Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA un NBPA paziņo par jaunas kolektīvās vienošanās panākšanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NBA un NBPA paziņo par jaunas kolektīvās vienošanās panākšanu
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: AFP/Scanpix

ESPN vēsta, ka kolektīvo vienošanos panākusi Nacionālā basketbola asociācija un spēlētāju asociācija, pusēm vienojoties uz nākamajām septiņām sezonām. Atsevišķas izmaiņas notiks saistībā ar tēriņiem, bet no 2023./2024. gada sezonas gaidāms turnīrs regulārā turnīra laikā.

ESPN vēsta, ka Nacionālā basketbola asociācija un spēlētāju asociācija ir vienojusies par jaunu kolektīvo vienošanos. Tā spēkā stāsies ar 2023./2024. gada sezonu un puses panākušas septiņu gadu vienošanos. Pēc sešām sezonām gan katrai no pusēm būs iespēja atteikties no līguma pēdējā gada. Tuvākajās nedēļās vienošanos ratificēs gan spēlētāji, gan klubi.

Līdz ar jauno vienošanos tiks ierobežotas tās komandas, kuras tērē visvairāk, kā, piemēram, Goldensteitas ''Warriors'' un Losandželosas ''Clippers'', kuras, lai arī tērēja virs algu griestiem, tāpat atrada veidus, kā piesaistīt talantus. Ar jauno kolektīvo vienošanos noteikts vēl viens, otrais algu griestu apjoms, kā rezultātā komandām būs ierobežota pieejamība noteiktiem spēlētājiem. Šo izmaiņu rezultātā ''Warriors'' pirms šīs sezonas nebūtu varējusi parakstīt Donti Divičenzo, Milvoki Džo Inglsu, Bostona Danilo Galināri, bet ''Clippers'' Džonu Volu.Tāpat ar jauno vienošanos tiks palielinātas iespējas tām komandām, kuru tēriņi ir vidējā vai zemā līmenī.

Izmaiņas skars arī spēlētāju atpūtināšana regulārā turnīra laikā. Lai šo praksi samazinātu, ieviests noteikums, ka regulārā turnīra balvas un vērtīgākā spēlētāja atzinību var iegūt tikai, ja aizvadītas vismaz 65 spēles. Tāpat tiks ieviests atsevišķs turnīrs sezonas laikā, kas plānots no novembra līdz decembrim. Astoņas labākās komandas iekļūtu izslēgšanas spēlēs, bet ''Final Four'' notiktu decembrī neitrālā lokācijā, pagaidām izskatot Lasvegasas kandidatūru. Katra šī turnīra spēle tiktu ieskaitīta regulārās sezonas ieskaitē un finālistes kopumā aizvadītu 83 mačus. Uzvarošās komandas spēlētāji un treneri saņemtu naudas balvas.

Esošo līgumu pagarināšanas maksimālie limiti celti no 120 līdz 140%. Tas nozīmē, ka, piemēram, ''Celtics'' Džeilens Brauns šobrīd var pretendēt uz četru gadu pagarinājumu par 189 miljoniem jeb par 24 miljoniem vairāk nekā esošās vienošanās ietvaros, bet Domants Sabonis pretendētu uz 121 miljonu uz četriem gadiem līdzšinējo 111.

Tāpat līdz ar jauno kolektīvo vienošanos katra komanda varēs piesaistīt trīs spēlētājus uz divvirzienu līgumiem. Šī iniciatīva tika ieviesta 2017. gadā un līdz šim tā novērtēta pozitīvi. Šādā veidā iespējams attīstīt jaunos spēlētājus, kuriem tā kļuvusi par iespēju izcīnīt vietu sastāvā. Kā pozitīvie piemēri minēti Ostins Rīvss, Alekss Karuso, Dankans Robinsons, Entonijs Lambs un Hosē Alvarado.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-04-01 16:16, pirms gada
Žēl lokautu gribejas..
Tad KP varētu vefā uzspelēt