Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Čempioniem zaudējums Indiānā

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Čempioniem zaudējums Indiānā
Denijs Greindžers cīņā ar Polu Pīrsu
zaudēja divus zobus, taču turpināja spēli.
Foto: AP

Pirmo zaudējumu Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas spēlē piedzīvojusi pašreizējā čempionvienība Bostonas "Celtics", izbraukumā ar rezultātu 79:95 piekāpjoties Indiānas "Pacers".

Spēle iesākās līdzīgi, un arī rezultāts auga vienmērīgi, bet 1. ceturtdaļas vidū šo tradīciju lauza Indiānas basketbolisti un pamazām sāka atrauties no sāncenšiem. Lielā mērā to ietekmēja arī "Celtics" spēlētāju daudzās kļūdas, kā rezultātā daļa no viņu uzbrukumiem noslēdzās vispār bez metiena. Pēc 1. ceturtdaļas mājiniekiem plus desmit – 27:17.

Arī nākamās ceturtdaļas sākumā neveiksmes turpināja vajāt Bostonas kluba basketbolistus un aptuveni pusotras minūtes laikā viņi pieļāva vēl trīs kļūdas, taču par laimi viņiem, "Pacers" pagaidām nespēja tās izmantot savā labā. Turpinājumā "Celtics" tomēr izdevās nedaudz sakārtot savu spēli un aptuveni divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām pēc Pola Pīrsa realizētā trīspunktu metiena, bostoniešiem vairs tikai mīnus trīs (38:41). Tuvāk tikt viesiem neizdevās, un galvenokārt tāpēc, ka nespēja tikt galā ar Tīdžeju Fordu. "Celtics" spēja viņu apturēt tikai ar piezīmju palīdzību. Mača 2. ceturtdaļā Fords četrreiz stājās uz soda metienu līnijas un realizēja visus astoņus soda metienus. Pēc puslaika rezultāts uz tablo 48:41 par labu "Pacers".

Mača 3. ceturtdaļas sākumā "Pacers" veica kārtējo izrāvienu. Trīs no uzbrukumiem ar sekmīgiem divpunktu metieniem noslēdza Radoslavs Nesterovičs, Trojs Mērfijs ielidināja trejaci, un arī Denijs Greindžers pielika roku punktu krājuma papildināšanā. Rezultāta starpība bija pieaugusi jau līdz 15 punktiem (60:45), un "Celtics" trenerim Glenam "Dokam" Riversam nekas cits neatlika kā saukt savus padotos uz minūti ilgām pārrunām. Tas deva rezultātu, jo drīzumā Bostonas klubam padevās neliels septiņu punktu izrāviens. Taču ceturtdaļas noslēgumā čempioniem tomēr mīnus 11 – 69:58.

Pēdējā ceturtdaļa Indiānas klubam iesākās ar Nesteroviča zaudēšanu. Slovēņu centrs pēc pielabota metiena neveiksmīgi piezemējās, izmežģīja potīti un bija spiests atstāt laukumu. Nedaudz vēlāk cīņā par bumbu uz grīdas "Pacers" līderis Denijs Greindžers zaudēja divus augšējos priekšzobus, taču pat šis negadījums viņam neliedza turpināt spēli. Spēles gaitā krasus pavērsienus neviens no abiem iepriekš minētajiem notikumiem neieviesa, un ceturtdaļas vidū "Pacers" pārsvars pārsniedza jau 20 punktu robežu. Atlikušajās minūtēs "Celtics" basketbolistiem izdevās nedaudz samazināt rezultāta starpību, taču beigās tik un tā Indiānas basketbolistu uzvara bija diezgan pārliecinoša – 95:79.

Rezultatīvākais "Pacers" sastāvā bija Denijs Greindžers ar 20 gūtiem punktiem, bet "Celtics" labā 18 punktus guva Kevins Gārnets.

Citā mačā Džo Džonsons guva 35 punktus, dodot lielāko ieguldījumu Atlantas "Hawks" uzvarā pār Filadelfijas "76ers" (95:88).

Rezultatīva spēle tika aizvadīta Orlando, kur vietējā "Magic" vienība uzņēma Sakramento "Kings" basketbolistus. Ar rezultātu 121:103 pārāki bija mājinieki. Uzvarētāju sastāvā 29 punkti un 14 atlēkušās bumbas Dvaita Hovarda rēķinā.

Trešo uzvaru izcīnīja Ņūorleānas "Hornets", savā laukumā ar 104:92 pārspējot Klīvlendas "Cavaliers". 25 punktus sirseņu labā guva Deivids Vests, bet Kriss Pols pievienoja 24 punktus un 15 rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Židrūns Ilgausks, bet Lebrona Džeimsa kontā 15 punkti un 13 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
www.nba.com

Slēpts komentārs: hackshaq
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-11-02 09:11, pirms 16 gadiem
Celtics2009 rakstīja: Taapat Celtics vinees.. nav par ko uztraukties..
gribi teikt ka vinji atkal buus chempioni? sapnjo vien taalak... lab vinji ir pretendenti bet vinji finaala 100% netix...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2008-11-02 10:17, pirms 16 gadiem
"Denijs Greindžers cīņā ar Polu Pīrsu
zaudēja divus zobus, taču turpināja spēli."

Vot čalim ir iekšās.
Respect.

  -1 [+] [-]

, 2008-11-02 10:45, pirms 16 gadiem
Army rakstīja par to vel paaragri runaat buus vai nebuus chempioni, visticamaak jau ka nebuus un shaadas speeles to arii paraada
Celtics pagājšgad divas reizes zaudēja bobcats...tik un tā bija chempioni... bet par to vēl ir pāragri runāt ;]
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-02 11:39, pirms 16 gadiem
Kings shogad izskataas buus totaali autsaideri...
Lakeriem gan izskataas diezgan iespaidiigi,tiesa kaads nezin kapeec Bainumam shonakt tik mazs speeles laiks-trauma?

  +2 [+] [-]

, 2008-11-02 13:30, pirms 16 gadiem
wow,nu par gREINDŽERU vispār prieks. vecis šogad ir ļooooti labs! un čalim ir reāli iekšās! maksimāls respekts.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-02 14:46, pirms 16 gadiem
Uz Ķeltiem šogad ir liels spiediens pēc pagājušā gada uzvaras finālā un domāju ka čempioni viņi nebūs , bet līdz finālam jau varētu aizkulties..

  +1 [+] [-]

, 2008-11-02 16:37, pirms 16 gadiem
tā tiem lohiem vajag cerams houstona ar viņus lupatās sasitīs mēsli ne čempioni