Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņš spēlē maz, "Warriors" 30. uzvara sezonā

Rolands Eliņš

Biedriņš spēlē maz, "Warriors" 30. uzvara sezonā
Endrjū Boguta un Deivida Lī duets izskatās diezgan iespaidīgs
Foto:AP/Scanpix

113 : 93

Warriors - Suns

Šonakt Nacionālajā Basketbola asociācijā tika aizvadītas deviņas spēles, vienā no tām Goldensteitas "Warriors" ar otrā puslaikā veiktu spurtu guva uzvaru pār Fīniksas "Suns" (113:93). Andris Biedriņš punktus neguva un laukumā atradās tikai četras minūtes. Savukārt Klīvlendā iespaidīgu uzvaru pār "Thunder" izcīnījusi "Cavaliers" vienība (115:110), kuru spārnoja jaunā Kairija Ērvinga lieliskā spēle (35 punkti).

Latviešu basketbolista Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas „Warriors” šonakt ar lielisku sniegumu otrajā puslaikā pārspējusi Fīniksas „Suns” basketbolistus, turklāt pēc potītes savainojuma sadziedēšanas laukumā bija atgriezies Stefans Karijs.

Pats Andris Biedriņš komandas uzvaras kaldināšanā gan piedalījās minimāli, laukumā dodoties pirmās ceturtdaļas sestajā minūtē, uzreiz savācot divas piezīmes un izcīnot vienu atlēkušo bumbu. Nedaudz vēlāk pret Biedriņu arī tika nosvilpta piezīme uzbrukumā, un viņa vietā laukumā devās Festuss Ezili, kurš gan arī laukumā pavadīja tikai četras minūtes, tikpat cik Biedriņš. Latviešu basketbolista +/- rādītājs šajā spēlē -4.

Savukārt spēles gaita pirmās 32 minūtes turējās samērā līdzīga. Trešās ceturtdaļas beigās gan divus tālmetienus 20 sekundēs iemeta Stefans Karijs, četrus punktus no groza apakšas guva arī Karls Lendrijs, kas deva jau 11 punktu pārsvaru „Warriors” vienībai. Spēles pēdējās ceturtdaļas pirmajās trīs minūtēs „Warriors” arī neļāva „Suns” gūt ne punkta, panākot jau 16 punktu pārsvaru un praktiski izšķirot mača likteni. „Suns” ar Maiklu Bīzliju priekšgalā gan vēl mēģināja spuroties pretī, taču katrreiz, kad viņiem paspīdēja cerību stariņš, tālmetienu realizēja Karijs vai Klejs Tompsons, un spēlē kopā „Warriors” svinēja uzvaru ar 113:93.

Rezultatīvākais „Warriors” rindās bija Stefans Karijs, kurš savā pirmajā spēlē pēc potītes savainojuma guva 29 punktus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet ar jau ierastu double-double savus līdzjutējus priecēja Deivids Lī – 16 punkti, 12 atlēkušās un septiņas rezultatīvas piespēles. Visi „Warriors” sākumsastāva spēlētāji guva 11 un vairāk punktus.

Savukārt „Suns” sastāvā 24 punktus guva Maikls Bīzlijs, kurš laukumā devās no rezervistu soliņa, bet visa „Suns” komanda spēja pārspēt (lai arī minimāli) „Warriors” atlēkušo bumbu ziņā (48:47), ko iespējams uzlūkot kā nelielu pārsteigumu, ņemot vērā, ka šajā statistikas rādītāja abas komandas atrodas diametrāli pretējās vietās līgas tabulā ("Warriors" 4. vietā, "Suns" - 25.).

Goldensteitas komanda uzvarējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas un pamazām tuvojas Rietumu konferencē ceturtajā vietā esošajai „Grizzlies”. Nākamā „Warriors” spēle paredzēta naktī uz trešdienu, uz 6. februāri, pret Hjūstonas „Rockets”.

”Thunder” iepazīstas ar Ērvingu

Oklahomas „Thunder” šodien viesojās Klīvlendā, kur paši personiski varēja pārliecināties, kādēļ Kairijs Ērvings šogad ir iebalsots Visu Zvaigžņu spēles sastāvā. Vēl trīs minūtes pirms spēles beigām „Thunder” atradās vadībā 101:100, taču tad „Cavaliers” uzbrukumu pārņēma Ērvings, kurš guva 13 punktus pēdējo minūšu laikā. Lai arī „Thunder” sastāvā šajā spēlē Kevins Durents un Rasels Vestbruks kopā guva 60 punktus, pēdējās minūtēs viņi neko neiespēja pret Ērvinga izrāvienu un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 110:115.

„Viņš ir killers! Es zināju šo to par viņu, bet nezināju, ka Ērvings prot spēlēt tik labi!” sajūsmināti par Ērvingu izteicās pavisam nesen no „Grizzlies” iemainītais Marīss Speits, kurš šajā spēlē guva 21 punktu. Ērvings pats kopā savāca 35 punktus.

„Cavaliers”, viena no sliktākajām cīnītājām par atlēkušajām bumbām, šajā rādītājā spēja ar „Thunder” cīnīties kā līdzīga ar līdzīgu (47:44). „Thunder” sastāvā pa četriem bloķētiem metieniem Seržam Ibakam un Kendrikam Pērkinsam, kā arī Kevins Durents papildus saviem 32 punktiem savāca arī 11 atlēkušās bumbas. Durents arī spēles vidū guva muguras savainojumu, kas piespieda viņu uz brītiņu doties uz ģērbtuvēm, taču uz spēles beigām Durents spēja atgriezties laukumā.

Ar šo zaudējumu „Thunder” vēl tālāk atkāpjas no līgas līderes Sanantonio „Spurs”, kura šonakt ar 96:86 pārspēja Vašingtonas „Wizards”, tiesa, savainojumu šajā spēlē guva Tims Dankans, kurš uz ģērbtuvēm spēja doties tikai ar komandas biedru palīdzību. Viņa komandas biedrs Tonijs Pārkers, kurš šonakt guva 19 punktus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, gan apgalvoja, ka runājis ar Dankanu un savainojums nav nopietns.

Rietumu konference

V.KomandaU-V%
1.Sanantonio „Spurs”38-11.776
2.Oklahomas „Thunder”35-12.745
3.Losandželosas „Clippers”34-14.708
4.Memfisas „Grizzlies”30-16.652
5.Goldensteitas „Warriors” 30-17.638
6.Denveras „Nuggets”30-18.625
7.Jūtas „Jazz”26-22.542
8.Hjūstonas „Rockets”26-23.531

Pārliecinošas uzvaras ”Bulls” un ”Knicks”

Čikāgas „Bulls”, joprojām spēlējot praktiski sešu vīru sastāvā (savainojumi Būzeram un Noā, bet Tīgs un Radmanovičs laukumā uzgāja tikai uz 5 un 7 minūtēm), spēja ar 17 punktu pārsvaru uzvarēt Atlantas „Hawks”. Otro dienu pēc kārtas no laukuma gandrīz nenogāja Luols Dengs un Tādžs Gibsons, kuri abi sakrāja visnotaļ iespaidīgus double-double - Dengam 25 punkti un 14 atlēkušās bumbas, Gibsonam 19 un 19.

„Bulls” šī uzvara bija īpaši svarīga, jo abas komandas pašlaik atrodas cīņā par pēc iespējas augstāku vietu Austrumu konferencē – „Hawks” ir sestajā vietā, bet „Bulls” trešajā, turklāt šobrīd tikai par divu uzvaru tiesu atpaliek no "Heat" un "Knicks", kura šonakt ar 39 punktu pārsvaru sagrāva Sakramento „Kings”.

„Knicks” arī pārāk nebija nepieciešama Karmelo Entonija palīdzība, kurš izmeta 12 metienus un guva tikai deviņus punktus, jo pavisam varens šodien izskatījās Amārē Stademairs. Viņš 21 nospēlētā minūtē (joprojām „saudzējošais” režīms) iemeta visus savus 10 metienus no spēles, gūstot 21 punktu. 20 atlēkušās bumbas šodien savāca arī centrs Taisons Čendlers, bet „Knicks” kopā iemeta veselus 19 tālmetienus, "Kings" komandai neatstājot ne mazākās cerības uz uzvaru.

Hārdenam karjeras pirmais triple-double

Hjūstonas „Rockets” šodien izcīnījusi uzvaru pār vienu no līgas vājākajām komandām Šarlotes „Bobcats” (109:95), turklāt šajā spēlē savas karjeras pirmo triple-double savāca starpsezonā iegūtais Džeimss Hārdens – 21 punkts un pa 11 atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm. Hārdens gan bija tikai trešais rezultatīvākais savā komandā, jo 24 punktus guva gan Čandlers Pārsons, gan Patriks Patersons. Kārtējo double-double savācis arī turku centrs Omērs Ašiks, kuram šodien 19 punkti un 15 atlēkušās bumbas. „Rockets” pagaidām atrodas astotajā vietā Rietumu konferencē.

Savukārt „Bobcats” sastāvā 24 punktus guva Kemba Volkers, taču spēli ar galvas savainojumu pameta 19 gadus vecais (jaunais) talants Maikls Kids-Gilkrists. Kids-Gilkrists pēc neveiksmīgas sadursmes ar komandas biedru tika pat nogādāts slimnīcā, kur viņam nāksies pavadīt vismaz turpmākās pāris dienas.

Īsumā citās spēlēs

Devīto zaudējumu pēc kārtas cietusi Orlando "Magic" vienība, kura šonakt piekāpās Milvokī "Bucks". "Magic" atradās iedzinējos lielāko spēles daļu, taču mača beigās spēja pietuvoties un izvērst intrigu, kas gan nepārtapa uzvarā (98:107). "Bucks" rindās 11 rezultatīvas piespēles eksvarioram Montam Elisam.

Principiālu uzvaru cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs izcīnījusi "Trail Blazers" komanda, kura, pateicoties debitanta Deimiana Liliarda 23 punktiem, pārspēja Jūtas "Jazz". Turklāt, gandrīz vai neticamāk veidā, taču devītajā vietā Rietumos joprojām turas Minesotas "Timberwolves", kura šonakt ar 29 punktu pārsvaru pārspēja Ņuorleānas "Hornets", turklāt visi 12 "Timberwolves" spēlētāji šajā spēlē guva vismaz piecus punktus.

2.februāra spēļu rezultāti NBA

KomandaRezultātsRezultatīvākie
Bulls-Hawks93:76Dengs 25` Smits 19`
Kings-Knicks81:120Kazinss 25` Smits 25`
Thunder-Cavaliers110:115Durents 32` Ērvings 35`
Bobcats-Rockets95:109Volkers 24` Pārsons 24`
Hornets-Timberwolves86:115Deiviss 18` Kaninghems 18`
Magic-Bucks98:107Vucevičs 20` Eliss 21`
Wizards-Spurs86:96Vols 21` Pārkers 19`
Jazz-Trail Blazers99:105Fojs 23` Liliards 23`
Suns-Warriors93:113Bīzlijs 24` Karijs 29

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-02-03 09:45, pirms 12 gadiem
februāris tiko sācies,Andris neiespringst,janvārī pirmos 2p guva 30janvārī.....................vēl 25dienas laika,lai atkārtotu janvāra panākumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 10:05, pirms 12 gadiem
Biedriņu uz Ķīnas "Shung Huy"

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 10:37, pirms 12 gadiem
kobe.james rakstīja: Kaut es mācētu sūdus mest....

Bik nesaprotu to GSW treneri. Baigais tolks palaist Biedru un Ēzeli uz pāris minūtēm un tad tāpat turpināt ar Lee centra pozīcijā un mačīt savu small ball. Ok, šosezon tas nes augļus(redzēsim, kas gan notiks PO), bet nu tad nelaid tos C vispār laukumā. Iemaini vēl pret skrējējiem visādiem..
GSW viens no lielākajiem plusiem ir tieši iespējas spēlēt daudzveidīgi, ko nodrošina labs soliņš. Tāpat viņi pielāgojas pretinieku garajam galam, Cavs šobrīd vispār nav normāla spēka zem groziem, tāpēc spēlēja ar īsāku sastāvu, bet šobrīd tā galīgi vairs nav met un skrien komanda. Pats zini, ka daudzām komandām vairs nav tādu tipisko centru.

     [+] [-]

, 2013-02-03 10:37, pirms 12 gadiem
Bet ja nopietni, tad Wariors nav izdevīgāk Biedriņa līgumu izpirkt un miers?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 12:13, pirms 12 gadiem
k.kad tacu ligumam ar warioriem jabeidzas,redzees kam vinc buss vajadzigs un vairs tad ar nevares ha,lavu dziit...

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 12:13, pirms 12 gadiem
tiesneši pret Biedru tiesāja?

  -1 [+] [-]

, 2013-02-03 12:39, pirms 12 gadiem
Uncle Drew totāli piesmēja gan Westbrook, gan arī visu Thunder aizsardzību. Ja čalis turpinās progresēt tad nākotnē varētu būt izcils spēlētājs, labāks nekā daudzi domā!

  -2 [+] [-]

, 2013-02-03 12:42, pirms 12 gadiem
guus rakstīja: Uncle Drew totāli piesmēja gan Westbrook, gan arī visu Thunder aizsardzību. Ja čalis turpinās progresēt tad nākotnē varētu būt izcils spēlētājs, labāks nekā daudzi domā!
Tu esi slims?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 13:25, pirms 12 gadiem
Ravix rakstīja: februāris tiko sācies,Andris neiespringst,janvārī pirmos 2p guva 30janvārī.....................vēl 25dienas laika,lai atkārtotu janvāra panākumu
andris jau sen ne par ko neiespringst.tāpat viņam šī ir fenomenāli rezultatīva sezona.0,5 punkti spēle!monstrozi.gan jau ka gaida nākošo līgumu.gribētāju ir daudz,droši vien rindā stāvs.kādus 7-8 miljonus varbūt sezonā iedos.ar šādu rezultativitāti,pluss vidēji 3 bumbas spēlē.viņš noteikti atpelna katru dolāru.būsim godīgi,noteikti būtu pelnījis arī vairāk,bet tagad jāsamierinās ar 9 miljoniem.žēl.nekas,februārī iemetīs vēl kādus 3-4 punktus,martā arī,un,skat,10 miljonu līgums kabatā.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 14:19, pirms 12 gadiem
GuntarsL rakstīja: Tu esi slims?
Tu esi slims?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-02-03 15:12, pirms 12 gadiem
teetislaacis rakstīja: andris jau sen ne par ko neiespringst.tāpat viņam šī ir fenomenāli rezultatīva sezona.0,5 punkti spēle!monstrozi.gan jau ka gaida nākošo līgumu.gribētāju ir daudz,droši vien rindā stāvs.kādus 7-8 miljonus varbūt sezonā iedos.ar šādu rezultativitāti,pluss vidēji 3 bumbas spēlē.viņš noteikti atpelna katru dolāru.būsim godīgi,noteikti būtu pelnījis arī vairāk,bet tagad jāsamierinās ar 9 miljoniem.žēl.nekas,februārī iemetīs vēl kādus 3-4 punktus,martā arī,un,skat,10 miljonu līgums kabatā.
Tev nesanāca!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 16:02, pirms 12 gadiem
10m centram piezīmju ailītē lielāks cipars nekā punktu
Skaisti! Varēs pastāstīt saviem mazbērniem, kā izkrāpa no nba lielo piķi.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 16:08, pirms 12 gadiem
karjeras noriets?
biedrin beidz tac sewi mocit ej pensija vnk kauns skatities

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 17:31, pirms 12 gadiem
Bet vins jau ir gatavs plosities, tikai treneris nalauj vai negrib, vai ari kaa. Ja AB vel speles Eiropas Cempionata, tad tur paradisies, ko vins spej vai nespeej.

     [+] [-]

, 2013-02-03 17:32, pirms 12 gadiem
GuntarsL rakstīja: Tev nesanāca!
es domāju,ka ir ok.andri,beidz tēlot asprātīgo,tev nesanāk

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 18:04, pirms 12 gadiem
vf rakstīja: Bet vins jau ir gatavs plosities, tikai treneris nalauj vai negrib, vai ari kaa.
Jā- to gatavību plosīties labi nodemonstrēja nesenā epizode ar pilnīgi brīvu bumbas saņemšanu metru no groza bet kārtīga danka vietā sekoja izspēle uz 3pts līniju