Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pešičs: ''Agrāk spēlētājiem Eiropā mērķis bija spēlēt izlasē. Tagad visi vēlas NBA''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pešičs: ''Agrāk spēlētājiem Eiropā mērķis bija spēlēt izlasē. Tagad visi vēlas NBA''
Svetislavs Pešičs. Foto: EPA / Scanpix

Jaunais Serbijas izlases galvenais treneris Svetislavs Pešičs intervijā valsts sporta medijam ''Mozzart Sport'' dalījās filozofiskās pārdomās par kārtības maiņu spēlētāju mērķos. Ja agrāk Eiropā visi vēlējās pārstāvēt savu nacionālo izlasi, tad šobrīd visi domā tikai par nokļūšanu basketbola mekā - NBA.

Par Latvijas pretinieces Serbijas 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā galveno treneri Igora Kokoškova vietā tika iecelts 72 gadus vecais Svetislavs Pešičs, kura noslēdzošā darba vieta bija Rolanda Šmita pārstāvētajā ''Barcelona''. Jau novembra beigās Serbija ar Latviju aizvadīs pirmo grupas spēli.

Intervijā vietējam sporta medijam ''Mozzart Sport'' Pešičs, atbildot uz jautājumu par talantīgo basketbolistu Alekseju Pokuševski, dalījās ar pārdomām par došanos uz NBA: ''Viņš ir talantīgs puisis, taču Serbijā par viņu ir vēl talantīgāki spēlētāji, kuri nespēlē NBA. Un šeit mēs nerunājam par NBA komandu, bet gan par nacionālo izlasi, kurā ir citas prasības. Atkārtoju, viņš ir talantīgs, taču šis NBA spiediens uz mums visiem... Kā man ir paticis teikt, okeāns ir kļuvis šaurāks, ASV ir tepat tuvumā. Agrāk mēs mācījāmies no viņiem, bet Eiropā, ieskaitot Serbijā, mērķis bija spēlēšana nacionālajā izlasē. Tagad visi vēlas nokļūt NBA. Pat tie, kuri nekad tur nespēlēs, vēlas treneri, kurš komunicē un trenē kā NBA, lai sajustu, ka tomēr tur atrodas. Ja tas ir iespējams, tad viņi vēlas čārteri, vienu treniņu dienā, trīs fizioterapeitus, kājas aukstā ūdens vannā un palikšanu vienam istabā.'' Minētais Pokuševskis jau otro gadu spēlēs NBA Oklahomsitijas ''Thunder'' rindās, bet 2020. gada draftā spēlētāju ar 17. kārtas numuru izraudzījās Minesotas ''Timberwolves''.

''Jūra spēlētāju devās uz NBA un viņus vairs nekur neatrast. Viņi devās prom pārāk ātri un neapliecināja savu potenciālu. Arī žurnālistiem derētu paskatīties šo stāstu no citas puses, jo jūs ietekmējiet publisko domu. Vecākiem jāsaprot, ka NBA var būt mērķis, taču manā dzimtajā pilsētā ir teiciens, ka gaisma pirms rītausmas neatnāk. Visam jānotiek soli pa solim, bet dažreiz tie tiek izlaisti,'' savu vēstījumu turpināja pieredzes bagātais treneris.

Titulētais treneris karjeras laikā trenējis tādas komandas kā Berlīnes ''Alba'', Ķelnes ''RheinEnergie'', divas reizes ''Barcelona'', Romas ''Lottomatica'', Žironas ''Akasvaju'', Maskavas ''Dynamo'', Belgradas ''Crvena zvezda'', Valensijas basketbola komandu, divas reizes Vācijas valstsvienību un Minhenes ''Bayern''.

Izmantotie resursi:
https://www.mozzartsport.com/kosark...

     [+] [-]

, 2021-10-04 18:12, pirms 3 gadiem
Domāju, ka jebkuram spēlētājam vienmēr mēŗkis ir bijis uzvarēt, parādīt sevi pēc iespējas ausgtāk un skaidrs, ka arī nopelnīt gribēja.
Tad nu, izlase palīdz, bet tā vairs nav noteicošā, lai sevi parādītu, un nekur nemaksā labāk kā NBA.
Pilnīgi bezjēdzīga gaušanās, tā kā viņš saka, ka daudzi dodas prom un pazūd, tik pat labi var skaitīt saujām Eiropas čempionus un vērtīgākos spēlētājus, kas pienācīgā vecumā ir nonākuši NBA, un tik pat aši atskrējuši atpakaļ (viņu pašu Eiropas Dievs Teodosičš tai skaitā). Ne jau vecums un pieredze ir noteicošais, bet domāšanas veids, attiksme, spēja iedzivoties, ja, protams, talantu pieņemam, kā pamatu visam.

     [+] [-]

, 2021-10-04 18:28, pirms 3 gadiem
Tā nu tas ir,kas maksā tas pasūta mūziku...Būs vien ar laiku nacionālajām izlasēm jāmeklē piķis vai arī izlašu mačiem prestižs kritīsies,kas jau ir noticis Eiropā saistībā ar nesaskaņām basketbolā

     [+] [-]

, 2021-10-04 19:11, pirms 3 gadiem
Daži soļi tiek izlaisti..... tieši kuri soļi tiek izlaisti? Vajadzēja spēlēt izlasē tikai (nu varbūt vietējā rajona līgā) un neizmantot iespēju trenēties pie labākajiem speciālistiem, kādus Serbija nevar nodrošināt, salīdzinot ar NBA speciem?

  +1 [+] [-]

, 2021-10-04 20:53, pirms 3 gadiem
NAUDA, NAUDA, NAUDA!!!
Ja čalis nespēlē savas valsts izlasē, lai tikai dabūtu labāku līgumu, tad viņš ir nulle. Šķiet, lielākā daļa man nepiekritīs

     [+] [-]

, 2021-10-04 21:49, pirms 3 gadiem
bos_la antifans rakstīja: Daži soļi tiek izlaisti..... tieši kuri soļi tiek izlaisti? Vajadzēja spēlēt izlasē tikai (nu varbūt vietējā rajona līgā) un neizmantot iespēju trenēties pie labākajiem speciālistiem, kādus Serbija nevar nodrošināt, salīdzinot ar NBA speciem?
Varu pateikt, kuri soļi ar piemēru par Latvijas Talantiem. Cik spēlētāju, kas devušies pārāk ātri uz Eiropas basketbola akadēmijām turpina spēlēt augstā līmenī? Kristaps Porzinģis, kura mentors visu laiku ir paša brālis, Dāvis Bertāns, Rolands Šmits. Nu lai izdodas Rodionam Kurucam restartēt savu karjeru. Negatīvo piemēru cik uziet.

     [+] [-]

, 2021-10-04 23:43, pirms 3 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Varu pateikt, kuri soļi ar piemēru par Latvijas Talantiem. Cik spēlētāju, kas devušies pārāk ātri uz Eiropas basketbola akadēmijām turpina spēlēt augstā līmenī? Kristaps Porzinģis, kura mentors visu laiku ir paša brālis, Dāvis Bertāns, Rolands Šmits. Nu lai izdodas Rodionam Kurucam restartēt savu karjeru. Negatīvo piemēru cik uziet.
Kapēc, piemēram, Pašecņiks vai Kurucs (ja neskaita savu incidentu ar policiju, kas šķiet noraka karjeru NBA) skaitās negatīvie piemēri?
Cik tad basketbola lielvalstij Lietuvai šobrīd ir NBA zvaigznes?
Ja procentuāli skatās, tad LV pārstāvniecība NBA ir stabila, skaidrs, ka ne visiem izdosies, bet, cik tad LV vispār rodas basketbolisti piecu gadu laikā? Tai pat ASV katru gadu universitātēs cik tūkstoši neiestājas, cik no viņiem tiek draftēti, cik no draftētiem vēl ir līgā pēc rūkija līguma beigām?
Te treneris vnk par kaut ko apvainojies. Ne jau visi aizbrauc, un tie, kas aizbrauc, lai brauc, pēc izlašu turnīriem, ja skatās, tad komandām ar NBA spēlētājiem tomēr ir augstākas vietas turnīra beigās. Un tajās, kurās NBA spēlētāji ir mazākumā, NBA spēlētāji ir līderi. Tātad ceļs ir pareiz, lai kļūtu labāks. Trenerim reāli nav pamata te vaidēt.

     [+] [-]

, 2021-10-05 09:08, pirms 3 gadiem
Reiz lasīju mūsu izcilā soļotāja Daliņa memuārus par sacensībām un startiem un ļoti iespiedās atmiņā tieši pārdomas apr Ameriku, ka tur cilvēki ļoti dzenoties pēc naudas, nesaprotot, ka var arī dzīvot citādi. Izturas augstprātīgi (tas laikam komplektā ar to naudas daudzumu ...
šeit es secinu, ka ir pagājuši mazliet vairāk kā 100 gadi un mēs esam palikuši tādi pat
dzenamies pēc tā čaukstošā papīra