,ka Magic nākamajās spēlēs izrādīs nopietnāku pretestību!

     [+] [-]

, 2009-06-05 23:40, pirms 15 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Manuprāt, pilnīgi nevietā Nelsona slavināšana, jo viņa klātbūtnē Magic vnk apstājās. Jā, piespēles 2 iemesti metieni, bet tas ir nekas.

P.S. Negribīgi, bet tomēr šoreiz tik tiešām +/- daudz ko izsaka: Nelsonam -19, kamēr Reiferam "tikai"-6.
Domāju, ka, ja nebūtu djorgāšana, Alstons nospēlētu labāk, noteikti iemetot kādu no tiem metieniem, ko aizmeta garām svarīgos brīžos.
Šo lēmumu tiešām no van Gandija puses neizpratu. Saprastu vēl, ja viņš parādītos laukumā mājās (atceroties Fišera uznācienu Jazz-Warriors sērija, tagad tikai ar dubultu spēku varu apgalvot, ka tas bija lūzums visā sērijā).
okey,ja Alstonu neraustītu viņs iemestu tos savus metienu un ko tālāk zaudējums ar -15 nevis -25,kas tad,ja Alstonu nerausta tad Lewisam un Turkoglu krīt pilnīgi nevietā ir teikt,ka Magic zaudējums ir tāpēc,ka raustija Alstonu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-06 00:45, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: okey,ja Alstonu neraustītu viņs iemestu tos savus metienu un ko tālāk zaudējums ar -15 nevis -25,kas tad,ja Alstonu nerausta tad Lewisam un Turkoglu krīt pilnīgi nevietā ir teikt,ka Magic zaudējums ir tāpēc,ka raustija Alstonu...
Jaa, Nelsons BIJA pamatsaspeeles vadiitaajs, un Magic speeleeja labi, bet peec tam, kad dabuuja traumu, par taadu kljuva Alstons, un Magic vnk fiziski vairs nav laika gaidiit kameer Nelsons atguus formu ( 5 meenesei ir ljooti ilgs laiks, paskaties kvai kaa Bainams veljoprojaam nevar atguut taadu pashu formu kaa pagaajushogad), tapeec, manupraat, vajadzeeja vairaak speeles laiku dot Alstonam. Bet tik un taa vakardienas speele bij norakstaama, jo ar taadu precizitaati arii Magiskais nebuutu glaabeejs. Taa kaa, kaa nu buus, vel tikai redzeesim

     [+] [-]

, 2009-06-06 00:47, pirms 15 gadiem
refresh rakstīja: nu ne jau Nelsona dēļ zaudēja Magic tad jau labāk uzrakstīt rakstu vai Lewis,Turkoglu un visa Magic komanda ir kādreiz ar tik sliktu metienu % uzbrukusi,Nelsons pierādija,ka viņs var tikai palīdzēt un tā palīdzība augs ar katru spēli,bet Alstonam ir jāsamierinās un jāmeklē citi veidi,lai palīdzētu komandai un pilnīgākais bulshit ir tas,ka Alstons vada labāk saspēli nekā Nelsons,Nelsons pat pēc traumas veido gan ašāku saspēli gan asāku,gan ātrāku nu varbūt ši nebija Alstona diena,bet tik un tā prieks redzēt atkal Nelsonu un ir ticība,ka Magic nākamajās spēlēs izrādīs nopietnāku pretestību!
Vai tad kaads teica, ka Alstona deelj Magic zaudeeja? Viedoklis ir par to vaiNelsona atgriezhanaas ir pozitiivi veerteejama vai nee

  -1 [+] [-]

, 2009-06-06 01:24, pirms 15 gadiem
skatos visas Magic spēles,pasakiet man tādu lietu ar ko Alstons tā ļoti ir izcēlies? viņs labi aizstāja Nelsonu tieši aizstāja,bet viņam bija diezgan daudz blāvas spēles playoffos ne jau Alstons spēlēšana vai nespēlēšana te kko izšķirs visu izšķirs Howards,Lewis,Turkoglu un no soliņa Air France es kā Magic fans saku objektīvi Alstons jau nu nebija playoffus tas kurš kko baigi vilka,viņs labi padarija savu darbiņu atsevišķās spēlēs man nav nekas pret Alstonu man vienkārši tā izskatijās-tikai mans viedoklis

  +6 [+] [-]

, 2009-06-06 01:30, pirms 15 gadiem
Lieta tāda, ka uzvarētāji sastāvu nemaina! un tajā brīdī kad uzlaida Nelsonu izskatījās ka magic spēlē kaut kas pajuka. + vēl tas, ka alstonam mazināsies pārliecība un iespējams vairs nebūs laukumā tik labs!
Tā kā grūti pateikt, + vai - nelsona atgriešanās. Bet uzskatu ka alstonam ir jābūt pirmajam saspēles vadītājam un nelsonam vēl jādod salīdzinoši minimāls spēles laiks!

     [+] [-]

, 2009-06-06 12:20, pirms 15 gadiem
no vienas puses labi,no otras puses slikti,ir savi Plusi alstonam,vinjam ir pieredze utt.bet nelsons jaunāks ātrāks,bet lieta tāda,ka viņš spēlējis ļoti maz un uzreiz fināla pirmajā spēlē palaiž laukumā,grūti pateikt vai pareizs lēmums,bet to manīsim sērijas turpinājumā.
Par skaistu spēli!

     [+] [-]

, 2009-06-06 15:19, pirms 15 gadiem
pilnīgs bulšits - Nelsons komandai par sliktu noteikti nenāk, spēles iznākumu ietekmēja Kobe un Lakers garo labā spēle pret Howardu!