Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bijušajam Bertāna komandas biedram Tomasam desmit dienu līgums ar ''Pelicans''

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

Bijušajam Bertāna komandas biedram Tomasam desmit dienu līgums ar ''Pelicans''
Aizeja Tomass un Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpix

Viens no ietekmīgākajiem NBA apskatniekiem Šems Čaranija ziņo, ka Ņūorleānas ''Pelicans'' vienība noslēgusi desmit dienu līgumu ar divkārtējo NBA Zvaigžņu spēles dalībnieku, saspēles vadītāju Aizeja Tomasu.

32 gadus vecais Tomass nav aizvadījis oficiālu spēli NBA jau vairāk nekā gadu, pēdējoreiz līgas spēlē laukumā izejot 2020. gada 3. februārī, kad vēl bija komandas biedrs latviešu lāzerim Dāvim Bertānam Vašingtonas ''Wizards'' sastāvā. Burvju rindās pagājušajā NBA sezonā Tomass guva vidēji 12,2 punktus un atdeva 3,7 rezultatīvas piespēles.

175 centimetrus garais amerikāņu basketbolists NBA spēlējis kopš 2011. gada, pārstāvot septiņas dažādas komandas, bet veiksmīgākā aizsargam bija 2016./2017. gada sezona, kad viņš guva vidēji 28,9 punktus un palīdzēja Bostonas ''Celtics'' aizcīnīties līdz Austrumu konferences finālam, kur nācās atzīt Klīvlendas ''Cavaliers'' pārākumu. Tomass februārī ar ASV izlasi piedalījās FIBA ''AmeriCup 2022'' kvalifikācijā, kur bija līderis gūtajos punktos un realizēja pusi no izmestajiem tālmetieniem (50%).

''Pelicans'' nākamā spēle paredzēta pret Atlantas ''Hawks'' šonakt 4:00 pēc Latvijas laika, bet Tomasa debija sagaidāma naktī uz pirmdienu, kad Ņūorleānas komandai jātiekas ar Hjūstonas ''Rockets''. Pelikānus šobrīd skārušas savainojumu likstas, nevarot palīdzēt vairākiem līderiem, kā Brendonam Ingremam, Zaionam Viljamsonam, Lonzo Bolam un Džošam Hārtam.

Tāpat desmit dienu līgumu ar centra spēlētāju, bijušo Rodiona Kuruca komandas biedru Demarkusu Kazinsu plāno parakstīt Losandželosas ''Clippers''. Četrkārtējo NBA Zvaigžņu spēles dalībnieku februārī atlaida Hjūstonas ''Rockets'', kuras rindās Kazinss paspēja aizvadīt 25 spēles, izceļoties ar 9,6 punktiem un 7,6 bumbām zem groza.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...