Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdens pirms atgriešanās spēles Hjūstonā: ''Sākotnēji domāju, ka beigšu šeit karjeru''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Hārdens pirms atgriešanās spēles Hjūstonā: ''Sākotnēji domāju, ka beigšu šeit karjeru''
Kairijs Ērvings un Džeimss Hārdens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas ''Nets'' basketbolists Džeimss Hārdens naktī uz ceturtdienu viesosies pie savas bijušās komandas Hjūstonas ''Rockets'', kas šobrīd piedzīvo garu zaudējumu sēriju. Pirms mača Hārdens atzina, ka joprojām ir daļa no komūnas un plānojis Hjūstonā beigt karjeru, kamēr ''Rockets'' īpašnieks izteicies, ka krekls ar 13. numuru tiks iemūžināts.

Džeimss Hārdens par līgas zvaigzni kļuva Hjūstonas ''Rockets'' rindās, taču pirms šīs sezonas komandai pieprasīja maiņu. Sezonas ievadā vairāku komandu darījumā Hārdens pārcēlās uz Bruklinas ''Nets'' pie Kevina Durenta un Kairija Ērvinga. Šajā darījumā tika iekļauts arī Rodions Kurucs, kurš devās uz Hjūstonu.

Naktī uz ceturtdienu Hārdens pirmo reizi viesosies Hjūstonā kā pretinieku komandas pārstāvis. ''Tā mīlestība, ko esmu devis un joprojām dodu pilsētai, cerams tiks novērtēta un saņemšu to pretī. Sākotnēji domāju, ka Hjūstonā beigšu savu basketbolista karjeru. Notikumi mainījās, man parādījās citi mērķi, tā dzīvē notiek. Tas nemaina faktu, kādas ir manas izjūtas par pilsētu. Komunikācija starp mani un vadību beigās nebija sevišķi laba. Paskatoties apkārt, citiem spēlētājiem tā notika krietni veiksmīgāk.''

Lai arī komunikācija starp abām pusēm beigās nebija tā labākā, ''Rockets'' īpašnieks Tilmans Fertita paziņojis, ka Hārdena krekls ar 13. numuru tiks iemūžināts. ''Džeimss Hārdens vienmēr būs ''Rockets'','' kodolīgi izteicās Fertita.

Pašam spēlētājam joprojām ir saikne ar Hjūstonu. Caur savu restorānu basketbolists nosūtījis 3000 maltītes Hjūstonas iedzīvotājiem, tāpat palīdzējis ar ūdens piegādi pilsētai un piesaistījis santehniķus, kas palīdz tiem, kam caurules aizsalušas aukstuma vilnī. ''Jūtu, ka esmu daļa no komūnas. Tas, ka esmu Bruklinā, nav mainījis manu nostāju par Hjūstonu un ko tā manā labā darījusi. Līdz ar to palīdzu visos iespējamos veidos,'' teica basketbolists.

Bruklinas ''Nets'' formā Hārdens atguvis to spožumu, kas bija vērojams ''Rockets'' laikos. 21 spēlē basketbolists vidēji spēlē guvis 25.1 punktu, izcīnījis 8.4 atlēkušās bumbas un atdevis 11.1 rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-03-03 10:43, pirms 3 gadiem
pietrūkst laiku, kad komanda asociējās ar kādu vienu staru. Tagad mainās kā zeķes, var jau saprast viņus, bet nu man kā skatītājam tas liekas bēdīgi