Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bošs atmet cerību pieaudzēt svaru

Andrejs Siliņš

Bošs atmet cerību pieaudzēt svaru
Kriss Bošs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) čempionvienības Maiami "Heat" spēka uzbrucējs Kriss Bošs, mēģinot pielāgoties trenera Erika Spolstras sistēmai, šajā starpsezonā mēģināja pieaudzēt kaujas svaru, lai varētu efektīvāk veikt centra funkcijas. Tomēr panākumi izpalikuši, un Bošs atmetis cerību kļūt smagāks.

Spolstra nereti spēlē ar Lebronu Džeimsu ceturtā numura pozīcijā un Krisu Bošu kā centru. Arī turpmākajos plānos lielu izmaiņu nav, un šī sistēma tiks izmantota, iespējams, pat vēl biežāk nekā iepriekš. Šī iemesla dēļ Kriss Bošs saprata - lai būtu efektīvs centrs, vajadzētu pieaudzēt kaujas svaru.

211 centimetrus garais Bošs pēc NBA mājaslapas datiem sver 106,6 kilogramus. Lai sasniegtu optimālu formu kā centra spēlētājam, svaru vajadzētu pieaudzēt par aptuveni pieciem kilogramiem. Bošs mēģinājis pieaudzēt svaru trīs gadu garumā, taču tas nav izdevies. "Pēc apmēram trim gadiem es sev teicu - aizmirsti un vienkārši esi tu pats! Nekad nebūšu liels un masīvs," stāsta pats spēlētājs. "Esmu spēcīgs, bet tas ir citādāk."

Neraugoties uz neveiksmi svara pieaudzēšanā, Bošs uzskata, ka joprojām būs noderīgs "Heat" kā centrs: "Man prasīs būt ātram pret citiem centriem. Tā būs mana priekšrocība. Vēlamies izveidot nevienādus dueļus, un tā mēs arī spēlēsim." Jāteic, Bošam nav sveša šāda taktika - jau Toronto laikos tika spēlēts gan groza apakšā, gan no ārienes.

Savulaik "Pacers" treneris Džims O'Braiens, kurš tagad strādā Dalasas "Mavericks" organizācijā, atzina, ka Bošs ir nevienādo dueļu ("match-up") murgs - ja viņu sedz mazāks spēlētājs, Kriss lieliski izmanto spēli ar muguru pret grozu, ja sedz lielāks - nekautrējas precīzi uzbrukt no distances un doties caurgājienos. Arī sodu taktika pret Bošu neattaisnojas - karjerā trāpīti gandrīz 80 procenti sodiņu.

Izmantotie resursi:
The Miami Herald

  +9 [+] [-]

, 2012-10-01 11:30, pirms 12 gadiem
Pec uzrakstītā man jasecina ka viņš nav nosedzams

  +3 [+] [-]

, 2012-10-01 12:27, pirms 12 gadiem
Q rakstīja: Pec uzrakstītā man jasecina ka viņš nav nosedzams
DAL 1. un 2. līgā viennozīmīgi

  +4 [+] [-]

, 2012-10-01 12:31, pirms 12 gadiem
par papildus svara uzņemšanu Bošam būtu jāpakonsultējas ar Ediju Kariju vai Zaku Rendolfu - gan jau tiktu pie kādas labas atziņas! taču pats galvenais - pēc iespējas vairāk rīt treknus ēdienus un pēc iespējas mazāk sevi fiziski noslogot treniņos!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 13:24, pirms 12 gadiem
Lai aizbrauc padzīvoties pa Brazīliju, pie reizes piekāpjot pie Ronaldo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 13:44, pirms 12 gadiem
Gana talantīgs, lai spēlētu arī par centru. NBA ir divi veči, kuri ir kārtīgi centri. Pārējie ir mikslis starp pūciņu un čali, kurš var savākt bumbas zem groza.
Detlefs rakstīja: Nu nav nekāds centrs,lai aizmirst.
Lbk der,kā spēka uzbrucējs,tiesa centrj pozīcijā spēlē labi,bet ne vnm tiek galā.
Galvenais jau ir uzvara,un ka komanda uzvar.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 13:52, pirms 12 gadiem
Tu saki? rakstīja: Gana talantīgs, lai spēlētu arī par centru. NBA ir divi veči, kuri ir kārtīgi centri. Pārējie ir mikslis starp pūciņu un čali, kurš var savākt bumbas zem groza.
Īstenībā vairāk gan
Howards,Bynams,Hibberts,Chandlers un pie labas veselības arī Boguts var būt labs centrs.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-01 13:55, pirms 12 gadiem
Pie labas veselības arī Biedriņš 21/28 var savākt.
martins172 rakstīja: Īstenībā vairāk gan
Howards,Bynams,Hibberts,Chandlers un pie labas veselības arī Boguts var būt labs centrs.
';

  +5 [+] [-]

, 2012-10-01 14:03, pirms 12 gadiem
Tu saki? rakstīja: Gana talantīgs, lai spēlētu arī par centru. NBA ir divi veči, kuri ir kārtīgi centri. Pārējie ir mikslis starp pūciņu un čali, kurš var savākt bumbas zem groza.
un kuri tad ir šie divi kārtīgie centri - Hovards un Bainams? pēc mūsdienu tendencēm viņi varbūt ir nedaudz smagāki un/vai spēcīgāki par visiem pārējiem centriem, taču visai nosacīti... savukārt, ja mēs mūsdienu labākos centrus salīdzinām ar 80to un 90to gadu dominējošajiem centriem, tad tur pat nav ko salīdzināt - Karīms, Sapnis, Admirālis, Šaks, Jūings, Zo(kurš gan nebija no tiem garākajiem centriem)... Mainās laiki un mainās mode - ja kādreiz pat nebija iedomājama komanda, kurai pamatsastāvā neizietu centrs mazāks par 213cm un vieglāks par 115kg, tad tagad par centru pilnīgi mierīgi laiž īsākus, vieglākus, taču atlētiskākus un ātrākus spēlētājus - tādus kā Bošs vai KG, savukārt par 4.nr vispār var izlaist tādu, kurš pirms gadiem 10-15 būtu bijis labs 2./3. nr.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-01 15:33, pirms 12 gadiem
nu kas par pliku d***** nevar pieaudzet 3 gados 5kg haha smiekli naak, ja tiesam grib tikai tos 5kg tad lai paeed makjiiti kaadu laiku buus tev 5kg. un vel taada kaudze naudas, nevar personiigo treneri noalgot. vot amerikaanji

     [+] [-]

, 2012-10-02 14:52, pirms 12 gadiem
martins172 rakstīja: Īstenībā vairāk gan
Howards,Bynams,Hibberts,Chandlers un pie labas veselības arī Boguts var būt labs centrs.
Marks Gasols ir labāks par Hibbertu, Čandleru un Bogutu, bet Tu viņu nepiemini.
Patiesībā ir 2 tiešām bīstami centri, pret kuriem ir vajadzīgs "double-team" - Howards un Bainams, savukārt, Čandlers ir labs aizsardzībā (kaut gan Olimpiskās spēlēs drausmīgi spēlēja aizsardzībā un ļoti bieži netika galā ar pretspēlētājiem), bet uzbrukumā aprobežojas ar brīvajiem dankiem un tas arī viss. Hibbertam pietrūkst agresivitātes un stabilitātes. Boguts arī ir labs spēlētājs aizsardzībā, bet nav nekas pārdabisks, lai ar to Bošs vai KG, vai kāds cits 4.nr spēlētājs netiktu galā.

Būtībā līgā ir 2 centri pret kuriem aizsardzībā vajadzīgi smagnēji centra spēlētāji, lai tos spētu apturēt.

Bet no otras puses, ne Howards, ne Bainams netiks galā ar Bošu, ja arī tiks galā, nespēs pildīt savas pamatfunkcijas, kas ir aizsargāt groza apakšu.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-02 15:04, pirms 12 gadiem
ziecha16 rakstīja: nu kas par pliku d***** nevar pieaudzet 3 gados 5kg haha smiekli naak, ja tiesam grib tikai tos 5kg tad lai paeed makjiiti kaadu laiku buus tev 5kg. un vel taada kaudze naudas, nevar personiigo treneri noalgot. vot amerikaanji
Pie tādām slodzēm ir liela varbūtība, ka pieaudzējot 5 kg, pieaugs risks gūt traumu, ņemot vērā Boša spēles stilu, kā arī apskatoties uz viņa auguma tipu, jābūt skaidram, ka viņam nav tik vienkārši dabūt pāris kg klāt, kā tas ir citiem spēlētājiem.