Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: ''Gribētu būt kā Entonijs Deiviss, tikai ar trīs punktu metienu''

Porziņģis: ''Gribētu būt kā Entonijs Deiviss, tikai ar trīs punktu metienu''
Kristaps Porziņģis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Intervija ar jauno un talantīgo latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi. Intervijā ar Dime Magazine, pirms Spānijas ACB līgas sezonas noslēguma, Kristaps pastāsta par piedzīvoto Spānijā, par gaidāmo draftu, kā arī brīvā laika pavadīšanu.

Cik tev bija gadu, kad sāki spēlēt basketbolu?
Māte pazina treneri no Liepājas un aizveda mani uz pirmo treniņu. Kopš tā brīža es iemīlēju basketbolu. Man bija aptuveni seši gadi.

Cik populārs basketbols ir Latvijā?
Es teiktu, ka šobrīd populārāks par hokeju. Bet tie ir divi galvenie sporta veidi valstī - numur viens ir basketbols un otrais ir hokejs. Abi ir aptuveni tikpat populāri.

Kurš tevi iespaidoja sākt spēlēt basketbolu, sporta veidu, kuram ir tik liels sāncensis kā hokejs?
Mani brāļi. Viņi vienmēr spēlēja basketbolu, un es gribēju būt kā viņi. Tad, kad augu, Andris Biedriņš tika draftēts, un tas likās neaptverams sasniegums. Tiek draftēts puisis no Latvijas, kas ir maza valsts... tas deva lielu motivāciju. Vienmēr gribēju būt kā tie puiši, kas spēlē nacionālajā izlasē. Tā es guvu motivāciju.

Šo sezonu Tu spēlē Spānijas komandā ''Baloncesto Sevilla''. Kā notika pārcelšanās no Latvijas uz Spāniju?
Tad vēl biju ļoti jauns, man bija tikai 15 gadi. Sākumā tas bija nedaudz apgrūtinoši, jo Spānijā nav daudz cilvēku, kas runā angļu valodā. Savam vecumam es labi zināju angļu valodu, bet komandas biedri nē, tādēļ bija jāmācās spāņu valoda. Pirmās sezonas pirmā puse bija apgrūtinoša, jo bija grūti komunicēt ar citiem. Kad iemācījos spāņu valodu, kļuva vieglāk, un pieradu būt kopā ar komandas biedriem. Tas pirmais gads bija nedaudz smagāks, bet kopš tā brīža viss ir kārtībā.

Tātad gada laikā Tu iemācījies runāt spāniski un saprast basketbola žargonus?
Iemācījos spāņu valodu un sāku tajā runāt aptuveni pēc sešiem mēnešiem. Sākumā puiši smējās par mani, jo man bija tas dīvainais Latvijas akcents, kad runāju spāniski. Bet pēc tam visi teica, ka man labi sanāk.

Cik valodās Tu pašlaik runā un cik labi angļu valodu zina Tavā valstī?
Es runāju trīs valodās: latviešu, spāņu un angļu. Latvija ir maza valsts un, lai varētu komunicēt ar cilvēkiem ir jāzina arī citas valodas. Cilvēki, kuri ir 25 gadus veci vai vēl vecāki, visi runā krieviski, Padomju Savienības dēļ. Tajā laikā visiem bija jāzina krievu valoda, bet jaunākā paaudze vēlas mācīties angļu valodu.

Kāda ir atšķirība starp Latvijas un Spānijas basketbola līmeni?
Latvijā neuzspēlēju profesionālā līmenī. Pirms pārcēlos uz Spāniju, es spēlēju ar sava vecuma puišiem junioru līmenī, tāpēc nevaru viennozīmīgi atbildēt. ACB līga (Spānijā), protams, ir labāka līga nekā Latvijas līgas. Jauniešu līmenis ir daudz augstāks, tādēļ, ka komandas ir izveidojušas labāku jauno spēlētāju sistēmu. Latvijā sistēma uzlabojas, bet tajā laikā, kad es pārcēlos uz Spāniju, tas bija labākais lēmums.

Kāds ir Tavs iespaids par NBA spēli, kā Tu domā, kā tev sanāks iejusties?
Pagājušajā gadā ACB līgā spēlēja Nikolā Mirotičs un šogad viņš labi spēlē NBA. Domāju, ka sākumā būs grūti, kamēr pieradīšu pie spēles. Bet varbūt arī nē. Es pašlaik skatos daudz NBA spēles, lai sevi sagatavotu. Pilnīgi noteikti ir lietas, kas atšķiras, bet domāju, ka spēšu viegli pielāgoties. Viena laba lieta ir tā, ka es jau runāju angliski, kas nozīmē ka šī barjera nebūs jāpārvar.

Tu ar NBA esi jau pazīstams, jo biji pieteicies 2014.gada draftam, bet pēc tam atsauci savu dalību. Vai nenožēlo šo lēmumu?
Nē, manī nav nožēlas, jo bija nepieciešams atgriezties Spānijā, lai kļūtu spēcīgāks un iegūtu vairāk pieredzes. Esmu priecīgs, ka komandām pagājušajā vasarā bija interese par mani, bet es zināju, ka man ir jāpaliek vēl vienu gadu.

Pie kā Tu plāno piestrādāt, lai novērtēšanas procesā tev būtu vieglāk?
Plānoju pastrādāt svaru zālē, jo sezonas laikā ir ļoti grūti pieņemties svarā. Mēģināšu kārtīgi pastrādāt svaru zālē, lai pieaudzētu muskuļu masu. Nedomāju, ka internetā ir precīza informācija par manu augumu un svaru, tāpēc, es domāju, ka komandas būs pārsteigtas. Ja komandai ir plāns attiecībā uz mani, ja viņi grib, lai es kļūtu spēcīgāks kādā spēles elementā, tad es uz to arī strādāšu.

Kādi ir Tava auguma parametri. Cik Tu esi garš un kāds ir Tavs svars?
Eh, nemaz precīzi nezinu. Domāju, ka paturēšu to noslēpumā.

Ko komandas redzēs, kad tevi skatīsies?
Domāju, ka būs redzams tas, ka esmu garš puisis, kurš māk mest. Tādu spēlētāju līgā nav daudz. Es esmu atlētisks, varu spēlēt zem groza. Ļoti vēlos parādīt savas spējas.

Katru gadu, kad tuvojas drafts, novērtētāji cenšas salīdzināt jaunos spēlētājus ar tiem spēlētājiem, kas jau spēlē līgā. Vai ir kāds spēlētājs līgā ar kuru tevi salīdzināt?
Man ļoti patīk Entonijs Deiviss un tas, kā viņš spēlēja šosezon. Kādu dienu es gribētu būt kā viņš, bet man ir daudz jāstrādā. Gribētu būt kā viņš, bet ar trīs punktu metienu (smejas).

Pēc tam, kad tiksi draftēts un, kad pārcelsies uz ASV, vai Tu piesaistīsi kādu, kas tev palīdzēs iejusties NBA dzīvē?
Brālis Jānis dosies man līdzi un palīdzēs. Viņš parūpēsies par lietām, kas jākārto ārpus laukuma. Viņš palīdzēs, lai es varētu koncentrēties uz basketbola spēlēšanu. Sākumā viņš būs kopā ar mani, bet, kad būšu jau nedaudz iejuties, ciemos atbrauks mana ģimene.

Kas ir aizraujošākā šī procesa daļa? Ko Tu gaidi visvairāk?
Mans sapnis ir spēlēt NBA. Esmu ļoti satraukts par došanos uz turieni.

Spēlētāji saka, ka viņiem ir vienalga ar kādu drafta numuru viņus izvēlas un vienalga, kura komanda. Vai Tu teiksi tāpat?
Tieši tā arī teikšu, un tā ir taisnība (smejas).

Kā Tu atpūties no basketbola?
Man patīk pludmale. Esmu dzimis Liepājā, kas atrodas jūras krastā. Katru reizi, kad man ir brīva diena, cenšos doties uz pludmali un vienkārši atslābināties, nedomājot ne par ko. Spēlēju video spēles un man arī patīk galda teniss. Es domāju, ka Kriss Pols spēlē galda tenisu, tā kā, iespējams, mēs nākošgad uzspēlēsim.

Kādas video spēles Tu spēlē, kad nedodies uz pludmali?
PS4 FIFA 2015. Tā ir mana mīļākā spēle. Varētu spēlēt visu dienu, man patīk futbols.

Ja Tu nespēlētu basketbolu, vai Tu mēģinātu spēlēt profesionālo futbolu?
Neesmu nekad redzējis par 216 cm garu futbola spēlētāju, tāpēc neesmu pārliecināts, ka to darītu.

Tad jau Tu esi atklājis, cik garš esi.
Eh, laikam gan (smejas). Bet, ja es nebūtu tik garš, iespējams, mēģinātu spēlēt futbolu.

Kādu mūziku Tu klausies, lai atslābinātos, vai varbūt sagatavotos spēlei?
Klausos ''Drake'', ''Trey Songz'' un ''Meek Mill''. Nedaudz paklausos latviešu mūziku.

Kas ir Latvijas top mūziķis vai grupa, ko būtu vērts paklausīties?
Man patīk viens reperis, kurš pašlaik vairs to nedara; viņš ir komediants. Lai veicas ar informācijas meklēšanu par viņu (smejas). Bet man patīk grupa ''Musiqq''. Viņiem ir kādas piecas dziesmas, kuras man ļoti patīk.

Vai esi redzējis kādu no amerikāņu priekšnesumiem klātienē?
Nē, bet es to gribētu. Gribētu doties uz "Drake'' koncertu. To centīšos izdarīt, kad dzīvošu ASV.

Kura ir tā vieta pasaulē, kur Tu neesi bijis, bet kuru ļoti vēlētos apmeklēt?
Gribētu doties uz Maiami, esmu dzirdējis, ka tā esot lieliska vieta. Gribētu doties uz kādu skaistu pludmali, piemēram, Jamaikā vai Maiami. Ir daudz vietas, kur neesmu bijis, bet kur vēlētos nokļūt.

Pēdējais jautājums - kas ir Tava mīļākā filma?
Ir divas. ''Friday'' un ''Dinner for Schmucks''... tā filma ir ļoti smieklīga.

Resursi:
Kristaps Porzingis Wants To Be Anthony Davis,...

1 2 48 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2015-06-03 14:33, pirms 9 gadiem
White nigga

  +2 [+] [-]

, 2015-06-03 14:35, pirms 9 gadiem
Nu tik buus!

i.imgur.com
';
Slēpts komentārs: jeepis59

  +7 [+] [-]

, 2015-06-03 14:35, pirms 9 gadiem
Jo garāks kāts,jo lielāks cirvis

  +2 [+] [-]

, 2015-06-03 14:38, pirms 9 gadiem
Novēlu augt prātā, lai spētu atvainoties visiem Latvijas līdzjutējiem, kas seko līdzi viņa panākumiem un kuriem ir ļoti nepatīkami klausīties nievājošus izteicienus par mūsu valsti.

  +6 [+] [-]

, 2015-06-03 14:42, pirms 9 gadiem
Lietuvā par šitādiem izgājieniem viņa ģimenes māja gan jau būtu jau nosvilināta...

  +3 [+] [-]

, 2015-06-03 14:42, pirms 9 gadiem
Vienu brīdi likās, ka basketbolistus beigšu saukāt par muļķiem sportistu vidū, bet nē- nekas nav mainījies, joprojām ar prāta spējām neizceļas. briesmīgi stulbi izrunājies.
Slēpts komentārs: Raitcha
Slēpts komentārs: acmee23

     [+] [-]

, 2015-06-03 14:45, pirms 9 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Vienu brīdi likās, ka basketbolistus beigšu saukāt par muļķiem sportistu vidū, bet nē- nekas nav mainījies, joprojām ar prāta spējām neizceļas. briesmīgi stulbi izrunājies.
Jā, dažs labs hokejists vēl nav iemācijies Latviešu valodu, kur nu vēl stulbības runāt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-06-03 14:50, pirms 9 gadiem
Rezeknes_Gopņiks rakstīja: Kadas jusu prognozes,kura komanda nodraftes vinju?
Heat

  +6 [+] [-]

, 2015-06-03 14:50, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu, tik vien tā brēka par to patiesā fakta konstatējumu?
Es par to, ka izteicās, ka Latviešu valodu nav vērts mācīties jo tajā neviens nerunā izņemot Latvijas iedzīvotājus...
Biju gaidījis lielāku brēku...

Bet citādi, pilnīgi pareizi pateica... Es pat teiktu, ka mūsdienās pat Angļu 'valodu nav vērts mācīties, drīzāk franču, spāņu, varēs arī amerikā ar spaņu valodu tusēt mierīgi...
Angļu valoda nāks no franču valodas un tāpat apgūs...
Neiet runa par to, ka kādam tā valoda būtu jāmācās angļu, franču vai citas valodas vietā, bet par to, ka Latviju latvietim nodēvēt par "f* Latvia" ir diezgan amorāli, manuprāt.
Turklāt, ja viņam ir mērķis NBA, tad par tādu f-vārdu viņam vispār publiski būtu jāaizmirst.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-03 14:52, pirms 9 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Vienu brīdi likās, ka basketbolistus beigšu saukāt par muļķiem sportistu vidū, bet nē- nekas nav mainījies, joprojām ar prāta spējām neizceļas. briesmīgi stulbi izrunājies.
kāda jēga izcelt bbolistus, ja visi (izņēmumi apstiprina likumsakarības) pro sportisti ir diezgan tupi?

  +6 [+] [-]

, 2015-06-03 14:52, pirms 9 gadiem
acmee23 rakstīja: Izlasē šo čali negribu redzēt!
Bagatski,tu?

  -1 [+] [-]

, 2015-06-03 14:53, pirms 9 gadiem
Čalis normāli runā priekš 20 gadīga. Jau atkal lielie sportacentra eksperti uzdarbojas

  -1 [+] [-]

, 2015-06-03 14:54, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: kāda jēga izcelt bbolistus, ja visi (izņēmumi apstiprina likumsakarības) pro sportisti ir diezgan tupi?
Basketbolisti ir ļoti savādāki par citiem pro sportistiem..

  +1 [+] [-]

, 2015-06-03 14:54, pirms 9 gadiem
Rezeknes_Gopņiks rakstīja: Kadas jusu prognozes,kura komanda nodraftes vinju?
Draņķīga komanda viņu nodraftēs.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-03 14:55, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Neiet runa par to, ka kādam tā valoda būtu jāmācās angļu, franču vai citas valodas vietā, bet par to, ka Latviju latvietim nodēvēt par "f* Latvia" ir diezgan amorāli, manuprāt.
Turklāt, ja viņam ir mērķis NBA, tad par tādu f-vārdu viņam vispār publiski būtu jāaizmirst.
Nu neko citu no viņa arī negaidīju.
Puisis uzaudzis ārpus Latvijas. Safanojies par Ameriku un tagad ieradies savā sapņu zemē, iejuties, intervija eiforijā... Tak normāli... Tā nav norma, tā nebūtu jārunā publiski, kaut arī tā domā, bet šobrīd es no tā brēku netaisītu, puņķains tīnis, bez mazas saprašanas par dzīvi un vērtībām...

  +7 [+] [-]

, 2015-06-03 14:56, pirms 9 gadiem
Porziņģa atvainošanās video: https://www.facebook.com/7559490977...

  -1 [+] [-]

, 2015-06-03 14:58, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Porziņģa atvainošanās video: https://www.facebook.com/755949097788474/videos/vb.755949097788474/909443089105740/?type=2&theater
pēc Staņislavska neticu !

  +3 [+] [-]

, 2015-06-03 14:59, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu neko citu no viņa arī negaidīju.
Puisis uzaudzis ārpus Latvijas. Safanojies par Ameriku un tagad ieradies savā sapņu zemē, iejuties, intervija eiforijā... Tak normāli... Tā nav norma, tā nebūtu jārunā publiski, kaut arī tā domā, bet šobrīd es no tā brēku netaisītu, puņķains tīnis, bez mazas saprašanas par dzīvi un vērtībām...
Brēku taisīt tik tiešām nav vērts, taču tā vienkārši "pa vienu ausi iekšā, pa otru - ārā" arī nevar izlaist.
Būs labi, galvenais, ka ir gana veikli noreaģējis, +1 viņam.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-03 15:00, pirms 9 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Basketbolisti ir ļoti savādāki par citiem pro sportistiem..
Prioritātes... visu dzīvē nosaka prioritātes.
Cilvcēka viedokli, spriest spējas, erudīciju un dzīves uztveri veido sabiedrība ap kādu viņš uzturas. Draugi, līdzcilvēki, elki...
JA Pro sportists 90% gadījumu knapi ir pabeidzis vidusskolu un visu dzīvi ir uzturējies tikai starpo sev līdzīgajiem, kādu intelektuālo būtni no viņa gaidīt?
Kurš cilvēks, nostrādājis visu dzīvi zāģētavā var pateikt 400 vārdus nevienu lamuvārdu nepasakot?

Nauda un slava intelektu nevairo.. To vairo apzinīgums un mērķtiecība, vēlme tādam būt...
Bet Pro sportista prioritātes dzīvē ir mazliet savādāk sakārtotas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Valdis 1985
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-03 15:08, pirms 9 gadiem
Valdis 1985 rakstīja: Pareizi ari pateica par Latviju....Daudz vinja Jums ko ir devusi jusu dzive..iznemolt vienas vilsanas vairak neka nav devusi......
Neveiksminieks.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-03 15:11, pirms 9 gadiem
Es, palaidu garām par ko visi tā cepas? Un par ko viņš atvainojas?

  +3 [+] [-]

, 2015-06-03 15:12, pirms 9 gadiem
aizermans rakstīja: Bagatski,tu?
Mazurs šeit!

     [+] [-]

, 2015-06-03 15:14, pirms 9 gadiem
Piepis.as nabagi pie cilveka.Dikti vinam interese ko par vinu doma parismints Sc trolli.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-03 15:15, pirms 9 gadiem
Valdis 1985 rakstīja: Pareizi ari pateica par Latviju....Daudz vinja Jums ko ir devusi jusu dzive..iznemolt vienas vilsanas vairak neka nav devusi......
Daudzi Āfrikā, Āzijā, arī citur Eiropā- tā saka par savām valstīm. Nenolaidīsimies līdz viņu līmenim, bet celsim to līmeni augstāk.

  +6 [+] [-]

, 2015-06-03 15:17, pirms 9 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu, tik vien tā brēka par to patiesā fakta konstatējumu?
Es par to, ka izteicās, ka Latviešu valodu nav vērts mācīties jo tajā neviens nerunā izņemot Latvijas iedzīvotājus...
Biju gaidījis lielāku brēku...

Bet citādi, pilnīgi pareizi pateica... Es pat teiktu, ka mūsdienās pat Angļu 'valodu nav vērts mācīties, drīzāk franču, spāņu, varēs arī amerikā ar spaņu valodu tusēt mierīgi...
Angļu valoda nāks no franču valodas un tāpat apgūs...
Nu par valodu jau nav ko pārmest, neko nepareizu jau nepateica, bet nafig dzimtene ir jāsauc par sū...u? Nav mūsu valstī viss kārtībā (pielaižu skandāls, prezidenta vēlēšanas, Sudrabas un ZZS ievēlēšana to labi pierāda), bet tāpēc tak nav publiski jānozākā Latvija.

  -4 [+] [-]

, 2015-06-03 15:20, pirms 9 gadiem
wow wow rakstīja: Lietuvā par šitādiem izgājieniem viņa ģimenes māja gan jau būtu jau nosvilināta...
Nepārspīlē!

Atkal svētie savākušies! Jums pašiem kauns par sevi nav?
1 2 48 komentāri