Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko: "Sazvērestības teorijas apturēt nevaru"

Rolands Eliņš

Kiriļenko: "Sazvērestības teorijas apturēt nevaru"
Andrejs Kiriļenko
Foto:AFP/Scanpix

Krievu basketbolista Andreja Kiriļenko pievienošanās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubam Bruklinas „Nets” raisīja baumas, ka kluba īpašnieks Mihails Prohorovs ar viņu noslēdzis slepenu un nelikumīgu papildus vienošanos. Pats Kiriļenko gan šādu varbūtību noraida, sakot, ka izvēlējies Bruklinu kā labāko iespēju iegūt čempionu titulu.

Andrejs Kiriļenko nesen izmantoja spēlētāja iespēju un atsacījās no 10,2 miljoniem par sezonu Minesotas „Timberwolves” sastāvā, kas sākotnēji tika uztverta kā vēlme parakstīt ilgtermiņa līgumu. Liels bija NBA sabiedrības pārsteigums, kad „Nets” paziņoja par līguma noslēgšanu ar Kiriļenko uz diviem gadiem par kopā tikai 6,3 miljoniem. Pirms otrās sezonas Kiriļenko gan būs iespēja atteikties no līguma.

Šāds notikumu pavērsiens radīja runas, ka krievu miljardieris un „Nets” īpašnieks Mihails Prohorovs ar savu tautieti noslēdzis slepenu vienošanos, kas kompensētu līgumu starpību vai nodrošinātu basketbolistam kādus citus labumus dzimtajā zemē, kurā notiekošo līgas vadībai varētu būt grūti pārbaudīt. Ņemot vērā, ka Kiriļenko šajā darījumā zaudē gandrīz septiņus miljonus dolāru, vairāki NBA klubu īpašnieki un ģenerālmenedžeri anonīmi norādīja uz iespējamu nelikumīgu vienošanos.

Sarunā ar medijiem Kiriļenko gan šādu pieņēmumu noraida: „Nu nevaru izkontrolēt visas baumas un apturēt sazvērestības teorijas. Droši vien tās rodas Krievijas vēstures un VDK dēļ. Cits iemesls šādām runām man nenāk prātā. Pašam tas liekas pat nedaudz smieklīgi, taču ko gan varu darīt, lai to mainītu?”

Protams, grūti iztēloties, ka slepenas vienošanās eksistences gadījumā Kiriļenko tā vienkārši ņemtu un atzītos, taču viņš atklāj sava lēmuma motivāciju: „Neatteicos no līguma (ar „Wolves”), lai spēlētu tieši Bruklinā. Vēlējos noslēgt ilgtermiņa līgumu Minesotā, taču kluba sistēmā šobrīd norit izmaiņas, un viņi nevēlējās paturēt mani uz ilgāku laiku. Savukārt pēc tam no pārējām komandām vislabāko piedāvājumu izteica „Nets”.”

Līdzīgas sazvērestības teorijas iepriekš parādījās arī Bleika Grifina un Lebrona Džeimsa gadījumos, kad aizdomas raisīja viņu līgumi attiecīgi ar „Clippers” un „Heat”, taču konkrēti pierādījumi nav tikuši atklāti. Vienīgais šobrīd aktīvais NBA komandas īpašnieks, kurš pieķerts slepena papildus līguma noslēgšanā, ir Glens Teilors, ar kura ziņu „Timberwolves” nelikumīgi vienojās ar 1995. gada drafta pirmo numuru Džo Smitu.

Kiriļenko nenoliedz, ka līguma noslēgšanā svarīga bijusi Prohorova klātbūtne, ar kuru viņam izveidojās labas attiecības laikā, kad viņš spēlēja Prohorova sponsorētajā Maskavas CSKA. Taču Kiriļenko arī uzsver iespēju atkal spēlēt kopā ar Deronu Viljamsu, kā arī pauž pārliecību, ka kopā ar Kevinu Gārnetu un Polu Pīrsu „Nets” būs starp Austrumu konferences favorītiem.

32 gadus vecais krievu uzbrucējs NBA aizvadījis 11 sezonas, 10 no tām Jūtas „Jazz” sastāvā. Savu vispusīgo prasmju dēļ viņš izpelnījies iesauku „Šveices armijas nazis” (Swiss Army knife), uz ko norāda arī viņa karjeras statistika – vidēji spēlē Kiriļenko izcēlies ar 12,4 punktiem, 5,6 atlēkušajām bumbām, 2,8 rezultatīvām piespēlēm, gandrīz diviem bloķētiem metieniem un 1,4 pārtvertām bumbām, turklāt realizējis arī 366 tālmetienus.

„Biju nedaudz satraucies par savu vietu komandā,” atzīst Kiriļenko, „taču treneris Džeisons Kids mani pārliecināja. Nav daudz komandu ar tik garu rezervistu soliņu kā mūsējais. 7-8 mūsu spēlētāji būtu sākumsastāvā jebkurā NBA komandā, taču vismaz man pašam nav nekādu problēmu doties laukumā no rezervistu soliņa, ja vien mans spēles laiks ir atbilstošs.”

NBA regulārās sezonas kalendārs tiks publiskots otrdien, bet „Nets” jau nodevusi atklātībā savu pārbaudes spēļu grafiku, kas iekļauj arī divas spēles ar Gārneta un Pīrsa bijušo komandu Bostonas „Celtics”. Divas spēles tiks aizvadītas arī ar čempioni Maiami „Heat”.

Izmantotie resursi:
Andrei Kirilenko of Brooklyn Nets says he can't...
Nets deal with Kirilenko raises suspicions...

  +6 [+] [-]

, 2013-08-02 15:19, pirms 11 gadiem
Protams ka bija slepenā vienosanas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-02 16:29, pirms 11 gadiem
Var stāstīt ko grib, bet ir skaidrs, ka viņam aploksnē ieskries pa diviem gadiem vismaz vēl 10miljoni. Biedriņš redz neatteicās no 9 miljoniem, jo citur viņam būtu iespēja izcīnīt titulu. Labi diezvai AB vispār vēl NBA spēlētu, ja viņš kļūtu par FA, bet Kiriļenko var neaizmālēt acis citiem, ir skaidrs, ka pie čoma viņš neaizgāja tikai par 6,3 uz diviem gadiem, tur ir lielāka summa.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-02 16:30, pirms 11 gadiem
Vajadzētu abus "pasaules valdniekus" iekļaut " Magņitska" sarakstā un deportēt ar konfiskāciju.

     [+] [-]

, 2013-08-02 16:41, pirms 11 gadiem
Ta nu gan, es, protams, saprotu, kā iesaistīti divi krievi, tā saskata sazvēretsības, bet nu kamōn... Sen jau NBA tas tiek piekopts (pēc manām domām), ja netiek, tad tie jeņķi ir reāli stulbi, ka to reāli neizmanto, lai pabāztu zvaigznes zem algu griestiem, kā arī atvieglotu nodokļu nastu...
Turklāt, kurš tad var izsekot bezskaidras naudas ceļam

  +1 [+] [-]

, 2013-08-02 16:44, pirms 11 gadiem
Pieļauju, ka NBA ir sasmērējies, kā jau lielākā daļa biznesu. Bet ko var gribēt, ja NBA vadība oficiāli aizliedz tērēt naudu, tad tērē aploksnēs..
Kaut gan es īsti nesaprotu, kāda šķirba, cik citronus piedāvā - tā pat viņam jau pietiek ntajām dzīvēm, labāk uzspēlēt pie favorītiem..

  +1 [+] [-]

, 2013-08-02 16:58, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Nets būs varens spēks.
Derons Viliams nerespektēja Jūtas leģendāro treneri, kapēc lai viņš tagad respektētu kaut kādu Kidu, kurš kā treneris strādās pirmo gadu. Bet bez savstarpējas uzticības, saiknes un ķīmijas pāri bedrēm netikt...
Lūk viņu klupšanas akmens Derons Viliams, lielisks spēlētājs, bet briesmīgs komandas biedrs (smags raksturs)

  +3 [+] [-]

, 2013-08-02 17:08, pirms 11 gadiem
Gan jau tur ir kaut kāda vienošanās starp Kiru un Prohorovu, bet neies jau viņš atklāti teikt - jā čaļi, rekur, tautietis man oficiāli iedeva 2 gadus par 6.3 miljoniem, bet aploksnē es dabūšu vēl 5 miljonus katru gadu. No otras puses, kapēc gan lai viņš neteiktu taisnību, varbūt tiešām nauda viņam šobrīd nav svarīgākais un gribas uzspēlēt labā komandā un pacīnīties par titulu. Pat ar veselu Minesotu tas diez vai būtu iespējams, ar Nets ir visas iespējas...

     [+] [-]

, 2013-08-02 18:07, pirms 11 gadiem
krievs ir krievs !! zuliks

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 02:23, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Gan jau tur ir kaut kāda vienošanās starp Kiru un Prohorovu, bet neies jau viņš atklāti teikt - jā čaļi, rekur, tautietis man oficiāli iedeva 2 gadus par 6.3 miljoniem, bet aploksnē es dabūšu vēl 5 miljonus katru gadu. No otras puses, kapēc gan lai viņš neteiktu taisnību, varbūt tiešām nauda viņam šobrīd nav svarīgākais un gribas uzspēlēt labā komandā un pacīnīties par titulu. Pat ar veselu Minesotu tas diez vai būtu iespējams, ar Nets ir visas iespējas...
Neesmu nekāds NBA fans un vēl mazāk Minesotas fans bet tā blice pie nosacījuma ja visi veseli var par daudz ko pacīnīties.. Protams viņi noteikti nebūtu kā favorīti bet kā tumšais zirdziņš varētu normāli izšaut..

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 04:59, pirms 11 gadiem
krilav rakstīja: Neesmu nekāds NBA fans un vēl mazāk Minesotas fans bet tā blice pie nosacījuma ja visi veseli var par daudz ko pacīnīties.. Protams viņi noteikti nebūtu kā favorīti bet kā tumšais zirdziņš varētu normāli izšaut..
... ja iemācīsies bumbu sadalīt, jo tur VISIEM vajag bumbu.