Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kristaps Porziņģis izlido uz Ņujorku

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristaps Porziņģis izlido uz Ņujorku
Kristaps Porziņģis: 24 dienas līdz NBA draftam
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Liepājnieks Kristaps Porziņģis pirmdien, 1. jūnijā, izlidoja uz Ņujorku, lai sāktu pēdējo gatavošanās posmu 2015. gada NBA draftam. Jauno spēlētāju atlases ceremonija notiks 26. jūnijā plkst. 02:00 pēc Latvijas laika "Barclays Center" arēnā Bruklinā.

Porziņģis 24. maijā noslēdza ACB līgas regulāro sezonu, palīdzot Andalūzijas klubam “Sevilla” nosargāt vietu virslīgā. Spēka uzbrucējs trīs sezonu laikā aizvadīja 76 spēles ACB līgā. Porziņģis vidēji 17 minūtēs guva 8,2 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 0,9 metienus.

Vienīgo brīvo nedēļu spēlētājs aizvadīja Latvijā, tai skaitā 28. maijā apmeklēja Latvijas Basketbola līgas sesto finālspēli starp “VEF Rīga” un BK “Ventspils” komandām.

Agrā pirmdienas rītā Porziņģis devās ceļā uz Ņujorku. Šajā pilsētā atrodas NBA birojs, centrālais veikals un lielākie ASV mēdiji. Pilsētā bāzēti divi NBA klubi “New York Knicks” un “Brooklyn Nets”, kā arī daudzas NCAA pirmās divīzijas komandas.

Pāris dienas vēlāk Porziņģis izlidos uz Lasvegasu, kur trenēsies 10 dienas. Nevadas tuksnesī izvietotajā pilsētā katru vasaru tiek rīkotas ASV vīriešu un sieviešu valstsvienību treniņnometnes. Lasvegasa kopā ar Orlando uzņem NBA vasaras līgas spēles. Pilsēta ir NCAA pirmās divīzijas komandas “University of Nevada Las Vegas” (UNLV) mājvieta.

Nedēļu pirms drafta Porziņģim būs iespēja klātienē tikties ar vairāku NBA klubu pārstāvjiem, savukārt ceremonijas priekšvakarā spēlētājs atgriezīsies Ņujorkā.

Piecas dienas pirms pasākuma NBA nosauks spēlētājus, kuri tiks uzaicināti ceremoniju apmeklēt klātienē (NBA Draft Green Room invites). Pagājušajā gadā uz “zaļo istabu” tika ielūgts 21 spēlētājs, savukārt iepriekšējos gados līga uzaicināja vidēji 10-15 basketbolistus.

NBA 2011. gadā pieņemtie noteikumi (CBA jeb collective bargaining agreement) paredz, ka 2015. gada draftā var piedalīties 1996. gada 31. decembrī dzimuši vai vecāki spēlētāji. Visiem dalībniekiem, kuri nav automātiski derīgi draftam – NCAA augstskolu absolventi kvalificējas uzreiz – bija jāpiesakās līdz 27. aprīlim (60 dienas pirms drafta).

Draftam šovasar pieteicies 91 spēlētājs, tai skaitā 43 ārzemnieki. CBA noteikumi paredz, ka spēlētāji var atsaukt līdzdalību draftā 10 dienas pirms ceremonijas (15. jūnijā). NCAA spēlētāji no drafta izstāties var līdz 16. aprīlim.

Pieteikumi NBA draftam: Serbija (7), Spānija (6), Francija (5), Bosnija, Brazīlija (4), Latvija, Grieķija, Ukraina (2), Bulgārija, Kazahstāna, Vācija, Libāna, Gruzija, Krievija, Itālija, Horvātija, Turcija, Koreja, Argentīna (1).

Piezīme. Musam Diaņjē no Senegālas ir Spānijas pilsonība. Ārzemnieki atšķirībā no amerikāņiem un kanādiešiem draftam var pieteikties trīs reizes.

NBA drafta 1. kārta

#Komanda
1Minnesota Timberwolves
2Los Angeles Lakers
3Philadelphia 76ers
4New York Knicks
5Orlando Magic
6Sacramento Kings
7Denver Nuggets
8Detroit Pistons
9Charlotte Hornets
10Miami Heat
11Indiana Pacers
12Utah Jazz
13Phoenix Suns
14Oklahoma City Thunder
15Atlanta Hawks (no Bruklinas)
16Boston Celtics
17Milwaukee Bucks
18Houston Rockets (no Ņūorleānas)
19Washington Wizards
20Toronto Raptors
21Dallas Mavericks
22Chicago Bulls
23Portland Trail Blazers
24Cleveland Cavaliers
25Memphis Grizzlies
26San Antonio Spurs
27Los Angeles Lakers (no Hjūstonas)
28Boston Celtics (no "Clippers")
29Brooklyn Nets (no Atlantas)
30Golden State Warriors

Sporta un popkultūras ziņu portāls "Grantland" izveidojis trīs epizožu video sēriju, kurā tiek sekots līdzi Kristapa gaitām un gatavošanās procesam pirms gaidāmā NBA drafta. Jūsu uzmanībai pirmā epizode.

 +11 [+] [-]

, 2015-06-01 16:16, pirms 9 gadiem
Nu galvenais negūt traumas,labi pierādīt,sagatavoties un lai veicas. Kura komanda izvēlēs tas nav tik būtiski,galvenais,lai komanda ar viņu strādā un redz savā sistēmā.
Veiksmi Kriksim un viss būs labi. Ar nepacietību gaidu jauno sezonu.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-01 16:22, pirms 9 gadiem
Sixeri, Knicks un Kings būtu sliktākie varianti, vismaz manuprāt..

  +7 [+] [-]

, 2015-06-01 16:29, pirms 9 gadiem
Kaut kā arī negribētos, lai nonāk Sacramento. Pēdējos gados viņi vienmēr ir augstu draftā, bet nav mācējuši attīstīt talantus. Cousins ir izņēmums, kurš laikam ir tik talantīgs, ka spētu izaugt jeb kur. Kristaps gan ir spēlētājs, kam liela nozīme attīstībā ir tieši apkārtējiem cilvēkiem, un Kings tādā ziņā galīgi nepārliecina.

  +6 [+] [-]

, 2015-06-01 16:37, pirms 9 gadiem
Es personīgi domāju, ka Orlando vai Detroita būtu iedeāli varianti. Komandas tur ir tīri solīdas, savā pozīcijā varētu skrāpēties par minūtēm, kā arī treneri tām komandām ir tīri labi.

Top 4 es domāju, ka viņš netiks. Vilki 99% paņems Towns vai Okafor. Leikeri to, kurš no viņiem paliks pāri. Sixeriem vajag saspēlnieku, tur būs Russel vai Mudiay. Nu un Knicks vispār pieņemu, ka savu picku varētu aizmainīt Pēc tam sākas komandas kurām neko konkrētu varbūt nevajag, bet vienkārši ņems spēlētājus ar lielu potenciālu nākotnei - tādus kā Porziņģi.

5-10 domāju tajā zonā kkur būs. Ceru, ka ne Denvera (tur pf pozīcijā milzīga rinda) ne Kings. Sakramento itkā simpātiska komanda, bet talantus audzināt nemāk. Sa.irsa Evansu, kurš rookie sezonā bija ar Lebrona tipa statiem, arī Tomasu pasūtija. Sakramento un Denvera manuprāt būtu sliktākie varianti kur nonākt no top10.

btw autor, ir Šarlotes Hornets, nevis Bobcats

  -2 [+] [-]

, 2015-06-01 17:32, pirms 9 gadiem
eevelee rakstīja: Sixeri, Knicks un Kings būtu sliktākie varianti, vismaz manuprāt..
Nu Kings vairs nav tie outsaideri kas bija aptuveni pēdējās 10 sezonas. Ir jauna kluba vadība, jauna arēna un, pats galvenais, spēcīgs galvenais treneris, kam ir vairāku gadu līgums. PF pozīcijā arī nav lielas konkurences jo J.T. , Lendrijs, Redžijs Evans un D-Will nav pamatsastāva spēlētāji bet vairāk kā backup playeri. Porziņģis+Cousins zem groza būtu interesants salikums jo Porziņģis var spēlēt arī tālāk no groza atstājot vairāk vietas Cousins kurš ir lielisks spēlē viens pret vienu zem groza. Jaunie Stauskas un Stockton arī izskatās labi. Komanda veidojās interesanta un domāju Kristapam tur vieta atrastos. Laba komanda kur attīstīt savu karjeru. Phila ar nav slikts variants, bet NYK vajag superzvaigznes un Porziņģis diezvai par tādu kļūs.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-01 17:46, pirms 9 gadiem
9one rakstīja: Nu Kings vairs nav tie outsaideri kas bija aptuveni pēdējās 10 sezonas. Ir jauna kluba vadība, jauna arēna un, pats galvenais, spēcīgs galvenais treneris, kam ir vairāku gadu līgums. PF pozīcijā arī nav lielas konkurences jo J.T. , Lendrijs, Redžijs Evans un D-Will nav pamatsastāva spēlētāji bet vairāk kā backup playeri. Porziņģis+Cousins zem groza būtu interesants salikums jo Porziņģis var spēlēt arī tālāk no groza atstājot vairāk vietas Cousins kurš ir lielisks spēlē viens pret vienu zem groza. Jaunie Stauskas un Stockton arī izskatās labi. Komanda veidojās interesanta un domāju Kristapam tur vieta atrastos. Laba komanda kur attīstīt savu karjeru. Phila ar nav slikts variants, bet NYK vajag superzvaigznes un Porziņģis diezvai par tādu kļūs.
Pat ar visu jauno Kings ownershipu un front office man nav ticības, ka viņi saprot ko dara. Kāda velna pēc patrieca Melounu pēc lieliskā sezonas sākuma man vēljoprojām nav skaidrs. Neticu, ka tur kautkas baigi ir mainījies, turklāt vienu brīdi jau pat klīda baumas, ka šie gribot arī Stauskas prom aizmainīt.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-01 18:36, pirms 9 gadiem
Grantland video par Porziņģi

https://www.youtube.com/watch?v=1nk...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-01 18:44, pirms 9 gadiem
Frank Sinatra - New York, New York
https://www.youtube.com/watch?v=6Yj...

  -1 [+] [-]

, 2015-06-01 19:18, pirms 9 gadiem
I belive i can flay

     [+] [-]

, 2015-06-01 19:29, pirms 9 gadiem
Detroita būtu laba vieta. Gribētos jau knicks vai heat.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-01 19:33, pirms 9 gadiem
Nu Kristapam tomēr sistēma ir avarīga. Svarīgi lai arī viņam labs saspēlnieks ir komandā. Ja Knicks spēs spēlēt trijstūri, tad tas nebūtu sliktākais variants Kristapam, bet ja paliek kā tagad - viens no sloktākajiem treneriem līgā un Melo, kurš spēlē tik viens uz vienu... Tad Kristaps var kļūt par nākamo Bargnani.
Kings ar kā variants būtu briesmīgs - komandai un vadībai nav pilnīgas sajēgas ko viņi dara. īpašnieka un vadības izteikumi ar nerada nekādu komfortu, ka kaut kas uz labu tur varētu mainīties. Ja nebūtu Cousins, tad jāliekas ar 76ers cīnītos par mazāko uzvaru skaitu līgas vēsturē.
Labākais variants jau laikam ir Orlando, bet tur ar, priekšā Frye un Gordon, piedevām Skiles kā treneris Kristapam ir nepaocīgs, jo vienmēr bijis ļoti konservatīvs un bez sajēgas kā labāk izmantot spēlētājus. Pistons varētu būt ok, Hornetos ir pārāk daudz garo jau. Suns būtu interesants variants, viņiem tieši garais ar metienu vajadzīgs ira, bet pārāk zemu viņi draftā un ar problēmas ārpus laukuma viņiem.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-01 19:41, pirms 9 gadiem
Nu blīčeros gan bija rakstīts, ka nebūtu brīnums, ja Porzinģis aiziet top5. Jo reāli viņš ir 3. labākais garais. Lai gan tas bija domāts ilgtermiņā, ka būtu ar viņu jāstrādā. Jācer tikai, ka neuztaisīs tādu pašu, kā Biedriņu, kuram LBL vēl bija pustālais un pat truļus meta. Un NBA to visu viņam atņēma.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-01 20:21, pirms 9 gadiem
boldes rakstīja: Grantland video par Porziņģi

https://www.youtube.com/watch?v=1nkX7tv7ZYg
Paldies par video.

Tur jau komentāru sadaļā daudzi klaviatūras skauti viņu saukā par 2015. gada Miličiču. Cerams, ka Porziņģis parādīs pretējo

  +1 [+] [-]

, 2015-06-01 21:29, pirms 9 gadiem
Uz Lakers ceru

     [+] [-]

, 2015-06-01 22:46, pirms 9 gadiem
zaxx rakstīja: Uz Lakers ceru
Varētu atkārtot Maģiskā veikumu, kā rookijs liidz titulam ne?

  +4 [+] [-]

, 2015-06-02 09:33, pirms 9 gadiem
vēl arvien savas domas neesmu mainījis - Kristapam labākā komanda uz šo brīdi būtu Detroita, kur pēc nākamās sezonas viņš varētu būt Monro pozīcijas aizvietotājs pamatsastāvā, jo, cik baumo, Monro pēc nākamās sezonas varētu pārcelties uz Spurs. Pops šamo dikti, dikti grib, jo saskata viņā Timija ēras turpinātāju.
kas attiecas uz Orlando - arī nebūtu slikts variants, tiesa, priekšā diezgan pamatīga konkurence, pie tam. jaunie Gordons un Okvinns diezvai savas pozīcijas tā vienkārši atdos. paskat, Nikolsons un Harkless, kuri ir diezgan talantīgi, šogan vispār pie teikšanas netika...
Kings - 4.nr. daudz, taču neviens nav pamatsastāva cienīgs un arī ar talantu ir kā ir... Lendrijs, Evanss - traumatiski veterāni. Tompsons - mūžīgi perspektīvais. Viljamss - vairāk 3.nr., taču savus augsto drafta piku ne tuvu nav attaisnojis un, lai arī vēl jauns - maz ticams, ka kādreiz attaisnos.
Sixers - šobrīd garais nav vajadzīgs, līdz ar to pat neskatās Porziņģa virzienā. ja nu vienīgi, lai pēc tam iemainītu pret saspēlnieku.
Wolves - sorry, bet ar 1.nr. Porziņģi neuzdrīkstēsies draftēt.
Lakers, Knicks - nav ne jausmas ko viņi vispār grib. Knicks varētu paņemt, taču samainīt pret gatavu spēlētāju, Lakers - tumšais zirdziņš.
Denvera - pēc atlētiskā spēles stila Porziņģim derētu, taču viņiem sastāvs pilns ar viņa pozīcijas špīleriem.
Hornets, Heat, Pacers, Jazz... domāju, līdz viņiem Porziņģis netiks... Bet Jazz būtu interesants variants.

  +3 [+] [-]

, 2015-06-02 09:55, pirms 9 gadiem
lai veicas
viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā un bez pārstāvja NBA
laiks mainīt situāciju !

  +1 [+] [-]

, 2015-06-02 12:02, pirms 9 gadiem
Kur var redzēt pārējas epizodes?

  +2 [+] [-]

, 2015-06-02 12:51, pirms 9 gadiem
|Es arī gribu detroitā viņu. Reāļi jauna komanda ar izsalkušiem čaļiem , Jackson , KCP , Meeks utt. butu laba banda ar Van gandiju priekšgalā.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-02 13:58, pirms 9 gadiem
Puzzlis rakstīja: |Es arī gribu detroitā viņu. Reāļi jauna komanda ar izsalkušiem čaļiem , Jackson , KCP , Meeks utt. butu laba banda ar Van gandiju priekšgalā.
Džeksonu gan no Detroitas vajag patriekt. Viņš ir ritīgs wannabe Vestbruks. Vestbruka smadzene ar daudz mazāk talanta. Tam pašam Dženingsam nebij ne vainas kad viņš bij vesels šogad.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-02 17:56, pirms 9 gadiem
jarka100 rakstīja: Kur var redzēt pārējas epizodes?
Pārējās epizodes vēl nav iznākušas.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-03 09:39, pirms 9 gadiem
shamanis29 rakstīja: Pārējās epizodes vēl nav iznākušas.
Kad varētu iznākt?