Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Uz Simonsa maiņu pretendē Klīvlenda, Sanantonio, Indiana, Minesota un Toronto

Emils Ozerinskis

Uz Simonsa maiņu pretendē Klīvlenda, Sanantonio, Indiana, Minesota un Toronto
Bens Simonss. Foto: AP/Scanpix

Nu jau nedēļu NBA komandas aizvadījušas aktīvos treniņos slīpējot sadarbības gaidāmajai sezonai, tomēr mediju dienas kārtībā vēl aizvien galvenais jautājums ir par Bena Simonsa karjeras turpmākajiem līkločiem.

Nelabojama situācija izveidojusies Filadelfijas "76ers" nometnē, kurā atgriezties atteicies 2016. gada drafta pirmais numurs Bens Simonss. Basketbolists apņēmies vairs nekad nespēlēt "76ers" formas tērpā, neierodoties uz pirmssezonas treniņnometni. Simons ar Filadelfiju panāca līguma pagarinājumu 2019. gadā, tam spēkā esot vēl četras pilnas sezonas. Tomēr Simonss ar savu aģentu komandu ieņēmis nelokāmu pozīciju, nepievienoties Filadelfijai, kas veikusi precidentu, neizmaksājot 1. oktobrī basketbolistam paredzēto algas čeku 8,25 miljonu vērtībā.

Neizbēgami vienīgais atrisinājums šajā situācijā būs maiņas darījums. Filadelfijas prasītā cena par Simonsu ir augsta - zvaigžņu spēles līmeņa spēlētājs un vairākas augstas drafta izvēles. Potenciālo maiņu apgrūtina apstākli, ka Džoels Embīds šobrīd ir savas karjeras pīķī, tādēļ "76ers" jāmērķē uz čempiontitula izcīnīšanu, kas tādēļ prasa komandas sastāvu papildināt ar tūlītēju pienesumu dodošiem spēlētājiem nevis nākotnes talantiem.

Kā vēsta Filadelfijas laikraksts "Inquirer", interesi par Simonsu izrāda vairākas komandas. No "76ers" perspektīvas lielākas iespējas veikt darījumu parādīsies pēc 15. decembra, kad maiņu darījumos iesaistīti varēs tikt arī spēlētāji, kuri noslēguši līgumus šajā starpsezonā.

Publiski visskaļāk par Simonsa pakalpojumiem interesi izrādījusi Minesotas "Timberwolves", taču vilki uzsvēruši, ka saredz Karlu Taunsu un D'Andželo Raselu kā pamatkodola spēlētājus, no kuriem nevēlas šķirties, līdz ar to Minesotas rindās nav daudz citu spēlētāju, kas izraisītu Filadelfijas interesi.

Konstanti maiņu sarunās iesaistīties mēģinājušas Klīvlendas "Cavaliers" un Sanantonio "Spurs". Klīvlendai ir pietiekami piesātināta priekšējā līnija ar Dariusu Garlendu un Kolinu Sekstonu, lai sāktu veidot rāmi ap ko veidot maiņas sarunas. Tikmēr Sanantonio ir iespēja piedāvāt Dežonti Mareju un/vai Deriku Vaitu. Abas vienības arī nav iztirgojušas savas nākotnes drafta izvēles, dodot iespēju padarīt maiņu Filadelfijai pievilcīgāku.

Kā potenciālā Simonsa "preciniece" nosaukta arī Toronto "Raptors", kas gatava piedāvāt vēl salīdzinoši nesen par NBA čempionu kļuvušo Paskalu Siakamu. Tikmēr "melno zirdziņu" statusā kā potenciālās maiņu kandidātes tiek vērtētas Detroitas "Pistons" un Indianas "Pacers". Ja Detroitas labākais spēlētājs Džerami Grants var radīt bažas, jo Filadelfijā groza apakša jau ir pietiekami piesātināta, tad Indiana var piedāvāt gana plašu spektru ar dažāda tipa spēlētājiem uz pietiekami pievilcīgiem finansiālajiem noteikumiem. Arī savas drafta izvēles Indiana ir saglabājusi un ņemot vērā apstākli, ka Indiana nav vieta, kas spēj piesaistīt augsta kalibra brīvos aģentus, Simonsa maiņa ir komandas interesēs. "Pacers" sastāvs ir gana fleksibls, lai neviens no tās spēlētājiem nebūtu neaizskarams potenciālajās maiņas sarunās.

Izmantotie resursi:
https://www.inquirer.com/sixers/

     [+] [-]

, 2021-10-03 13:57, pirms 3 gadiem
Izcilākais variants būtu Spurs. Tur cilvēki māk veidot komandu utt, bet jautājums ir Simmonsa attieksme

     [+] [-]

, 2021-10-03 14:08, pirms 3 gadiem
Visām nosauktajām komandām vai pašiem Sixers šis tirgus reāli nav nekāds ideālais.
Indianas un Raptors sakarā liekas būtu jāmeklē trešā komanda.
Sabonis-Turners-Simmons noteikti nestrādātu kopā,jo Sabonis/Turners jau tgd viens otram traucē,un Embīdam būtu tāds pats stāsts.Tur drīzāk būtu Brogdons+Lambs un kāds piks.
Vai Phili vjg Siakamu ja komandā ir Harris?Drīzāk VanVlītu prasītu.
Sextons ar Kariju būtu līgas absolūti sliktākais mazo pāris līgā.Tur pat Taibuls abus neatstrādās.
SAS izskatās reālākais ar Mareju.

     [+] [-]

, 2021-10-03 16:07, pirms 3 gadiem
Par Toronto neticu, ka varētu būt ieinteresēti.. nodraftētais Bārnss diezgan līdzīga profila spēlētājs Simmonsam, tas pats OG ir sācis rādīt to, ko no viņa gaida
Ko Portlenda gaida?? Pirms pāris mēnešiem bija baumas, ka Deims vēlas Dreimondu sastāvā, reku Simonss ir kas ļoti līdzīgs - laba aizsardzība un piespēle - tas kas viņiem sastāvā trūkst.. Frontoffice ar savu pasivitāti drīz arī Deimu pazaudēs

     [+] [-]

, 2021-10-03 16:40, pirms 3 gadiem
Kjenga2 rakstīja: Par Toronto neticu, ka varētu būt ieinteresēti.. nodraftētais Bārnss diezgan līdzīga profila spēlētājs Simmonsam, tas pats OG ir sācis rādīt to, ko no viņa gaida
Ko Portlenda gaida?? Pirms pāris mēnešiem bija baumas, ka Deims vēlas Dreimondu sastāvā, reku Simonss ir kas ļoti līdzīgs - laba aizsardzība un piespēle - tas kas viņiem sastāvā trūkst.. Frontoffice ar savu pasivitāti drīz arī Deimu pazaudēs
Phili nevajag Makolumu.Simple as that

     [+] [-]

, 2021-10-03 18:03, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Phili nevajag Makolumu.Simple as that
Kapeec ne? CJ ir viens no liigas labakajiem closeriem, tas kas 76eriem tieshi pietruukst speelju galotnees. Protams, ar CJ butu krietni par iisu, bet Portlendai ir jaunie, arii Covingtons, kursh tieshi 76eros speleeja labako basiiti. Var atrast arii 3 komandu, lai to visu noorganizeetu

     [+] [-]

, 2021-10-03 18:11, pirms 3 gadiem
Grūti izdomāt debīlāku niku par bostonietis. Katrā NBA rakstā no sevis tēlo ahūno ģenerālmenedžeri. Tiešām rēcīgi.

     [+] [-]

, 2021-10-03 18:49, pirms 3 gadiem
Piekrītu Kjengam, CJ ietu diezgan labi kopā ar Embīdu

     [+] [-]

, 2021-10-03 19:01, pirms 3 gadiem
Hose Girtinjo rakstīja: Grūti izdomāt debīlāku niku par bostonietis. Katrā NBA rakstā no sevis tēlo ahūno ģenerālmenedžeri. Tiešām rēcīgi.
Ej uz savu pediņu bāru labāk

  +1 [+] [-]

, 2021-10-03 19:05, pirms 3 gadiem
Kjenga2 rakstīja: Kapeec ne? CJ ir viens no liigas labakajiem closeriem, tas kas 76eriem tieshi pietruukst speelju galotnees. Protams, ar CJ butu krietni par iisu, bet Portlendai ir jaunie, arii Covingtons, kursh tieshi 76eros speleeja labako basiiti. Var atrast arii 3 komandu, lai to visu noorganizeetu
Maksijs vadīs saspēli?Jo reāli viņiem cita back up nav
Bez Simmonsa aizsardzība piedzīvos šausmīgu kritienu un vēl pievienojam CJ nevarēšanu tajā un beigās tas varētu būt diezgan brutāli.

     [+] [-]

, 2021-10-03 20:32, pirms 3 gadiem
FIL obligāti vajag labu saspēlnieku. Citādi maiņai nav jēgas. Tātad CJ atkrīt. Neviena komanda neder no šeit uzrakstītajām.Iespējams kādā 3 komandu darījumā varbūt. Nu varbūt būtu jēga no FIL puses ņemt no IND Brogdonu+Warrenu+Lavert+n-piki, bet no IND puses kkā nav jēdzīgi. Bet vispār patreiz līgā nav jēdzīga darījuma ar Simonsu.

     [+] [-]

, 2021-10-04 13:50, pirms 3 gadiem
Simonss ir unikāls gan pozitīvā, gan negatīvā ziņā - super liels, spēcīgs atlēts, kurš var spēlēt kā saspēlnieks savas laukuma izjūtas dēļ, kā arī ir elites līmeņa aizsardzības spēlētājs, taču, pilnīgi bespēcīgs galvenajā basketbola elementā - mešanā pa grozu. Faktiski ir 2 varianti, kā Simonss varētu kļūt interesants jebkurai citai komandai(ar interesants, domāju, ka komanda gatava pret Simonsu dot pretī gandrīz jebko).
1. nebūšu oriģināls - Simonsam ir vienkārši jātiek pie metiena - pustāla un tāla. Pat, ne elites līmenī, bet vismaz tā, ka viņš met un var iemest - lai pretiniekam nebūtu motivācijas viņu brīvu atstāt jebkur, kas ir 3m attālumā no groza.
2. jāpārprofilējas un jākļūst par tipsiku garo spēlētāju, kurš, primāri, ir izcils aizsardzībā un cīņā zem groza, labi no posta var atdot piespēli, grozam uzbrūk tikai no tuvuma(izkopj posta kurstības) un uzbrukumā nepretendē uz bumbas vadīšanu.
Tas, ko šobrīd dara Simonss, ir vienkārši smieklīgi - milzu prasības pret visiem, izņemot sevi. Pat Giannis ir savu pilnīgi tizlo metienu attīstījis tik tālu, lai vismaz varētu uzmest/iemest, ja pretinieks slinki nāk virsū uz troiku. Arī pustālos viņš met un iemet. Soda metienus arī daudzmaz met normāli. Bet viņš jau no toč varētu atļauties to nedarīt...