Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA leģenda Patriks Jūings beidzot būs galvenais treneris

Andrejs Siliņš

NBA leģenda Patriks Jūings beidzot būs galvenais treneris
Patriks Jūings sarunā ar tiesnesi
Foto: AP/Scanpix

Pēc 15 gadu ilga darba kā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu galveno treneru asistentam savulaik leģendārais centra spēlētājs Patriks Jūings ticis pie iespējas strādāt par galveno treneri - Jūings būs Džordžtaunas universitātes komandas vadītājs.

54 gadus vecais Jūings 1985. gadā pats pabeidza Džordžtaunas universitāti un vēlāk ar pirmo numuru tika izvēlēts NBA draftā. Nākamo 15 sezonu laikā Jūings kļuva par Ņujorkas "Knicks" leģendu, 11 reižu tiekot iekļauts NBA Visu zvaigžņu spēlēs, sešas reizes tiekot iekļauts sezonas otrajā simboliskajā pieciniekā un reizi arī pirmajā pieciniekā. Līdz NBA titulam Jūings neaizsniedzās, bet divas reizes spēlēja finālā (1994, 1999).

Pēc spēlētāja karjeras beigām (pēdējās divas sezonas "SuperSonics" un "Magic" rindās) Jūings uzreiz kļuva par Vašingtonas "Wizards" treneri-asistentu. Pēc vienas sezonas galvaspilsētā sekoja trīs gadi asistenta lomā Hjūstonā ar "Rockets", bet no 2007. līdz 2012. gadam Jūings bija "Magic" asistents. Pēdējās četras sezonas leģendārais centrs veica asistenta pienākumus Šarlotē, bet jau izsenis publiski atzina, ka viņa mērķis ir kļūt par galveno treneri.

Atsevišķu NBA klubu vadības, meklējot savām komandām jaunus galveno trenerus, Jūingu gadu gaitā uzaicinājušas uz sarunām, taču ne reizi Jamaikā dzimušajam trenerim netika dota reāla iespēja. Tagad tādu devusi bijusī Jūinga universitāte. Līgums ar Džordžtaunu parakstīts uz vairākiem gadiem.

1984. gadā Jūings kā spēlētājs aizveda Džordžtaunu līdz NCAA čempiontitulam, bet pats tika atzīts par "Final Four" turnīra labāko spēlētāju. Pēdējā koledžas gadā Jūings tika nosaukts par visas valsts labāko studentu basketbolistu.

Aizvadītajā sezonā Džordžtauna bija tālu no saviem kādreizējiem panākumiem. Komanda ar piecām uzvarām un 13 zaudējumiem palika tikai devītajā vietā desmit komandu konkurencē "Big East" konferencē. Pēc 13 gadu ilga darba tika pārtraukta sadarbība ar galveno treneri Džonu Tompsonu III, kura vadībā savulaik (2007) komanda spēlēja "Final Four", bet pēdējās divās sezonās nekvalificējās pēcsezonai.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-04 12:39, pirms 8 gadiem
99.gada finālā viņš gan nespēlēja,jo bija trauma. Ja būtu Jūings sērija nebeigtos 1:4.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-04 15:17, pirms 8 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: 99.gada finālā viņš gan nespēlēja,jo bija trauma. Ja būtu Jūings sērija nebeigtos 1:4.
Vārds vietā! Knicks uz to brīdi vispār spēlēja ar 7 spēlētāju rotāciju, jo visiem pārējiem bija traumas. Tas arī bija laiks, kad Knicks nācās laukumā laist savu tālāko rezervistu Markusu Kembiju, kurš tieši PO laikā piedzīvoja savu Zvaigžņu stundu, kas bija atspēriena punkts viņa veiksmīgajai NBA karjerai.

     [+] [-]

, 2017-04-04 15:55, pirms 8 gadiem
90-to Knicks izpucetu visos caurumos tagadejo ar visam Karamelem,Rozem un KP

     [+] [-]

, 2017-04-04 16:16, pirms 8 gadiem
Noteikti ir laimīgs pēc 3 gadu auklēšanās ar Kaminiski. Ko tāds klasisks posta centrs ir iemācījis Kaminskim, kurš tikai met 3p un iet caurgājienos, gan nemācēšu pateikt.

     [+] [-]

, 2017-04-04 19:02, pirms 8 gadiem
Un ne Knicks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja