Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kuruca komandas biedrs "Baskonia" rindās Vildoza pievienosies Ņujorkas "Knicks"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kuruca komandas biedrs "Baskonia" rindās Vildoza pievienosies Ņujorkas "Knicks"
Luka Vildoza ar bumbu. Foto: Euroleague

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas ''Knicks'' panākusi principiālu vienošanos ar Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorijas ''Baskonia'' par argentīniešu aizsarga Lukas Vildozas došanos pāri okeānam, ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis. Tāpat arī tiks noslēgts līgums 13,6 miljonu ASV dolāru vērtībā uz četrām sezonām.

Par 25 gadus vecā argentīnieša pievienošanos Ņujorkas komandai mēļoja jau kādu laiku. Tiek ziņots, ka Vildoza pats izpircis savu līgumu divu miljonu dolāru vērtībā, lai varētu doties uz basketbola meku. Tādējādi tas kļuvis par vienu no lielākajiem līguma izpirkumiem Eiropas basketbola vēsturē. Luka Vildoza parakstīs līgumu ar ''Knicks'' uz četrām sezonām par kopējo summu 13,6 miljoni ASV dolāru. Paredzēts, ka Ņujorkas klubam aizsargs pievienosies tiklīdz būs sakārtoti visi imigrācijas dokumenti un darba atļaujas.

Viņš kļuvis par trešo argentīnieti, kurš šajā sezonā pārcēlies uz basketbola meku. Sezonas ievadā līgumu ar Denveras ''Nuggets'' parakstīja Fakundo Kampaco, bet nesen uz Oklahomsitijas ''Thunder'' devās Gabriels Deks.

''Baskonia'' rindās starp aizsargiem nu palikuši vien Pjerija Henrijs, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs Madrides ''Real'', un Zorans Dragičs, tāpēc, iespējams, ka Artūrs Kurucs sezonas izskaņā tiks pie lielāka spēles laika.

Šajā ULEB Eirolīgas sezonā argentīnietis piedalījās 32 spēlēs, no kurām 18 sāka starta pieciniekā. Vidēji 25:10 minūtēs Vildoza izcēlās ar 10,3 punktiem, divām atlēkušajām bumbām un 3,5 rezultatīvām piespēlēm, kā arī 1,6 pārtvertām bumbām. Aizsargs 2020. gadā tika atzīts par Spānijas ACB līgas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.


Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-05-06 13:36, pirms 3 gadiem
Uun Argentīniešu 2. invāzija var sākties. 1. vilnis: Delfino, Ginobili, Skola utt.
2.vilnis: Kapacco, Deks, Vildoza un nākamgad visdrīzāk Bolmaro.