Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mārberijs: "Mani sasniegumi ir Slavas zāles cienīgi"

Mārberijs: "Mani sasniegumi ir Slavas zāles cienīgi"
Stefons Mārberijs
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Stefons Mārberijs pēc astoņām Ķīnas klubos pavadītajām sezonām paziņojis par karjeras noslēgšanu.

Stefons Mārberijs, kurš 20.februārī atzīmēs savu 41.dzimšanas dienu, šobrīd pārstāv Pekinas "Fly Dragons". Tā kā Pekinas klubs jau priekšlaicīgi bija zaudējis izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā, pēdējo maču profesionāļa kārtā amerikānis aizvadīs 11.februārī pret "Jiangsu Tongxi". "Esmu noguris, ļoti noguris, nospēlēju 22 gadus. Taču esmu ar to mierā. Priecājos, ka pats esmu noteicējs tam, kādā veidā noslēgšu savu karjeru. Esmu 100% mierā ar to."

1996.gada NBA draftā ar ceturto kārtas numuru (Milvoki "Bucks", maiņas darījumā aizmainīts uz Minesotas "Timberwolves") izvēlētais Mārberijs pasaules spēcīgākajā līgā aizvadīja 13 sezonas (1996.-2009.). Šajā laikā "Starbury" pārstāvēja piecus klubus - "Timberwolves", Ņūdžersijas (tagad Bruklinas) "Nets", Fīniksas "Suns", Ņujorkas "Knics" un Bostonas "Celtics" -, kļūstot par divkārtēju Visu zvaigžņu spēles un sezonas trešā simboliskā piecinieka dalībnieku. Visnotaļ iespaidīgos statistikas rādītājus (vidēji 37,7 minūtēs 19,3 punkti un 7,3 rezultatīvas piespēles) gan aizēnoja Mārberija lielais ego un nesaskaņas ar komandu vadībām (jo sevišķi ar "Knicks").

Stefona pēdējais klubs NBA Bostonas "Celtics" piedāvāja saspēles vadītājam pagarināt kontraktu uz vēl vienu sezonu, taču Mārberijs atteicās no šī piedāvājuma, tā vietā 2010.gada janvārī pievienojoties Ķīnas Basketbola asociācijas (CBA) vienībai Taijuaņas "Shanxi Brave Dragons". "NBA man bija kā atspēriena punkts, kā sagatavošanās posms manam nākamajam solim. Visas iegūtā pieredze un zināšanas ļāva man "injicēt" enerģiju, kas šai basketbola kultūrai bija tik ļoti nepieciešama."

Astoņu Ķīnā pavadīto sezonu laikā Mārberijs kopā ar Pekinas "Ducks" klubu izcīnīja trīs CBA čempiontitulus, 2015.gadā izpelnoties finālsērijas vērtīgākā spēlētāja godu. "Ducks" pie savas mājas spēļu arēnas arī uzcēlusi amerikānim veltītu statuju. Mārberija lielo popularitāti Ķīnā raksturo arī teātra uzvedums par viņa dzīvi, pastmarkas, muzejs un īpaša darba atļaujas karte.

"Esmu izcīnījis trīs čempiontitulus valstī, kuras valodu es nemaz neprotu. Cilvēki neapzinās, cik grūti ir spēlēt Ķīnā. Ārzemniekiem tas nebūt nav viegli. Variet uzjautāt Dž.R. Smitam un Treisijam Makgreidijam - ar punktu gūšanu nepietiek. Ir jāizliek visi spēki, lai šeit spētu uzvarēt. Esmu sasniedzis ļoti daudz valstī, kurā basketbols ir sasniedzis vēl nebijušus augstumus. Uzskatu, ka arī man ir lieli nopelni tajā. Mani sasniegtie rezultāti ir Slavas zāles cienīgi. Daudzi spēlētāji nav izcīnījuši čempiontitulus nevienā līmenī, taču ir uzņemti Slavas zālē. Man ir bijusi liela loma basketbola popularizēšanā Ķīnā, kā arī tā atpazīstamības veicināšanā ASV un citviet pasaulē."

"Tā ir basketbola Slavas zāle, nevis NBA Slavas zāle. Esmu spēlējis gan olimpiādē, gan U18 čempionātā, tāpēc uzskatu, ka būtu cienīgs tikt iekļautam tur." Šosezon "Fly Dragons" kluba rindās Mārberijs 32 mačos vidēji guvis 15,1 punktu un atdevis piecas rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
Stephon Marbury 'tired' with retirement looming...

     [+] [-]

, 2018-02-02 12:34, pirms 7 gadiem
Atceros kā viņš sēdēja knicks spēlēs tribīnēs. Komandas vadība viņu speciāli neaizmainīja, lai sabojātu viņam karjeru. Vislabākais, ka Kncisk paši zāģēja zaru uz kura sēž! Knciks jau 20 gadus noslēdz lielus līgumus ar apšaubāmiem kadriem. Tagad vēl Noa līgums, diez, kas būs nākamais?
Nekāda Slavas zāle viņam nespīd!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 12:38, pirms 7 gadiem
Diiiieeez vai...
Vidusmēra saspēlnieks.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 14:32, pirms 7 gadiem
Īsa atmiņa daudziem - viņš tiešām bija zvērs, nereāls spēlētājs, liela daļa jauno visi ietekmējās no Iversona un Mārbarija.
Es nebrīnīšos, ja viņu tiešām iekļaus NBA slavas zālē, bet šeit ir lielisks piemērs, kāda viņa karjera varēja izvērsties, ja nebūtu tik liels ego, līdzīgi kā Bīzlijs.

     [+] [-]

, 2018-02-02 17:00, pirms 7 gadiem
Tad jau Džons Roberts Holdens arī uzņemams Slavas zālē par dižajiem sasniegumiem tāltālā zemē.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-02 17:18, pirms 7 gadiem
Pirmo reizi vispār par tādu dzirdu un te bāc, izrādās slavas zāles cienīgs... par spēlēšanu Ķīnā kas nebūt nav basketvola meka, nebūtu jāliek slavas zālē. Egocentriķu un narcisu slavas zālē vienīgi

     [+] [-]

, 2018-02-02 17:34, pirms 7 gadiem
8 gadi un nezin valodu-tā jau laikam ir atbilde šim rakstam

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 19:09, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: Pirmo reizi vispār par tādu dzirdu un te bāc, izrādās slavas zāles cienīgs... par spēlēšanu Ķīnā kas nebūt nav basketvola meka, nebūtu jāliek slavas zālē. Egocentriķu un narcisu slavas zālē vienīgi
ja pirmo reizi par Starbury dzirdi, tad te skaidrs, ka NBA seko līdzi tikai pēdējos 5 gadus max

     [+] [-]

, 2018-02-02 19:11, pirms 7 gadiem
Savas pāris sezonas bija īsts zvērs, tomēr sniegums nebija pārāk ilgstošs.
Ņemot vērā, ka basketbola slavas zālē uzņem praktiski visus, nebrīnīšos, ja arī Mārburijs tiks.

     [+] [-]

, 2018-02-02 22:43, pirms 7 gadiem
opaa,es domaaju ka shis jau sen beidzis karjeeru un zviln kaut kur pludmalee,bet izraadaas tas veel aktiivs speeleetaajs!!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-03 00:38, pirms 7 gadiem
lacis67 rakstīja: Pirmo reizi vispār par tādu dzirdu un te bāc, izrādās slavas zāles cienīgs... par spēlēšanu Ķīnā kas nebūt nav basketvola meka, nebūtu jāliek slavas zālē. Egocentriķu un narcisu slavas zālē vienīgi
Vecīt, šitā bomba. Uzruna "vecīt" pat neder. Te vairāk der- ej, sīni, pazīd mammai krūti.

Nezinu vai slavas zāle, bet labs un pamanāms no tā laika spēlētājiem viņš bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-03 03:52, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: opaa,es domaaju ka shis jau sen beidzis karjeeru un zviln kaut kur pludmalee,bet izraadaas tas veel aktiivs speeleetaajs!!!!
pēc tā, ko par viņa popularitāti Ķīnā raksta amīši, ja Ķīnā uztaisītu aptauju par populārāko baksetbola spēlētāju pasaulē tad Mārburijs un nevis Lebrons vai Stefs uzvarētu viņa popularitāte Ķīnā esot tieši tik liela.