Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Heat" Laurija dēļ pagarina Dragiča līgumu, Pols un Lenards kļūs par brīvajiem aģentiem

Rolands Eliņš

"Heat" Laurija dēļ pagarina Dragiča līgumu, Pols un Lenards kļūs par brīvajiem aģentiem
Gorans Dragičs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt atvērsies brīvo aģentu tirgus, un pirms tā vairākas komandas un spēlētāji tikuši skaidrībā par savu līgumu situāciju. Krisam Polam un Kavai Lenardam bija iespējas pagarināt savus līgumus uz nākamo sezonu, taču abi to nav izdarījuši, izvēloties veikt pārrunas par ilgtermiņa līgumiem ar savām komandām, kamēr Maiami "Heat" ir pagarinājusi līgumu ar Goranu Dragiču, tiesa, tiek vēstīts, ka tas ticis darīts ar domām par Dragiča iesaistīšanu Kaila Laurija maiņas darījumā.

"Heat" ir izmantojusi komandas iespēju pagarināt līgumu ar Goranu Dragiču uz nākamo sezonu, kas Dragičam paredz algu 19.4 miljonu dolāru apmērā, savukārt nav izmantojusi cita veterāna Andrē Igudalas opciju, ļaujot viņam kļūt par brīvo aģentu, un Igudalas sakarā tiek piesaukta iespējama atgriešanās "Warriors" sastāvā, kurā viņš kļuva par NBA čempionu un finālsērijas MVP.

35 gadus vecais Dragičs "Heat" rindās spēlē kopš 2015. gada un spēlēja svarīgu lomu komandas nokļūšanā līdz NBA finālam 2020. gadā. Aizvadītajā sezonā viņa statistika kritās, un viņš guva vidēji 13.4 punktus, kas slovēņu saspēles vadītājam bija mazākais rādītājs kopš 2012. gada, kamēr viņa vidēji veiktās 4.4 rezultatīvās piespēles bija viņa mazākais rādītājs kopš 2015. gada.

Šādā situācijā komandas opcijas izmantošana par 19.4 miljoniem dolāru var raisīt jautājumus, taču tiek vēstīts, ka "Heat" to dara ar aprēķinu, lai iekļautu Dragiču maiņas darījumā ar Toronto "Raptors". Maiami komandas starpsezonas prioritāte esot Kaila Laurija iegūšana, un "Heat" gatavo maiņas piedāvājumu, kurā Dragičs spēlētu svarīgu lomu sava līguma dēļ. Toronto šādā darījumā iegūtu arī 2020. gada drafta pirmajā kārtā draftēto Prešiusu Ačiavu, un ESPN norāda, ka "Raptors" būtu iespējas izdevīgi aizmainīt Dragiču tālāk, un šajā sakarā tiek piesaukta arī Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Mavericks", kas būtu ieinteresēta Dragiča iegūšanā, ļaujot viņam spēlēt kopā ar Slovēnijas superzvaigzni Luku Dončiču.

Laurijs tiek novērtēts kā ļoti svarīgs spēlētājs šīs vasaras brīvo aģentu tirgū, jo viņa lēmumam būs sava veida domino efekts citu komandu plānos. Taču pagaidām "Heat" tiek norādīta kā favorīte uz viņa iegūšanu, izmantojot tā saukto "sign and trade" darījumu, proti, Laurijs ar "Raptors" parakstīs līgumu tādu līgumu, kā "Heat" viņam nevar piedāvāt līgas noteikumu dēļ, un tad uzreiz tiks aizmainīts uz Maiami.

Vismaz uz laiku brīvā aģenta statusu iegūs arī citas NBA superzvaigznes. Kavai Lenards nav izmantojis savu spēlētāja iespēju par 36 miljoniem dolāru Losandželosas "Clippers" sastāvā, kamēr Kriss Pols atsacījies no garantētiem 44 miljoniem par nākamo sezonu Fīniksas "Suns" sastāvā.

Abu spēlētāju gadījumā gan tas nozīmē, visticamāk, jauna līguma noslēgšanu ar savām komandām, nevis iesaistīšanos pārrunās ar citiem klubiem. Lenarda situāciju gan sarežģī viņa trauma, kuras dēļ viņam tika veikta ceļgala operācija, taču ESPN vēsta, ka "Clippers" tāpat gatava piedāvāt maksimālo līgumu. Vai nu uz četriem gadiem par 176 miljoniem dolāru vai arī uz vienu sezonu, pēc kuras tad 2022. gadā abas puses būtu tiesīgas noslēgt piecu gadu līgumu par 235 miljoniem dolāru.

Savukārt 36 gadus vecais Pols tādu līguma summu, no kādas atsacījās (44 miljoni), nevarēs pieprasīt, taču viņš varētu noslēgt ar Fīniksu trīs gadu līgumu par apmēram 90 miljoniem dolāru, kas gan viņam pašam nodrošinātu ilgtermiņa stabilitāti, gan atvieglos Fīniksas algu situāciju konkrēti nākamajā sezonā.

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.
The official site of the NBA for the latest NBA...

     [+] [-]

, 2021-08-02 09:22, pirms 3 gadiem
Nu tik drīz sāksies lielā naudas straume uz pensionāru kontiem. Pols un Lenards palīdzēs stagnēt savām komandām vēl ilgi. Lenarda karjera principā ir cauri. Noslēgt ar viņu līgumu nozīmē bezjēdzīgi iemest naudu akā. Nākamgad viņš vispār nespēlēs-tālāk grūti ir saprast cik spēlēs viņš spēs nospēlēt sezonā, cerams kādas 30 izvilktu. Izskatās, ka abas LA komandas dzenoties pēc "zvaigznēm" būs iestigušas dziļā purvā. Ar Polu protams var slēgt 2+1 gadu līgumu par 60 milj., bet nu ne vairāk. Citādi SUNS var atvadīties no saviem jaunajiem talantiem. Citas komandas domāju jau berzē rokas, lai dabūtu pie sevis Bridžesu.

     [+] [-]

, 2021-08-02 09:51, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Nu tik drīz sāksies lielā naudas straume uz pensionāru kontiem. Pols un Lenards palīdzēs stagnēt savām komandām vēl ilgi. Lenarda karjera principā ir cauri. Noslēgt ar viņu līgumu nozīmē bezjēdzīgi iemest naudu akā. Nākamgad viņš vispār nespēlēs-tālāk grūti ir saprast cik spēlēs viņš spēs nospēlēt sezonā, cerams kādas 30 izvilktu. Izskatās, ka abas LA komandas dzenoties pēc "zvaigznēm" būs iestigušas dziļā purvā. Ar Polu protams var slēgt 2+1 gadu līgumu par 60 milj., bet nu ne vairāk. Citādi SUNS var atvadīties no saviem jaunajiem talantiem. Citas komandas domāju jau berzē rokas, lai dabūtu pie sevis Bridžesu.
Neticu tomēr- Kawhi gan jau pēc sezonas atkal atgriezīsies top līmenī un tādu spēlētāju kā viņš NBA nav daudz. Ir vērts riskēt. Par Polu gan.. Varēja tak beidzot uzspēlēt par minimālo algu un ļaut Fīniksai vēl ko piesaistīt- tomēr sapelnījis viņš jau ir nenormāli daudz

     [+] [-]

, 2021-08-02 10:10, pirms 3 gadiem
Jāpiekrīt par Lenardu. Šobrīd tā būtu investīcija kaķī maisā. Labāks pēc gada nepaliks, būs arī 30+, viņa onkulis jaucas iekšā visās darīšanās, pats grib dzīvot tikai LA (nebūs emocionālas piesaistes citai pilsētai), no viņa nevienu sakarīgu teikumu nevar izspiest. Šito komplektu savā komandā negribētu redzēt, kad mīnusi ir lielāki par plusiem. Bet nebrīnos, ka Kjūbans mēģinās dabūt. Konflikts ar Luku garantēts.

     [+] [-]

, 2021-08-02 11:17, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: Neticu tomēr- Kawhi gan jau pēc sezonas atkal atgriezīsies top līmenī un tādu spēlētāju kā viņš NBA nav daudz. Ir vērts riskēt. Par Polu gan.. Varēja tak beidzot uzspēlēt par minimālo algu un ļaut Fīniksai vēl ko piesaistīt- tomēr sapelnījis viņš jau ir nenormāli daudz
vai ne.. ja jau KD pēc Ahilla plīsuma atgriezās vēl labāks savos 32, tad kādēļ lai to neizdarītu Lenards ar ne tik nopietnu traumu.. varbūt apārstēs pa šo laiku arī iepriekšējo traumu, kura bieži vien neļauj spēlēt b2b spēles regulārajā

     [+] [-]

, 2021-08-02 11:46, pirms 3 gadiem
KD pirms tam traumu nebija. Beigās finālā nodzina līdz pēdējam. Toties KL principā visu laiku ir traumēts un izlaiž ļoti daudz spēles, katru gadu kļūst ar vien sliktāk. Pat šogad nebija no viņa jēgas, play-offus knapi pusi nospēlēja. Pilnīgi viss liecina par strauju karjeras norietu traumu dēļ. Nu varētu salīdzināt ar Lova gadījumu. Tā komanda, kas parakstīs viņu, vēl ilgi nezinās ko ar viņu darīt. Karāsies gaisā 30-40 mijoni. un komandai līdz ar to stagnācija.

     [+] [-]

, 2021-08-02 12:30, pirms 3 gadiem
Iguodala GSW? Ko tas nozīmē? Drošvien, ka nākamajā sezonā kepkas atkal izklīdīs pa krūmiem un visas superkomandas varēs aplauzties!

     [+] [-]

, 2021-08-02 12:32, pirms 3 gadiem
chubaki rakstīja: Iguodala GSW? Ko tas nozīmē? Drošvien, ka nākamajā sezonā kepkas atkal izklīdīs pa krūmiem un visas superkomandas varēs aplauzties!
Visticamāk. Bet nevar izslēgt, ka vēl kāds titula pretendents gribēs veterānu, kurš varbūt var Lebronu drusku ierobežot.

     [+] [-]

, 2021-08-02 12:39, pirms 3 gadiem
Laurijs un Heat?
Kaut kā neiet kopā. Tad vairāk likās loģiski pagarināt ar Viktoru.
Bamam 30, Batleram 35, Laurijam cik ir 40? 100+M un pat pamatsastāvs nesanāk, tikai neviens no zvaizgnēm nav skoreris. Un ja patur savus rokijus, tad principā all-in gads, jo tiem jau būs jādod lielie līgumi pēc tam, nu vismaz Robinsonam sanāk pēc gadiem, ka pēdējais rokija līguma gads...

     [+] [-]

, 2021-08-02 12:40, pirms 3 gadiem
Edgars rakstīja: Visticamāk. Bet nevar izslēgt, ka vēl kāds titula pretendents gribēs veterānu, kurš varbūt var Lebronu drusku ierobežot.
Varēja...
Heat rindās viņs'nekāds dižais ierobežotājs vairs nebija, pieredze laba, veterāns labs, bet ne jau kā show stopper

     [+] [-]

, 2021-08-02 13:05, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Laurijs un Heat?
Kaut kā neiet kopā. Tad vairāk likās loģiski pagarināt ar Viktoru.
Bamam 30, Batleram 35, Laurijam cik ir 40? 100+M un pat pamatsastāvs nesanāk, tikai neviens no zvaizgnēm nav skoreris. Un ja patur savus rokijus, tad principā all-in gads, jo tiem jau būs jādod lielie līgumi pēc tam, nu vismaz Robinsonam sanāk pēc gadiem, ka pēdējais rokija līguma gads...
Tu jau nevari zināt kāds un kad vispār Oladipo atgriezīsies pēc kārtējās traumas.

     [+] [-]

, 2021-08-02 13:06, pirms 3 gadiem
Iguaodala? Cik ilgi vēl? Gads vai divi? Nu Lebronam ar jau laiks skatīties uz mūža mājām, nevis jauniem sasniegumiem...
P.S. Lai gan savienojums Lebrons, Durants un Vestbrūks var izrādīties diezgan iedarbīgs. Pasmotrim, skazal sļepoi.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-02 13:15, pirms 3 gadiem
Nu gan te daži pagātnē dzīvo. Galvenais sezonas stāsts viņiem ir kurā komandā spēlēs Igudala un kā viņš finālā segs LBJ Nu taču atgriezieties realitātē. Apskatieties, kas spēlēja pusfinālos un kas tagad ir galvenās zvaigznes. Igijs knapi kājas velk un LBJ tāpat, tagad vēl ar Westbriku drāma būs. Ja Deiviss neatdzīvosies, tad LAL atkal 1. kārtā var jau zaudēt. Oladipo arī ir noiets etaps. Var pa minimālo līgumu pamēģināt vai vispār ir mazākā iespēja, ka viņš vēl varēs spēlēt kādu lomu kādā NBA komandā.

     [+] [-]

, 2021-08-02 13:22, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tu jau nevari zināt kāds un kad vispār Oladipo atgriezīsies pēc kārtējās traumas.
Oladipo ir free agent

     [+] [-]

, 2021-08-02 13:22, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Laurijs un Heat?
Kaut kā neiet kopā. Tad vairāk likās loģiski pagarināt ar Viktoru.
Bamam 30, Batleram 35, Laurijam cik ir 40? 100+M un pat pamatsastāvs nesanāk, tikai neviens no zvaizgnēm nav skoreris. Un ja patur savus rokijus, tad principā all-in gads, jo tiem jau būs jādod lielie līgumi pēc tam, nu vismaz Robinsonam sanāk pēc gadiem, ka pēdējais rokija līguma gads...
Robinsons ir free agent

     [+] [-]

, 2021-08-02 13:32, pirms 3 gadiem
I want Igoudala!

     [+] [-]

, 2021-08-02 13:33, pirms 3 gadiem
Tika runāts ka Dallasa šogad kādu stāru ieķers, ceru ka tas nebūs Dragičs, tam karjeras noriets ir redzams, pārmaksāts bez gala

  +1 [+] [-]

, 2021-08-02 13:45, pirms 3 gadiem
loook ploik! rakstīja: Oladipo ir free agent
Viņš ir free agent,bet Miami ir viņa bird rights.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-02 14:21, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Tika runāts ka Dallasa šogad kādu stāru ieķers, ceru ka tas nebūs Dragičs, tam karjeras noriets ir redzams, pārmaksāts bez gala
Par pārmaksāšanu runājot, šis vēl galīgi nav tas trakākais gadījums, jo līgumā ir palikusi tilai 1 sezona. Ja DAL nedabū kādu no top3 PG kadriem, kuri iederētos: Bols,Laurijs vai Mills, tad es teiktu, ka jāņem Dragič. Te nu gan tas risks nav tik liels. Ja Dragič sabrūk, tad līgums jau ar būs beidzies. Bet ar savu pieredzi viņš var palīdzēt un ar LD arī viņiem labi iet kopā. Mest māk+piespēli iedos. Viss atbilst - tikai jautājums vai fiziski pavilks. Regulārajā lai spēlē 15 min. Visu vezumu regulārajā lai velk Bransons/Burks un vēl kāds ko parakstīs varbūt. Dragič vajag svaigu uz play-offiem.

     [+] [-]

, 2021-08-02 15:10, pirms 3 gadiem
Tas tik būs numurs ja GSW atkal ar Iguodalu un vecajiem biedriem pēc titula!
Atliek tikai wiginsu pret KP iemainīt un GSW pēc titula!
Ar Iguodala jebkura komanda tiek pacelta nākamajā līmeni!
Redz Izmeta Igiju no GSW tie uzreiz kļuva par luzeriem
Iguodalam kārtējā nesavtiguma paraugstunda!
GO Iguodala, GO GSW!

     [+] [-]

, 2021-08-02 15:12, pirms 3 gadiem
chubaki rakstīja: Iguodala GSW? Ko tas nozīmē? Drošvien, ka nākamajā sezonā kepkas atkal izklīdīs pa krūmiem un visas superkomandas varēs aplauzties!
Tas nozime, ka GSW ar Igiju pēc kārtējā titula

     [+] [-]

, 2021-08-02 15:13, pirms 3 gadiem
Guscis rakstīja: I want Igoudala!
Andre Iguodala went on to help the Warriors defeat the Cavaliers in six games and was named the Finals MVP, becoming first player to win the award without starting a game during the regular season

  -1 [+] [-]

, 2021-08-02 18:33, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Nu gan te daži pagātnē dzīvo. Galvenais sezonas stāsts viņiem ir kurā komandā spēlēs Igudala un kā viņš finālā segs LBJ Nu taču atgriezieties realitātē. Apskatieties, kas spēlēja pusfinālos un kas tagad ir galvenās zvaigznes. Igijs knapi kājas velk un LBJ tāpat, tagad vēl ar Westbriku drāma būs. Ja Deiviss neatdzīvosies, tad LAL atkal 1. kārtā var jau zaudēt. Oladipo arī ir noiets etaps. Var pa minimālo līgumu pamēģināt vai vispār ir mazākā iespēja, ka viņš vēl varēs spēlēt kādu lomu kādā NBA komandā.
Lebrons knapi kājas velk? Tu taču esi auns

     [+] [-]

, 2021-08-02 19:16, pirms 3 gadiem
bos_la antifans rakstīja: Lebrons knapi kājas velk? Tu taču esi auns
Kad tev beidzot pamatskola atskāksies?

     [+] [-]

, 2021-08-03 02:17, pirms 3 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Kad tev beidzot pamatskola atskāksies?
Bešenijs joks, pajol.

Kā savādāk nosaukt tavus debīlos murgojumus? Kurš banotais purns tu esi?