Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

36 gadus vecais Pols pēc iekļūšanas NBA finālā: "Tā ir sasodīti lieliska sajūta"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

36 gadus vecais Pols pēc iekļūšanas NBA finālā: "Tā ir sasodīti lieliska sajūta"
Kriss Pols. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Fīniksas "Suns", Rietumu konferences finālā uzvarot Losandželosas "Clippers", pirmo reizi 28 gadu laikā iekļuvusi finālā. Aizvadītā gada novembrī "Suns" maiņas darījumā ieguva Krisu Polu, kuram tas būs pirmais fināls 16 gadus ilgajā NBA karjerā.

2020. gada novembrī Fīniksas "Suns" veica maiņas darījumu, kura rezultātā tā ieguva Krisu Polu, tādējādi iegūstot ļoti svarīgu spēlētāju, lai varētu cīnīties par ko vairāk. Divus gadus pirms Pola pievienošanās, "Suns" noslēdza regulāro sezonu ar sliktāko bilanci Rietumos. Izslēgšanas turnīrā "Suns" pēdējo reizi bija spēlējusi 2010. gadā.

"Mani šeit pieņēma ar atplestām rokām," pēc iekļūšanas finālā emocionāls bija Kriss Pols. "Tā ir lieliska sajūta pirmo reizi 16 gadu ilgajā karjerā iekļūt NBA finālā. Esmu ieguldījis lielu darbu. Patiešām lielu darbu. Šī komanda smagi strādāja, lai nokļūtu finālā. Montijs [Viljamss] ir lielisks treneris. Šobrīd mani pārņem tik daudz emociju – tā ir lieliska sajūta, sasodīti lieliska sajūta."

Komandas līderi Polu slavēja cits komandas vilcējspēks Devins Bukers: "Esmu bijis viņa fans ilgus gadus. Šajos gados esmu no viņa ļoti daudz iemācījies. Viņš ir īsts profesionālis visās jomās. Es viņu cienu un apbrīnoju ne tikai kā basketbola spēlētāju, bet arī kā cilvēku. Viņš tik ļoti to vēlējās, ieguldīja tik daudz laika un darba, lai pēc 16 gadiem iekļūtu NBA finālā – tas ir ļoti ilgs laiks."

NBA vēsturē ir bijuši vairāki leģendāri un dominējoši spēlētāji, kuri nav tikuši pie titula – Čārlzs Bārklijs, Patriks Jūings, Kārls Melouns, Alens Aiversons un citi. Kriss Pols, uzvarot finālā, izvairītos no šāda iznākuma. Karjeras laika 36 gadus vecais saspēles vadītājs pārstāvējis arī Ņūorleānas "Hornets" (tagad "Pelicans"), Losandželosas "Clippers", Hjūstonas "Rockets" un Oklahomsitijas "Thunder". Viņš piedalījies 11 Zvaigžņu spēlēs, vienā no tām kļūstot par MVP. Četras reizes viņš bijis līgas pirmajā simboliskajā izlasē.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/chris-paul...

  +9 [+] [-]

, 2021-07-01 10:13, pirms 3 gadiem
Liels prieks par Polu un cerams ,ka ari panems finalu!

  +3 [+] [-]

, 2021-07-01 10:17, pirms 3 gadiem
Kaut kā šogad nebiju viņu spēles redzējis regulārajā sezonā, bet tad paskatījos pirmajā kārtā pret Lakers un kopš tā laika Suns ir mani favorīti šogad – ļoti ceru, ka uzvarēs, jo spēlē ļoti baudāmu basketbolu!

Nu, un, protams, gribētos, lai CP3 dabūtu gredzenu!

  +4 [+] [-]

, 2021-07-01 10:29, pirms 3 gadiem
beidzot CP3 atrada savu vietu. visu karjeru, varētu teikt, pa tukšo nomalis, bet tagad var pats sev vietu zem saules izcīnīt. bravo.

  +6 [+] [-]

, 2021-07-01 10:48, pirms 3 gadiem
Nu lai arī kurš, bet CP3 ir pelnījis vismaz 1 gredzenu karjerā.
To arī novēlu. Veiksmi finālā

     [+] [-]

, 2021-07-01 14:08, pirms 3 gadiem
Pols Bukeru nodēvēja par baltās rases pārstāvi ?!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-01 16:56, pirms 3 gadiem
Bukers ir baisais sajaukums, māmuļa - meksikāņa un puertorikāņa kokčiks, papus - nēģeru basketbolists.

     [+] [-]

, 2021-07-02 10:22, pirms 3 gadiem
Kādēļ tik ļoti virsrakstā vecums jāizceļ. Vienkāršs vecums - jauns ar lielu potenciālu sasniegt fizisko virsotni tuvāko 10 gadu laikā.