Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Žagars: "Pašam liekas, ka esmu jau 100% gatavs atgriezties"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Žagars: "Pašam liekas, ka esmu jau 100% gatavs atgriezties"
Artūrs Žagars. Foto: BC Wolves

Latvijas Televīzijas raidījuma ''Sporta Studija'' komanda viesojās Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, pie tur bāzētās ''Wolves'' basketbola komandas aizsarga Artūra Žagara, kurš turpina atlabt pēc ceļgala savainojuma. Talantīgais latviešu basketbolists dalījās pārdomās par rehabilitācijas procesu un savu nākotni.

''Tajā brīdī likās: ''Ai, kam tas ir vajadzīgs? Viss, jāmet miers.'' Protams, tas bija uz emocijām tajā brīdī, kad sāpes iet cauri ķermenim. Vēl arī neziņas sajūta. Nezini, kas celim ir – pilnīgi viss čau vai nav tik traki, kas tālāk būs? Tiklīdz, kā pamodos pēc operācijas, pateica, ka viss kārtībā un tad jau viss izskatījās gaišāk. Sapratu, ka nebūšu tik ilgi ārā, kaut gan tāpat ir ilgi un laiks velkas, bet vismaz nav tas trakākais un savā ziņā labākais no tās situācijas arī notika,'' par savainojumu ''Sporta Studijai'' stāstīja Žagars.

''Pašam personīgi liekas, ka esmu jau uz 100% [gatavs atgriezties]. Brīžiem aizmirstu, ka tāda trauma vispār bija. Palīdz daudz tas, ka pazīstu cilvēkus, kas gājuši tam pašam cauri – Rihards Lomažs, Dāvis Bertāns. Pēc traumas viņš uzrakstīja, kādas varētu būt tās sajūtas, ka tas būs ilgs ceļš, sajūta, ka bišku staigāsi pa tuksnesi – neredz beigas. Nesen, pagājušajā nedēļā man piezagās tā sajūta – piecus, sešus mēnešus vienkārši mauc svaru zālē, basketbola laukumā vispār nejūt to progresu, jo nevar uzspēlēt. Noteikti visilgākais laiks, kad esmu bijis prom no laukumiem. Tagad, kad atgriešanās tuvojas, laiks pats par sevi iet lēnāk,'' turpināja Žagars.

Šo sezonu Latvijas izlases aizsargs pavadījis starp divām komandām – uz īres tiesībām spēlējis Viļņas ''Wolves'', bet daļu no rehabilitācijas posma, tostarp operācijas veikšanu, pavadījis Turcijas grandā Stambulas ''Fenerbahce'', ar ko pagājušajā starpsezonā parakstīja trīs gadu līgumu.

''Viņi [''Wolves''] strādā baigi augstā līmenī. Komunikācija, kas ir starp spēlētāju un fizioterapeitu, ļoti reti ir tik profesionāla un vienkārša. Parasti tā ir daudz saspringtāka – fizioterapeits grib kaut ko vairāk, ko viņš grib, bet spēlētājs grib kaut ko pa savam. Šeit viss ir profesionāli,'' ambiciozo Lietuvas klubu, kas aizvada savu otro sezonu, slavēja latvietis.

''Ir jau tāda dīvaina sajūta, protams, ka sezonas laikā es tā kā esmu pie divām komandām, bet īsti līdz galam ne pie vienas. Sākumā rehabilitācijas posms Turcijā, tagad pēkšņi atpakaļ Lietuvā – kas te īsti notiek? No Viļņas puses, protams, es jūtos ļoti silti sagaidīts atpakaļ. Nospriedām kopā ar aģentiem un ''Fenerbahce'', ka, ja izskatās, ka atgriezīšos laukumā, tad labāk būtu šeit [Viļņā] spēlēt, pabeigt sezonu un dabūt ritmu, un gatavoties gan vasarai, gan nākamajai sezonai Turcijā,'' stāstīja Žagars.

''Uz visu skatos kā testu sev. Gribu patestēt, vai varu šeit [kādā konkrētā līmenī] spēlēt, un iet cikvien augstu var. Ja tas būs NBA, tad NBA, ja Eirolīga – Eirolīga, ja kas cits – cits. Darīšu visu labāko, ko varu, lai spēlētu augstākajā līmenī,'' teica 23 gadus vecais aizsargs.

Sagaidāms, ka Artūrs Žagars laukumā varētu atgriezties aprīļa izskaņā vai maija sākumā.

Izmantotie resursi:
LTV Sporta Studija

     [+] [-]

, 2024-04-09 13:05, pirms 3 nedēļām
Labi, ka neuzkāpa uz korķa grūtā brīdī💪👍
Jo Artūri sportā ir dažādi….
Irbe, Źagars atturībnieki
Karaša, Šilovs, Plēsnieks, Salija, Karašausks, pat Dāja ağents Kalnītis utt. - tie ir savădāki… Patīkami jau pacelt kausu 🏆🍺

     [+] [-]

, 2024-04-09 15:10, pirms 3 nedēļām
Galvenais nesasteigt, labāk necensties ātrāk atgriezties kā termiņš

     [+] [-]

, 2024-04-09 15:29, pirms 3 nedēļām
Rūjienas Stiprais rakstīja: Labi, ka neuzkāpa uz korķa grūtā brīdī💪👍
Jo Artūri sportā ir dažādi….
Irbe, Źagars atturībnieki
Karaša, Šilovs, Plēsnieks, Salija, Karašausks, pat Dāja ağents Kalnītis utt. - tie ir savădāki… Patīkami jau pacelt kausu 🏆🍺
Piekrītu. Bet par Zjuzinu vispār labāk nerunāt...

     [+] [-]

, 2024-04-09 15:46, pirms 3 nedēļām
Uz cik spēlēm?

     [+] [-]

, 2024-04-09 18:53, pirms 3 nedēļām
@Rūjienas stiprais kuri no Artūriem mums ir korķinieki? Basīti tagad laikam neviens…….