Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Sapņiem vēl par agru

Jānis Pārums

Viedoklis: Sapņiem vēl par agru
Kambala atkal lido...
Foto: Aleksandrs Blotnickis, Lokomotiv Rostov

Pēc priekšpēdējās spēlē Krievijas Superlīgas kluba Krasnojarskas "Enisey" gūtās uzvaras pār Rostovas "Lokomotiv" un Kaspara Kambalas 42 punktiem, optimistiskākie līdzjutēji jau paspēja kluba un basketbolista turpmākās gaitas iekrāsot brīnišķās krāsās.

Piektdien pret Maskavas "Dynamo" (66:92) Kambala aizvadīja savu sliktāko spēli "Enisey" rindās, kas automātiski kļuva par pašas komandas sliktāko maču kopš latvieša pievienošanās. Tam galvenokārt ir divi faktori. Pirmais – pēc Kambalas ārdīšanās Rostovā, "Dynamo" treneri un spēlētāji noteikti izpētīja latvieša spēli un atrada līdzekļus kā Kasparu apturēt. Otrais – Kambala bija saaukstējies, kas nevarēja neietekmēt sniegumu laukumā. Kurš no tiem bijis nozīmīgāks faktors, lai katrs spriež pats.

Vai 42 punkti Rostovā pret "Lokomotiv" (102:98) bija nejaušība? Diez vai, taču cerēt, ka Kambala uzreiz regulāri metīs virs 30 vai vismaz virs 20 punktiem, arī nevajadzētu. "Lokomotīve" tika nolaista no sliedēm, jo visticamāk nenovērtēja, ko spēj latvietis. Vai gluži vienkārši neprata apturēt Baltijas monstru. "Dynamo" uz tā paša grābekļa uzkāpt nevēlējās, turklāt maskaviešiem atmiņā bija spēle pret "Enisey" pašā sezonas sākumā, kad uzvarēts tika ar pamatīgām mokām.

Reāli vērtējot, Maskavas "Dynamo" vēl nav tas rieksts, kuru Krasnojarskas klubs varētu pārkost. Savā laukumā un pie veiksmīgas apstākļu sakritības varbūt, bet ne viesos... Pēc veiksmīgās spēles Rostovā Kambala minēja vienu no šiem apstākļiem – lai komanda par daudz nesapriecājas. Izskatās, ka šis niķis tomēr skāra "Enisey".

Pievienojoties Kambalam, "Enisey" neapšaubāmi demonstrē labāku sniegumu. Taču visticamāk "Enisey" galvenajam trenerim būs bijusi taisnība – Kambala vēl nav labākajā formā un maksimumu vēl nav sasniedzis. Piecās no sešām spēlēm latvieša punktu krājums bijis robežās no 11 līdz 16 – solīdi, bet nekas ārkārtējs.

Sajūsmas saucieniem vēl ir par agru, lai gan nav šaubu – latviešu sportista atgriešanās basketbola laukumā ir notikusi veiksmīgi. Aizmirstot pērienu Maskavā, zaudējumu Samārā un demonstrējot četrās uzvarētajās spēlēs (kopš Kambalas pievienošanās) parādīto sniegumu, "Enisey" vajadzētu iekļūt izslēgšanas spēlēs. Attiecībā uz līdzjutēju sapņiem par sapņu duetu vārdā Biedriņš & Kambala prātīgākais būtu ieturēt Kerča cienīgu pauzi – līdz vasarai vēl tālu...

Starp citu, Latvijas līdzjutēju aktivitāte "Enisey" kluba mājaslapā un ne tikai tur, jau pamanīta. Tāpēc pārsteigums nav Krasnojarskas komandas preses sekretāres teiktais šo rindu autoram: "Kambala jums Latvijā laikam kā nacionālais varonis?!" Jā, ļoti pretrunīgi vērtēts, bet vismaz dažos laika posmos noteikti celts varoņa godā.

  +9 [+] [-]

, 2009-01-31 22:06, pirms 15 gadiem
Kaspars vēl tikai sasniegs savu labāko formu, un tad visi saturās!!!

  +4 [+] [-]

, 2009-01-31 22:07, pirms 15 gadiem
loti labs raksts ... veel, veel veeel
autors malacis
Slēpts komentārs: tornis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-31 22:49, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: Kaspars vēl tikai sasniegs savu labāko formu, un tad visi saturās!!!
fiziskaja plaana deizvai! bet no prakses viedoklja tas gan!

  -3 [+] [-]

, 2009-01-31 22:56, pirms 15 gadiem
Lielisks raksts? Kas tieshi? bet nu kko ari paradija tas, ka dinamo 9 reizes parkapa noteikumus pret vinju.. Man gan vairak patik salidzinajums, ka kambis bambis un ari kertishnjsh spele vajaka komanda ka barons, jo zaudeja parliecinosak dinamo, turklat ieverojami novajinatam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-31 23:15, pirms 15 gadiem
virsraksts poētisks un tas nav Noviks...

  +1 [+] [-]

, 2009-01-31 23:24, pirms 15 gadiem
kārumiņš rakstīja: Lielisks raksts? Kas tieshi? bet nu kko ari paradija tas, ka dinamo 9 reizes parkapa noteikumus pret vinju.. Man gan vairak patik salidzinajums, ka kambis bambis un ari kertishnjsh spele vajaka komanda ka barons, jo zaudeja parliecinosak dinamo, turklat ieverojami novajinatam
ja tu tā salīdzini komandu spēkus tad tu esi basketbola eksperts! Reāli kambala pret barona garajiem 50 pts ieliktu! nu ne jau Skiris via bērzs viņu apturētu!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-31 23:39, pirms 15 gadiem
Autor beidz cepties, ja KK katrā spēlē Krievijas superlīgā mestu 42, pat pret eirolīgas līmeņa tīmiem viņš rautu NBA

     [+] [-]

, 2009-01-31 23:51, pirms 15 gadiem
kastanis rakstīja: ja tu tā salīdzini komandu spēkus tad tu esi basketbola eksperts! Reāli kambala pret barona garajiem 50 pts ieliktu! nu ne jau Skiris via bērzs viņu apturētu!
Pilnībā piekrītu, un ja biņu segtu aleksandrs tad bētu 1000

  +2 [+] [-]

, 2009-02-01 00:08, pirms 15 gadiem
moretto rakstīja: Pilnībā piekrītu, un ja biņu segtu aleksandrs tad bētu 1000
un jā, ja es segtu tad viņš iemestu 2milj punktus pa spēli.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-01 00:34, pirms 15 gadiem
Bargs rakstīja: Tev laikam ir grūti izvēlēties pareizos vārdus? Nav slikts? Es domāt, ka Kaspars varētu būt viens no labākajiem spēlējošiem centriem Eiropā, ko viņš jau iepriekš [lasi - pirms disq.] pierādīja, kas arī atspoguļojās uz viņa algas čeka - 1milj. nav slikti, priekš Eiropas vai ne? Pagaidiet, ļaujiet viņam ieskrieties
Kad Vinš vel speleja Madrides Real vinja ligums par sezonu bija 2,5 milijoni .

     [+] [-]

, 2009-02-04 14:47, pirms 15 gadiem
kastanis rakstīja: ja tu tā salīdzini komandu spēkus tad tu esi basketbola eksperts! Reāli kambala pret barona garajiem 50 pts ieliktu! nu ne jau Skiris via bērzs viņu apturētu!
PIedod, bet nevajag runāt par to, kas nav izdarīts.
Runā labāk par reāliem faktiem.